Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Financiele meevaller voor Peugeot NL

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Financiele meevaller voor Peugeot NL

  Nou ja, meevaller...

  http://www.autointernationaal.nl/art...p?id=11626&n=0

  Lagere boete voor Peugeot Nederland 09-07-2009 09:45

  De boete die de Europese Commissie in 2005 aan Peugeot Nederland had opgelegd, wordt verlaagd. Het Europese Hof van Justitie heeft donderdag besloten dat Peugeot Nederland 44,55 miljoen euro moet betalen in plaats van 49,5 miljoen.

  De Europese Commissie bepaalde in 2005 dat de exportbeperking van auto's vanuit Nederland naar andere EU-landen de concurrentie vervalste. Het ging onder meer om een bonusstelsel voor dealers, beperkend beleid in de reclamecampagnes, beperkte bevoorrading van dealers en rechtstreekse aanmaningen.
  All rights reserved. Permission granted to partially copy posts for quoting. Generic remarks do not necessarily apply to specific individuals. Smileys do apply even when not explicitly stated. In case of doubt consider the offending text a joke. A lack of understanding on your side does not constitute a lack of humor on my side. If you still feel offended, HTFU and get a life.

 • #2
  Oei! Hoop dat het voor het personeel (Joshua) geen gevolgen heeft, dit akkefietje.

  Comment


  • #3
   De autofabrieken (en importeurs?) zijn toch de partijen die proberen om de paralelle import tegen te gaan? Niet de dealers. Voor hun is die uitspraak juist gunstig.
   Volkswagen heeft ook een tijd geleden een behoorlijke boete gehad toen werd geprobeerd om dealers te benadelen, die aan het 'buitenland' verkochten.
   In Nederland zijn de netto/ex prijzen één van de laagste van Europa en als je een verkoopkanaal in het buitenland kunt aanboren, dan kan het zeer lucratief zijn. Zo ken ik iemand die jaren geleden meer Alfa's naar Engeland exporteerde, dan dat hij er in Nederland kon verkopen. De eindprijs voor de Engelse kopers lag een stuk lager, dan ze in eigen land zouden betalen.

   Comment

   Working...
   X