Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

De nieuwe BMW M5 met kers en V8-turbo

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • De nieuwe BMW M5 met kers en V8-turbo

  http://www.nu.nl/auto/2028892/kers-i...we-bmw-m5.html

  Was dat al bekend ? Leuk die pk's overigens, 555, als het klopt. Een andere site ( http://paultan.org/archives/2009/06/...-boost-system/ ) zegt dat de motorkeuze nog niet vast staat overigens. Het KERS zou electrisch worden (itt vliegwiel of hydraulisch), dus met een super-cap(acitor) of Li-On accu* om energie snel in op te slaan en dan een electromotor om 't weer te kunnen afgeven.


  * waarmee ook weer een fabeltje uit de wereld is geholpen dat je accus niet snel zou kunnen opladen.

  Gewoon wat side-info over KERS in de F1 ; http://www.gizmag.com/formula-one-kers/11324/ met leuke details voor de komende jaren:

  The FIA rules will grant Toyota their wish of four wheel regeneration but they will have to wait until 2013. The KERS regulations will allow the energy storage limit to be doubled to 800kj (222 wh) by 2011, and KERS will be allowed on both axles with up to 200kW and 1.6MJ (444 wh) of energy storage per lap from 2013.

  Da's een shitload aan extra power. Jammer dat het 'nu nog niet mag'. Blijft dat vreemd die zowel vooruitstrevendheid als afremmende regelgeving.

 • #2
  Dat vind ik het hele probleem met F1 en KERS. Kost miljoenen om te ontwikkelen en je mag het maar 6.5 seconde per ronde gebruiken(ook al zou je potentieel meer kunnen genereren) en het mag maar een pk of 80 leveren(zelfde verhaal) en dan ook nog eens alleen op de aangedreven as. Tevens mag het alleen boven de 100km.h werken. Als ik dat vorig jaar had geweten, dan had ik ook voorspeld dat het een volledige mislukking werd.

  Dit klinkt al een stuk beter. :-) Ook de straatversie trouwens.
  Every second of your life is a part of your song

  Comment

  Working...
  X