Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

rallye Sulingerland

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • rallye Sulingerland

  Gisteren werd in Sulingen de Rallye Sulinger Land verreden. Mooie rally die ook mooie plaatjes heeft opgeleverd. Beetje veel, maar goed. Hier een voorproefje! De rest weten jullie inmiddels wel te vinden

  Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

 • #2
  Oh en nog een paar van de deelnemende Gummers  Niels en zijn rijder hebben op de 8e plaats gestaan in deze rally! Petje af! Hoe ging het Niels?
  En ik vond Sjef ook zeer sterk rijden!  Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

  Comment


  • #3
   Weer mooi Dick !
   "Don't play what's there, play what's not there." - Miles Davis
   BMW 2002 Tii 1972; Mazda MX5 1.8 NB 1998; Ford Focus 1.6 Futura 2004

   Comment


   • #4
    En ook weer terug thuis!
    Na een lekker ritje van 6 uur met de bus en trailer donderdagavond aangekomen in Sulingen. Op tijd nachtrust gepakt en volgende dag verkennen. Een aantal proeven vergelijkbaar met vorig jaar maar ook nieuwe stukken. Vooral de 19km lange proef beloofde wat!

    Zaterdag de start en meteen vanaf de eerste proeven er scherp bij in de 325i challenge kwa tijden. Na de eerste 8 proeven stabiel tweede in het klassement op redelijke afstand van de kampioen van vorig jaar frank Gerritsen-Mulkes. Vanaf kp 9 begon het iig halverwege de proef ongelooflijk hard te regenen en de resterende kms van die proef waren dus spek en spekglad! Iedereen heeft daar natuurlijk last van maar ben op veilig gegaan om problemen te voorkomen. Kp 11 ging best lekker alleen een paar enorme klappen in het onverhard zorgden voor een afgebroken motorsteun. Kp12 werd geneutraliseerd dus op de service dit nog proberen te verhelpen om de laatste proef (industrieterrein) te voltooien. Helaas geen reservemotorsteun bij dus spanband en tie wraps in de hoop dat het goed ging.

    Met vol vertrouwen naar de start waar we dus nog een aantal minuten moeten wachten. Begint opeens de koelvloeistoftemperatuur op te lopen tot dik in het rood. Een snelle check bevestigde dat de viscofan in de radiateur hing door de afgebroken steun en dus werd het starten met een metertje vol in het rood! Nog getwijfeld om meteen op de rondkoers een normtijd te pakken en er dus meteen af te gaan maar na een halve ronde begon de meter wat uit het rood te gaan en na de finish stond deze weer netjes in het midden. Vlug naar de finish, glas champagne achterover gekiept en weer rijwind voor de auto gepakt om tot parc ferme te komen. 2e plaats in de 325i challenge was binnen!

    Genoeg onderhoud voor de volgende rally in het vooruitzicht (ELE rally) dus ik kan me de komende weken wel weer bezighouden met het e30-je :) Maar echt een schitterende wedstrijd in Duitsland! Wat een geweldige proeven! Zal deze week een compilatie maken van wat leuke momentjes.

    Comment


    • #5
     Zo, 2e plaats, dat is niet mis! Klasse prestatie voor jullie beiden! Goed verhaal ook, en ik ben benieuwd naar de compilatie. En met wat voor motorsteunen rijden jullie eigenlijk? Teflon? Of met aluminium steunen?
     ''Thank God for the internet experts''

     Comment


     • #6
      DIT is pas echt rallyrijden! Teringjantje, wat een gave ervaring :)
      Een KA-NON van een auto, met een goede rijder en prachtige proeven...Eigenlijk een natte droom :)

      Zonde dat de ECU er mee stopte en het ons 36 minuten koste om de auto weer goed aan de praat te krijgen (15 minuten is max) en we daardoor s'avonds uit de uitslag zijn gehaald. Door dit voorval startten we ook veel later dan onze concurrentie, en moesten wij 2 proeven volledig nat rijden (op slicks) terwijl zij wel op droog hebben gereden. Ondanks dit en een aantal slippertjes zijn we toch nog 10e algemeen geworden! Met een aantal top 5 tijden hebben we het volgens ons goed gedaan, en zonder de regen, waren we rond plek 6 uitgekomen waarschijnlijk.

      Voor een indruk van de auto, ga naar http://www.rallyefilme-nord.de/ , kijk het filmpje op de homepage en forward naar 3.25 en 18.41 en zet je geluid KEIHARD :). Pure porno wat mij betreft :)

      Comment


      • #7
       Weer wat in elkaar geflanst.

       http://www.youtube.com/watch?v=asOgfNaEgrE

       Let niet op het geschreeuw af en toe, intercom stond te zacht op sommige stukken. (of ik ben doof aan het raken).

       Comment


       • #8
        Niels, hij klinkt GOED!
        De Boekhouder

        Oi, no professionals

        Comment


        • #9
         genot om te kijken Sjeft! En wat een overduidelijke aanwijzingen die Debbie geeft, petje af!
         Voor de kijker van dit filmpje valt het qua snelheid allemaal wel mee, maar het ging best vlot!

         Voor de liefhebbers, nog een leuk filmpje
         http://www.skaapproductions.nl/filmsulingen10.html
         Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

         Comment


         • #10
          Het ging niet slecht idd. Je moet wel altijd rekening ermee houden dat de bmw-tjes op interstate-banden maatje 195 staan en het een lekker comfortabel onderstel heeft ;). Wat overigens juist het cup-principe leuk maakt.

          Jeroen: heb zelf de alu motorsteunen als vervanging van de rubbers. Dit is toch teveel van het goede bij rally, zeker omdat de steunen naar de motor ook alu zijn (origineel). Is nu de 2e keer dat ze afbreken en ik moet schijnbaar de Amerikaanse steunen hebben (staal). Die staan in bestelling nu iig. Tevens teflon steunen waardoor de motor iets hoger komt.
          Last edited by Sjeft; 05-05-10, 09:33.

          Comment

          Working...
          X