Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Uitlaatgassen in auto

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Uitlaatgassen in auto

  Na jaren met de Seven met een zijuitlaat gereden te hebben is de uitlaat recentelijk aangepast en loopt hij nu door naar de achterzijde van de auto. Hij komt op ca 1/3 vanaf de zijkant onder de auto vandaan. Staat prachtig en scheelt veel herrie alleen:
  Hij stinkt nu als een bunzing, de gassen waaien de auto in en al na een half uur rijden heb je een bittere smaak in je mond en stinkt alles naar uitlaatgassen. Het zal wel iets te maken hebben met windwervelingen. Nu is mijn vraag: als ik het uitlaateinde zoveel mogelijk naar de zijkant van de auto verplaats, dus op de hoek van het achterwiel, zou daar de luchtwerveling beter zijn en de uitlaatgassen beter worden meegevoerd?
  Iemand enige ervaring met dit soort airodynamica?

 • #2
  Is uitlaat wel echt goed gasdicht? De werveling achter je auto is mogelijk de oorzaak. En auto met een korte achteroverbouw, heeft er wel eerder last van.
  Het heeft wel wat met de aerodynamica van het voertuig te maken, en uiteraard de uitlaatpositie. Het verlagen of verlengen van de pijpuitgang kan een remedie zijn. Ben je de enige met dit uitlaatsysteem op een Seven of rijden er meer met dit systeem? Wat zijn de bevindingen van anderen?

  Je kunt altijd een fout (chromen)sierstukje over de eindpijp monteren. Probeer hiermee eens enkele centimeterslengte te winnen. Als dat helpt, heb je de oplossing en kan je de eindpijp aanpassen en sierstukje in de vuilnisbak werpen.

  Comment


  • #3
   Idd naar de zijkant brengen en dan onder een hoek van 45 gr monteren.
   Chev's of the 50's.

   Comment


   • #4
    een hoek van 45 graden? opzij, naar beneden?

    Comment


    • #5
     Aan het stuk dat recht onder de auto door ligt zaag je een hoek van 22.5 gr,dat doe je ook aan het stuk wat naar de zijkant gaat,aan het uiteinde zaag je een hoek van 45 gr zodat het eindstuk mooi gelijk loopt aan de lijn van de auto.
     Chev's of the 50's.

     Comment


     • #6
      Uitlaat onder de auto een hoek van 45 graden naar buiten gegeven. Gassen blazen nu weg aan de rechter zijde van mijn rechter achterwiel. Stukken beter... dat wel. Maar zoals het was was het eigenlijk het beste. Voorlopig maar even laten zo en kijken of het went.

      Comment

      Working...
      X