Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

F1 Cupklasse: standaardmotor

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • F1 Cupklasse: standaardmotor

  FIA begint aanbesteding standaardmotor
  Mosley lijkt zin door te drijven
  [17-10-2008] In een kort maar veelbetekenend persbericht heeft de FIA vandaag bekendgemaakt van start te gaan met de aanbesteding voor het leveren van een standaardmotor voor de Formule 1 vanaf 2010. Eerder deze week ging het alleen nog om plannen, nu lijkt de FIA de knoop al doorgehakt te hebben.

  Drijft Mosley zijn zin door?,,De FIA zal vandaag het aanbestedingsproces openen voor de aanstelling van een leverancier van motoren en transmissiesystemen, die gebruikt worden door de deelnemers in het wereldkampioenschap van 2010, 2011 en 2012”, luidt het korte persbericht. Oftewel: wie graag zijn motor in alle Formule 1-bolides wil terugzien, moet zich melden.

  Het bericht komt als donderslag bij heldere hemel. Eerder deze week lekte er plannen van Max Mosley en co uit over het eventueel invoeren van een standaardmotor, maar daarbij leek het te gaan om plannen die volgende week met de teams besproken zouden worden. Er werd wel gezegd dat Mosley daarmee de FOTA onder druk wilde zetten om zelf met kostenbesparende maatregelen te komen.

  Het persbericht suggereert nu echter dat de FIA al tot een besluit gekomen is. En dat kan verregaande gevolgen hebben. Zo liet McLaren-baas Martin Whitmarsh eerder deze week al weten dat de invoering van een standaardmotor ervoor kan zorgen dat meerdere autofabrikanten de Formule 1 verlaten. ,,Het zou een enorme impact op de sport hebben”, zei hij.

  Kort na het uitvaardigen van het persbericht lichtte een woordvoerder van de FIA het besluit nader toe. ,,De FIA is van plan de reglementen zodanig aan te passen dat iedereen een standaardmotor moet gebruiken. Daarvoor wordt een leverancier aangesteld die ofwel de complete motoren levert, ofwel ontwerpen ervan zodat teams hun eigen motoren kunnen bouwen.”

  ,,Als teams ervoor kiezen hun motor geheel of gedeeltelijk zelf te bouwen, dan zal de door de FIA aangewezen leverancier erop toezien dat alle onderdelen zijn gebouwd in overeenstemming met de vastgestelde regels.”
  ----

  Einde F1?

 • #2


  Vanaf 9 oktober...
  Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
  "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

  Comment

  Working...
  X