Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Bmw X5 M en X6 M

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Oorspronkelijk geplaatst door °lle Bekijk bericht

  Die gasten uit de alarmen business zeggen maar 1 ding: alles wat af-fabriek is, is te kraken. After-market systemen op termijn wellicht ook, maar die zijn bijna altijd verschillend ge´nstalleerd en daar houden die Bolle en z'n maat niet van ;)
  Alles is te kraken, dus je kunt zo bezien eigenlijk het best het minst verkochte aftermarket systeem nemen. Dan is de kans het kleinst dat Bolle zich er in gespecialiseerd heeft.

  Hoe werkt die extra autorisatie eigenlijk? Als ik dit lees, maakt het in dit geval niet uit, want er wordt geen sleutel gekopieerd, maar op afstand gebruik gemaakt van het origineel:

  http://www.fleetaccess.nl/nieuws/noo...cm-regelgeving
  Last edited by Joep; 09-08-17, 20:28.

  Comment


  • Deze eigen autorisatie is ook het antwoord op de diefstal-gevoelige keyless entry en keyless go systemen. Bij deze methode weten de criminelen door eenvoudig het signaal van de handzender te verlegen het voertuig snel en zonder inbraakschade mee te nemen. Met de eigen autorisatie wordt dit onmogelijk gemaakt.
   Bron: http://www.fleetaccess.nl/security/k...ectie-scm-vbv/

   In de praktijk komt het erop neer dat je bij een auto met Keyless met een AB binnen 15 seconden het alarm een autorisatiesignaal moet geven, anders gaat de deur wel open met de bovenstaande truc maar is de auto niet te starten en gaat het alarm af binnen 15 seconden. Je hebt dus eigenlijk geen keyless meer maar een normale ontgrendeling ;) Hij telt ook af met 'piepjes' naar dat moment btw. Vindt die Bolle vast leuk ;)

   @Maik: Vorig jaar al docu gezien op Duitse tv over dit probleem met Keyless. Waren ook 'slachtoffers' die bij bouwmarkten/Raststńtten/supermarkten van hun auto beroofd waren. Wat je daar van vindt moet je helemaal zelf weten natuurlijk. Ik denk ook dat een BMW/Benz/Audi wat meet risico op diefstal heeft dan een Skoda, ddww.

   BTW: De extra autorisatie hoef je alleen te geven bij openen van de auto, sluiten gaat op de reguliere manier (al dan niet Keyless)
   Last edited by °lle; 09-08-17, 20:53.

   Comment


   • @Olle. Ah, zo. Als autofabrikanten het bestaande systeem zo programmeren dat je de auto ouderwets met de AB van het slot gaat, maar wel op slot gaat als de zender van de auto weg gaat, heb je hetzelfde effect.

    Comment


    • Oorspronkelijk geplaatst door Joep Bekijk bericht
     @Olle. Ah, zo. Als autofabrikanten het bestaande systeem zo programmeren dat je de auto ouderwets met de AB van het slot gaat, maar wel op slot gaat als de zender van de auto weg gaat, heb je hetzelfde effect.
     Die snap ik niet. Als ik de Keyless niet gebruik maar gewoon de 'autosleutel' om te ontgrendelen is er nog steeds geen extra beveiliging. Ik bedoelde hieronder dat je met extra autorisatie + Keyless qua gebruiksgemak weer 'terug in '96 bent' (fwiw ;) omdat je na Keyless ontgrendelen alsnog op een knopje van een 2e AB moet drukken (poehpoeh)
     Last edited by °lle; 09-08-17, 21:49.

     Comment


     • Ik vind die keyless-systemen eigenlijk helemaal niet handig.
      Ik druk echt liever op een knopje om te beslissen wanneer de auto open gaat en wanneer weer op slot.
      Maar ik leef dan ook in 1996 :-)

      Ferrari 308 GTB QV (1983)
      Alfa Giulia 1300 (1966)
      Mazda Miata (1990 Daily driver)
      BMW 320Ci (van GF)      Comment


      • Ik heb dat dus ook Harry.

       @Olle: als je alsnog op een knopje van de AB moet duwen, had je net zo goed in 1996 kunnen blijven leven. Toen deed je dat ook. Je moet de sleutel nu toch uit je zak/tas halen. Je hebt nu alleen nog het voordeel dat keyless signaal gebruikt wordt om de auto af te sluiten als je hem op slot doet. Dan kunnen fabrikanten het net zo goed programmeren dat de auto op slot gaat als de zender weg van de auto gaat, en nooit open. Daar had Bolle niets aan gehad op de oprit.

       Comment


       • Ik heb nu al 3 jaar eigenlijk keyless in al mijn leaseauto's, met uitzondering van de cabrio vorig jaar. Ik moet zeggen, dat was een stap terug in comfort.

        Als ik nu (bijv.) samen met mijn vrouw ergens naartoe ga, krijgt zij de steutelbos en alle andere zooi meteen thuis overhandigt om in haar tas te doen. Dankzij keyless hoeft zij daarna niet meer te zoeken in haar tas (dat kan 5 minuten duren) en ik moet niet met mijn enorme sleutelbos in mijn jas-/broekzak rondlopen.

        Comment


        • Autosleutel scheiden van je sleutelbos....? :)

         Wat vervelend om te lezen, deze jatpartij.

         Comment


         • Oorspronkelijk geplaatst door raspaardje Bekijk bericht
          Autosleutel scheiden van je sleutelbos....? :)

          Wat vervelend om te lezen, deze jatpartij.
          Ik heb nooit huis/andere sleutels aan mijn autosleutel. Gaat ook niet als je meerdere auto's hebt. Bovendien vind ik rammelende sleutels irritant dus in de tijd dat ik nog een sleutel in het contact moest doen deed ik het ook al niet.

          Comment


          • Firstworldproblems....
           "My mother never saw the irony in calling me a son-of-a-bitch." (Jack Nicholson)

           Comment


           • Collega van me laat net een dumpert filmpje zien waarin een bolle recht in zijn gezicht gefilmt wordt terwijl hij en zijn maat op dezelfde manier een Kia jatten...

            Comment


            • Een Kia? interessant, kreeg van de week een buurtwhatsapp over een verdacht in de wijk bij een KIA. Ik dacht wie moet er nou weer een KIA stelen als er zoveel premium spul in ons dorpje staat. Maar heeft dus met die Keyless entry te maken.
             ----------------------------------------------------
             F30 328I Aut8 HE Luxury Line & 208 1.6VTI Intuitive
             ----------------------------------------------------

             Comment


             • Yep, mooi voor een ramkraak. Achteruit tegen de pui en wegrijden met de spullen in een Avant of touring... En anders voor de export, vallen niet op.
              Veritatis simplex oratio est

              Comment


              • Oorspronkelijk geplaatst door OOPS Bekijk bericht
               Collega van me laat net een dumpert filmpje zien waarin een bolle recht in zijn gezicht gefilmt wordt terwijl hij en zijn maat op dezelfde manier een Kia jatten...
               Die zanger Rinus look-a-like komt redelijk in de buurt qua postuur. Alleen zingt "deze Rinus" een ander onverstaanbaar Roemeens/Baltisch dialect.
               Rapper sjors woont om de hoek (en da's dus geen grap) dus ga zometeen ff anoniem tippen ...

               Begrepen dat er ca. 20 BMW's hier in de regio verdwenen zijn de afgelopen 2 weken en dat er nog geen contact is gelegd met mijn einser.

               BMW NL heeft me in ieder geval op het hart gedrukt dat ze er alles aan zullen doen om hun product te verbeteren en of ik aub achter in de rij wil aansluiten voor een nieuwe propellor. Dus ik kan -door deze special treatment- in december rijden. We kunnen ons geluk niet op en hebben zojuist een flesje rood open getrokken.
               ps zelfs onze naam stond expliciet vermeld op het Facebook bericht vanuit BMW NL. Beetje zoals boarden met een first class ticket.
               zucht.
               Last edited by ChrisZZZZ; 11-08-17, 19:23.

               Comment

               Working...
               X