Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Onderhoud BMW E46 CBS

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Onderhoud BMW E46 CBS

  Hallo wat is jullie ervaring/mening over het onderhoud van een e46 op basis van condition based service model na 1-1-2004.
  Als je nog geen 25.000 km per jaar rijdt dan hoef je volgens CBS nog niet naar de garage. Maar is het toch verstandig om een beurt per jaar uit te voeren of kun je echt doorijden tot het systeem aangeeft dat je naar de garage moet?
  ALvast bedankt voor de reacties.

 • #2
  En keer per jaar frisse olie, n keer per jaar de kundige blik van een opgeleide monteur in en onder de auto is voor mij een must, service indicator of niet.
  Hubraum statt Spoiler

  Comment


  • #3
   cbs aanhouden is prima, eens per jaar geeft cbs tenslotte ook een voertuigcheck op ( jaarlijkse controle) qua olie gewoon cbs interval aanhouden. 24 mnd of 25ooo km dus mag best olie even 14 of bijv 20 maanden in blijven zitten hoor.

   jaarlijkse controle heb je ook al met apk keuring, dus geen reden zorgen te maken. Ik houd zelf ook aan cbs intervallen ( e46 2004)
   Simca 1000 rallye 2 (RWD)
   Peugeot 404 1961 (RWD)
   BMW 3 touring (RWD) daily
   VW POLO 1.6

   Comment


   • #4
    Aha heet dat dus CBS...
    Maar die service indicatie wordt bij mijn e46 ook netjes opgevolgd. En helaas ziet ie toch wel minstens 1 keer per jaar een goede monteur...

    Comment


    • #5
     (Goed) Kijken kost misschien 1-2 uur maar kan je ook ellende besparen, zeker als een goede monteur een lekkende pakking ziet, dat soort grappen.

     Of denk aan die volledig doorgeroestte onderkantjes van portieren op de wat recentere Mercedessen. Ook al kijk je zelf regelmatig ; je moet weten wat een bekend probleem is en dat heeft over 't algemeen alleen een goede monteur in z'n hoofd. Die komt dat tenslotte elke dag tegen.

     En als zelfs met die 'jaarlijkse check' er iets mis gaat heb je er in ieder geval alles aan gedaan om grote schade te voorkomen. Kortom ; zie 't als een soort verzekering met beperkte dekking ;)

     Op VW forum worden eigenaren van de 1.8 turbo motor erg aangeraden om regelmatiger dan VW voorschrijft hun olie te vervangen. Om sludge e.d. te voorkomen die de relatief dunne olieleidinkjes kan verstoppen met allerlei ellende, vooral voor de turbo als gevolg. En gemiddelde synthetische olie is nu ook weer niet zo duur. Wederom ; echt nodig is 't niet, misschien bespaar je gedurende 10 jaar lang voortijdig verwisselen wel 500 euro uit ; als je wel 30 dkm stug doorrijdt en er gaat es wat mis tussendoor zijn de rapen gaar.

     Comment


     • #6
      CBS en tusentijds onderhoud de wintercheck

      EVen de wintercheck door BMW laten doen en wat blijkt auto is in goede concitie echter wel een lekke pakking. Even offerte laten maken bij BMW de Beier en 2 lokale BMW specialisten.
      De werkmzaamheden zijn: Vervangen Carter en klepdeksel pakkingen en een Kriksteuntje plaatsen. Ttale schade bij de Beier 600 euro waarschijnlijk ex olie a 23 euro de liter maal 4.5 dus.
      Bij Offenga in Franeker 441 euro incl Olie alleen zij adviseren niet om de olie te vervangen want dat is goedkoper. En bij Heeres in Parregea is het 449 euor zij adviseren wel de olie te vervangen en dat lijkt mij ook olie die uit een blok in een bak gaat is vuil kan in een open ruimte nog meer vervuilen en dan weer terug lijkt me niet? Nu komt Heeres alleen met een Castrol Magnatec 5w40 ipv de LL04 0w30 van BMW. Kan dit zijn omdat het blok ouder is N42 met 136000 km gelopen? bouwjaar 2004? Ik heb even gevraagd per mailwaarom ze dat adviseren?
      Heeft iemand ervaring met een van de genoemde bedrijven of nog een andere tip voor in Friesland omgeving Sneek?

      Comment


      • #7
       Ha. die Singer;

       Als je voor acht eurootjes meer verse olie (wel knap spul natuurlijk) hebt lijkt me de keuze voor de hand liggend.
       Scherven brengen gelul.

       Comment


       • #8
        Ha Hans,
        Ja voor 8 euro is het een makkelijke keus nu nog even achterhalen wat die Castrol magnatec betekend? Kroon adviseerd ook de 5w40 maar de Beier niet wat is wijsheid? Anders moet er maar iets duurdere olie.

        Comment


        • #9
         Ha, die Stinger;

         In andere draadjes werd 0W30 unanien weggejoeld; 5W40 is volgens mij ook gewoon binnen de eisen die BMW voor een N54 stelt. Mijn M54 heeft er Kroon 5W40 in zitten en dat is conform de eisen; dat of 5W30 wordt voorgeschreven. Weinig mis ook met Castrol volgens mij.
         Scherven brengen gelul.

         Comment


         • #10
          Onderhoud e46 CBS reactie garage

          Het Fora wordt goed gelezen en ik wil graag de volgende mail welke ik van de garage kreeg met jullie delen en de prijzen corrigeren.
          Of nu alles in of ex BTW is weet ik niet maar dat is de moeite van het vragen waard want 100 euro is een groot verschil. Ook nog even checken welke olie er dan in gaat.
          Citaat garage:
          Goedemorgen,          Ik las ergens op een forum dat u ervan uitging dat wij geen verversen van de motor-olie geadviseerd hebben. Ook de prijs van 441Euro klopt niet.

          Wij hebben deze prijs niet meegenomen maar nieuwe olie en filter zou bij ons 45Euro incl. btw kosten. Kom je dus totaal op 345Euro.          Enfin. Meestal lekt de carterpan bij die autos niet maar het oliefilterhuis. Dit hebben wij vele malen vaker meegemaakt dan een carterpanpakking.

          Ik vind fora een prachtig medium maar dan moet er wel de juiste info worden verstrekt.          Toch graag gedaan.          Met vriendelijke groet,          Jacob Offenga

          Offenga Special Car Parts

          Van Harinxmaweg 10

          8801 AV Franeker

          Offenga bmw specialist, bmw onderdelen, bmw parts, mini onderdelen, bmw specialist, bmw demontage


          T: +31 (0)517-390379

          Comment

          Working...
          X