Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Nordschleife

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • V4
  replied
  Dit jaar gewonnen door Nick Catsburg

  https://www.motorsport.com/endurance...ns-m6/4883310/

  Leave a comment:


 • veejay
  replied
  https://www.24h-rennen.de/live/

  Leave a comment:


 • FrankS
  replied
  Allemachtig wat een tempo. Leuke vent ook.

  Leave a comment:


 • Minuteman
  replied
  Robert Kubica die een M4 met angstaanjagende snelheid over de Ring jaagt.

  Leave a comment:


 • Ton van S
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Pakkie Bekijk bericht
  Tot zover mijn uiteenzetting ;)
  Duidelijk

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  Toch zie ik het op de baan niet heel verschrikkelijk veranderen. Ja: het is wel wat drukker geworden, en veel meer 'merkenclubs' die er een jaarlijks weekend/week uitje van maken. Zoals afgelopen 2 weekenden - en de week ertussen - dus die Zweedse club met vooral veel GT3 RSsen van verschillende leeftijden. Ze waren er zeker met 20-25 Porsches. Tja...dat zijn dan helaas niet allemaal gasten die goed kunnen rijden. Er zit veel volk bij wat zo'n auto koopt, omdat ze hem kunnen betalen. En niet omdat ze hem kunnen rijden.

  Vroeger zag je toch ook wel heel vaak de peug 205 of honda civic club hoor. Vol met schreeuwende petjes. Van de 10 man parkeerde ook zeker 1 hem in de vangrail binnen 3 rondes...
  Gekke Engelsen...zijn ook van alle tijden. Voorheen met E46 CS-en, nu met M4's.

  Buiten de baan zie ik inderdaad vaker aso gedrag. Ik ben van 2015-2019 NOOIT een politieauto tegen gekomen daar. Nooit. Dit jaar - mede door Corona ook - zie je ze elke dag rondtouren...

  Leave a comment:


 • FrankS
  replied
  Ja het is niet meer zoals het 10 jaar geleden was. Echt teveel fout volk dat denkt dat alles 1 groot circuit is.

  Leave a comment:


 • Harry
  replied
  Einde van een tijdperk. Als ik jouw verhalen zo lees dan snap ik het wel hoor.
  Sommige tijden komen gewoon niet terug. Ik vond het jaren teug soms al tricky om daar tussen die gekke Engelsen etc te rijden, maar dat is nu nog veel erger.

  Leave a comment:


 • Pakkie
  replied
  Alternatieven in de zin van circuit rijden?
  Trackday rijden is bijvoorbeeld een optie maar dat spreekt mij om diverse redenen niet aan. De sfeer op Zandvoort, Assen en Zolder is nog slechter dan op een verlaten industrieterrein op zondagmiddag dus da's niet iets waar ik heel blij van word. Spa is leuk, maar voor mij blijft de Ring het mooiste circuit wat er is.
  Uiteraard worden ook daar trackdays georganiseerd. Kans op gekte a la Touristenfahrt is kleiner, maar trackdays met vele baansluitingen waardoor je max 20 rondjes op een dag kunt rijden komen helaas ook voor. Een trackday kost je 600-800€ en gezien de populariteit moet je die ruim van tevoren boeken. Regen is totaal niet mijn ding en zeker niet met de Clio met zijn forse negatief camber in combinatie met de Nankang AR-1. Heb in het verleden met andere auto's wel in de regen op de Ring gereden, maar ik vind het simpelweg niet leuk. Mooi voorbeeld is de trackday van gisteren..... heb je vele weken/maanden van tevoren betaald zit je met een zeiknatte trackday te kijken. Nog los van het risico op stukken aan je auto na enkele rondes waardoor je je betaalde Euro's ook niet echt kunt benutten. Het sociale aspect op trackdays vind ik persoonlijk ook altijd wat minder. Tijdens TF kom ik altijd wel bekenden tegen wat bij een trackday lang niet altijd het geval is.

  Gezien de andere hobbies die ook de nodige tijd vergen is het enige alternatief wat mij wat aanspreekt af en toe eens een dagje een auto huren en daarmee wat rondjes doen op de rustige dagen tijdens TF. Een gekooide met KW Competition voorzien Clio kost dan zo'n 650€ ex rondekaartjes. Da's goed geld, maar voordat mijn Clio weer klaar is voor het seizoen ben ik ook zo 3k verder: 800 bandjes, 600 remmerij, 700 regulier en preventief onderhoud + verzekering & MRB voor een jaar a 1.000€. En gaat bv de bak stuk van zo'n huurClio dan zit ik niet met eventuele kosten opgescheept. In de vangrail zetten is natuurlijk niet handig want dat kost je 3,5-7k.....

  Tot zover mijn uiteenzetting ;)

  Leave a comment:


 • Ton van S
  replied
  Pakkie

  Zijn er geen alternatieven?

  Leave a comment:


 • Pakkie
  replied
  Afgelopen weekend was een kennis van me met zijn Golf 1 dus helaas het haasje. Op weg naar Schwedenkreuz werd hij met 170+ van de baan geramd door een GT3-RS. Golf kwam met een gigantische klap in de vangrail en zijn hoofd kreeg twee zwiepers waar je akelig van wordt.

  Maar ook de capriolen langs de baan zijn tegenwoordig echt kansloos. Poiltie is dan ook in grote getalen aanwezig tegenwoordig. Vol gas wegjagen bij de ED tankstelle, za.avonds zo hard mogelijk al revvend en burnouts trekkend over de Ringboulevard jagen toegejuichd door vele kijkers, straatraces in Adenau in het holst van de nacht ertc. Afgelopen weekend weer een Golf in Adenau door te hoge snelheid frontaal op een tegenligger geklapt waarbij de inzittenden van de Golf er daarna vandoor zijn gegaan. Man man man wat een kansloos volk rijdt er tegenwoordig rond daar.

  @Jeroen: uiteraard bljf ik hier rondhangen en sowieso koers ik vast nog wel eens Ringwaarts met de X5, MX-5 of 118i. Ik zie me ook volgend jaar nog wel eens een dagje een auto huren daar om wat rondjes te doen, maar zelf met de eigen Ringtool en jaarkaart zie ik niet meer gebeuren.

  Leave a comment:


 • ExTaxi
  replied
  Als ik dat zo lees een verstandig besluit. Als het ook steeds gekker op de Ring word dan is het wachten tot je een keer betrokken bent bij zo'n capriool van een McDonalds gast.

  Leave a comment:


 • Jeroen
  replied
  Zo, dat is wel het einde van een tijdperk! Ik las je verslagen al heel lang met veel plezier. Ik heb er ook altijd veel informatie uit gehaald. Ik snap je keuzes wel, en aan alles komt een eind natuurlijk. Gezien de MX-5 en je algemene passie voor auto’s gaan we je nog wel (blijven) zien hier?

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  Grappig ja, dan stond er gewoon nog een grijze, met groene spiegelkappen en wielen, te koop.

  Leave a comment:


 • Pakkie
  replied
  Hij heeft niet te koop gestaan op Marktplaats. Had al maanden een aantal gegadigden die hem wel over wilden nemen dus hij heeft niet eens te koop gestaan. Zondag laatste dagje Ring gereden, dag later verkocht :)

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door PEen toepasselijke zwaai-foto van ondergetekende + vriendin van afgelopen zondag:

  [IMG2=JSON
  {"data-align":"none","data-size":"full","src":"http:\/\/ring-world.nl\/bye.jpg"}[/IMG2]
  Ahh, ik heb je wel 3-4 x voorbij zien rijden zondag! Je had er mooi de sokken in. Zal m'n zoon eens vragen, misschien heeft die nog foto's

  edit: nee, hij heeft geen foto's,

  Vraagje: had je deze een maandje terug op marktplaats staan? zo ja: die heb ik nog even bij favorieten gehad! Kan bijna niet missen met die groene details en nu ik lees dat je hem verkocht hebt.
  Last edited by Boris - Djurre; 03-09-20, 17:16.

  Leave a comment:


 • gait156
  replied
  Nooit verkeerd om (tijdelijk) te stoppen met een hobby. Komt er ook weer tijd en ruimte voor nieuwe dingen.

  Leave a comment:


 • Pakkie
  replied
  In juni en juli naar de Ring geweest, maar tot op heden de tijd niet gemaakt om er wat verslagjes van te dichten. Inmiddels zijn ze dan toch gereed:
  verslag 6 juni
  verslag 25 juli

  Afgelopen zondag voor de laaste keer met de Clio naar de Ring geweest. Voorlopig hou ik het voor gezien op de Ring. De argumenten daarvoor zijn in het verslag te lezen :) . De Clio is inmiddels verkocht aan een Renault-liefhebber. Hij gaat hem ongetwijfeld op wat circuits uitlaten waarbij ik hoop dat hij er net zo veel probleemloze kilometers mee gaat maken als ondergetekende.

  Een linkje naar het laatste verslag vind je hier.

  Een toepasselijke zwaai-foto van ondergetekende + vriendin van afgelopen zondag:

  Leave a comment:


 • Prins Claus
  replied
  Vandaag na hele lange tijd weer eens bij de Ring gaan kijken. De meeste kijkplekken waren weer toegankelijk. Wel stond/zat er personeel bij de toegangspunten. Misschien om te kijken of het niet te druk werd, maar dat viel overal mee.

  20200809_112026.jpg

  Het was wel best druk op de baan. Dat had misschien te maken met de Oldtimer GP op de F1 Strecke.

  Tenslotte nog wat gaan eten bij Pistenklause. Zo te zien ondertussen niet meer in handen van de familie Schmitz, maar het eten smaakte er niet minder om.
  Last edited by Prins Claus; 09-08-20, 17:23.

  Leave a comment:


 • Pakkie
  replied
  Gave foto van de Abarth en heerlijk om zo in alle rust rond te kunnen rijden. Zo'n avond-opening (wel iets eerder as usual afgelopen vrijdag) leent zich daar altijd wel prima voor omdat het dan eigenlijk altijd wel rustig is. De voordelen van de rust door Corona zijn helaas al weer aardig vervlogen. Vorig weekend stond je om 9.15u midden in Nürburg in de rij om de baan op te mogen gaan. Ik was er eergister en toen was het ook al weer gezeliig druk. Wel leuk dat NS en het hele GP-circuit aan elkaar gekoppeld waren. Da's redelijk uniek want veelal wordt bij een koppeling de VLN-lay-out op het GP-circuit gebruikt waardoor je een heel deel van het GP-circuit mist.
  Verschil met zaterdag 6 juni was enorm: baan was toen hele dag open en prima weer. Het aantal auto's op de baan om 13.04u op de baan was (zie foto hieronder) zegt genoeg. Zal nog eens wat korte verslagjes in elkaar kloppen van 6e juni en eergister.

  rustig.JPG
  Last edited by Pakkie; 27-07-20, 10:42.

  Leave a comment:


 • Harry
  replied
  Toffe foto van jullie in de Abarth!
  En heerlijk dat het zo rustig was.

  F1 baan is trouwens ook heel gaaf om te rijden. Kun je met hetzelfde kaartje rijden, maar dan 15 minuten ipv 1 rondje :-)

  Leave a comment:


 • Prins Claus
  replied
  Vroeger waarschijnlijk een Manta of Capri gehad en tegenwoordig als pensionado nog lekker je rondjes doen in je Roemeense grocery getter :)

  Leave a comment:


 • Veloce
  replied
  Deze baas was er ook, al was dat best wel link.
  Attached Files

  Leave a comment:


 • Jeroen
  replied
  Gaaf! Zo is de Corona ook weer een voordeel. Kan je de Ring ervaren zoals het vroeger was.

  Leave a comment:


 • Veloce
  replied
  Ik ben vrijdag een dagje naar de Ring en omgeving geweest en wat was het heerlijk rustig! Tot een uur of 4 hebben we rondgereden in de Eifel, met hooguit een handvol motorrijders die we tegen kwamen. Die paar Engelsen met hun snelle auto's bleven vooral in Adenau hangen leek het. We hebben nog even langs de baan gekeken, maar er werd al niet meer gehandhaafd.
  Om 16.00 ging de Nordscheldife open (overdag was GP-strecke apart geopend) en de parking was gewoon toegankelijk. Alleen binnen bij het complex niet, maar verder kon je gewoon parkeren zoals normaal met als enige eis dat je een mondkapje op deed zodra je de auto uit stapte. (maar vervolgens mocht je wel met 5 man in een auto stappen)
  Op de baan was het ook heerlijk rustig, zo rustig heb ik het in jaren daar niet gezien. Soms minutenlang geen auto die ook maar in de buurt kwam van mij, zo zou het wel vaker mogen.
  De Abarth heeft zich weer voortreffelijk gehouden, waarbij we zelfs een rondje hebben gedaan met 3 man erin! Nu was dat extra strafgewicht niet echt gunstig voor de prestaties, maar ik heb toch mooi nog een M3 en gehuurde Polo GTi van Apex er mee kunnen inhalen, haha!


  Zo rustig was het dus:

  Last edited by Veloce; 26-07-20, 15:03.

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  Ja, maar als je er met 2 auto's achter staat, is dat net zo kut

  Leave a comment:


 • veejay
  replied
  Gewoon voor zorgen dat je niet de laatste bent die vanaf AF naar beneden vertrekt toch?

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  Inderdaad, en door de weeks ook gewoon de slagboom weer open bij Adenauer Forst, een van m'n favourite kijk plekjes. Wel rekening mee houden dat die vrijdag 19:00 dicht kan gaan...

  Leave a comment:


 • S6R
  replied
  Pflanzgarten ook open voor publiek (met enkele beperkingen)

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  ik ben er nu trouwens en hoor net dat vanaf zaterdag oa de grote P plaats (Brunschen) weer open gaat. Camperen nog verboden, maar wel hele dag open en zolang je geen partytent opzet en er met 20 man onder gaat staan word het toegestaan weer toeschouwer te zijn.

  Leave a comment:


 • Boris - Djurre
  replied
  Nordschleife zal iets te veel moeten gebeuren natuurlijk, voor ze daar kunnen racen.

  Even los van de wel heel erg lange rondjes: maakt het grappig wat de tactieken worden, qua bandenwissels enzo.
  Regen op Hohe Acht, zon en warm langs de mercedes tribune. 1 x in de 25km besliskans: hoe doe ik de volgende 25km!

  Qua beelden (camera's) en officials en bereikbaarheid safety cars/med teams/sleepwagens/manitou's ook wel een uitdaging.

  Leave a comment:


 • Harry
  replied
  Zeker!

  Leave a comment:

Working...
X