Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Meiden en auto's

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Meiden en auto's

  Veel meiden hebben niks met auto's, enkele hebben iets met moderne auto's en nog veel minder hebben iets met oude auto's....en volgens mij is een meid die gek is op oude Amerikanen en Aston Martin's uniek...

  Het verhaal:
  Haar eerste wagen, toen ze 19 was, was een Pontiac Firebird 1980. Die werd daarna verruild voor een Pontiac Bonneville Coupe van 1965.

  Maar nu heeft ze haar nickname (Aston Martine) waargemaakt...en dat met 23 jaar.

  Definition of an optimist...................
  ''A person who thinks that they can just afford to run an Aston Martin''

  Bij deze is het bewezen, ik ben een rasechte optimist.

  Zoals sommigen van jullie wel weten, is een tijdje geleden de Pontiac Bonneville verkocht. Sindsdien was ik zachtjes aan al een beetje aan het rondkijken naar een nieuwe hobby-auto. Ik had besloten om de zoektocht pas echt te starten in het voorjaar, maar ach, je weet hoe dat gaat winking smiley

  Tijdens een van mijn vele kijkjes op Ebay, kwam ik een prachtige felblauwe Aston Martin V8 Saloon uit 1974 tegen. Er zat wat werk aan, maar de auto zag er eerlijk uit. De prijs was er ook naar.
  De hoogste bieder was ik niet, maar ik besloot om de verkoper een emailtje te sturen met de vraag of hij contact met me op wilde nemen als de verkoop niet zoals gepland zou verlopen. Kleine kans dat ik daar ooit nog wat van zou horen natuurlijk.

  Maar dan toch! Een week later kreeg ik een email van de verkoper. De hoogste bieder bleek een "timewaster" te zijn. Of ik nog intresse had.... Dit was m'n kans!
  Na wat extra informatie en foto's opgevraagd te hebben, besloot ik de gok te nemen.

  Afgelopen dinsdag was het zover. Om 4.15 uur vertrokken we richting Calais met een gehuurde oprijwagen.  Na een vrijwel probleemloze tocht richting Londen kwamen we aan bij Aston Martin specialist Nicholas Mee. Ik had met de verkoper afgesproken dat er daar een technische keuring plaats zou vinden.
  Daar stond ze dan...  Wat er allemaal binnenin stond, was natuurlijk ook uiterst prettig smiling smiley  Tijdens het uitvoeren van de keuring zijn we samen met de verkoper gaan lunchen. Een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over de historie van de auto.
  Ze heeft een mooi Rock 'n Roll verleden, aangezien ze een tijdje in bezit is geweest van de manager van Roxy Music. Daarna werd ze verkocht aan een garagehouder, die hem tot aan zijn dood heeft gehad. Daarna heeft diens zoon (nu de verkoper) de auto geerfd.
  De auto heeft de laatste 10 jaar nauwelijks gereden. Wel is ze altijd goed onderhouden geweest, en is er vorig jaar nog wat werk verricht aan het brandstofsysteem.
  Uit de keuring kwamen ook geen schokkende dingen naar voren. De dorpels zijn rot, de airco is overleden, het remsysteem heeft aandacht nodig, de vering is slap, er lekt transmissie-olie en de lak is hier en daar gebarsten.
  De auto is matching numbers, heeft nooit schade gehad, heeft altijd binnen gestaan, heeft weinig miles gelopen (iets meer dan 49.000) en is op het vernieuwde interieur na nog helemaal origineel.

  Oftewel: Tijd om de deal rond te maken en de wagen op te laden.  Toen was het alweer rond een uur of 15.00. We zouden pas de boot hebben van 20.15, maar we besloten toch maar vast richting Dover te rijden. Dat was maar goed ook, want we kwamen in een gigantische file terecht. Onderweg natuurlijk veel bekijks met zo'n combinatie smiling smiley

  Aangekomen bij de haven bleek men opeens niet meer zo makkelijk. Met deze bijzondere lading vielen we aardig op, waardoor het personeel van de ferrydienst bedacht dat we een "commercial vehicel" waren. Oftewel...we konden niet met de toeristenboot mee, en we moesten een boot later tussen de truckers parkeren. En of we even het bijbehorende commerciele tarief af wilden rekenen....
  Afijn, kleine tegenslag, maarja, je wilt toch oversteken. En positief bekeken: de heenreis hebben we dus eigenlijk bijna gratis gehad, aangezien men in Calais kennelijk niet goed op had zitten letten.  Na veel vertraging kwamen we rond middernacht aan in Calais. De vermoeiende terugreis nam wat meer tijd in beslag dan de heenreis, waardoor we uiteindelijk rond 4.30 uur thuis aankwamen.
  Als een echte Britse dame, vertikte de Aston Martin het om zo midden in de nacht goed te starten. Na een hoop bijpassend gefoeter lukte het gelukkig toch wel om haar veilig in de garage te rijden.
  Past precies!


  Nog even liefkozend een doekje over de auto heen, en dan eindelijk naar bed, na een dag van 26 uur.

  Het plan is om deze winter de belangrijkste dingen aan te pakken en om voor het voorjaar de boel gekeurd en goed rijdend te hebben.

  Maar nu kan ik al met gepaste trots zeggen dat ik een echte Aston Martin bezit smiling smiley
  Hier kan ik dus alleen maar bewondering voor hebben!

  Gr Jeroen
  Alle Baur's in de Baurnhof

 • #2
  Hee, dat staat bij de buren....
  Veritatis simplex oratio est

  Comment


  • #3
   Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
   Hee, dat staat bij de buren....
   Heb even moeten kijken, kom nooit bij de buren. Maar inderdaad, dat is ze. ;)

   Gr Jeroen
   Alle Baur's in de Baurnhof

   Comment


   • #4
    He cool!!
    Mooie auto en leuke kleur.
    Dappere actie ook om zo'n auto te kopen met werk.

    Krappe garage ook. :-)

    Ferrari 308 GTB QV (1983)
    Alfa Giulia 1300 (1966)
    Mazda Miata (1990 Daily driver)
    BMW 320Ci (van GF)    Comment


    • #5
     Nu kan ik niet veel zeggen natuurlijk, maarre, ik geloof dat het woord schokkend door sommigen anders wordt geïnterpreteerd:
     Uit de keuring kwamen ook geen schokkende dingen naar voren. De dorpels zijn rot, de airco is overleden, het remsysteem heeft aandacht nodig, de vering is slap, er lekt transmissie-olie en de lak is hier en daar gebarsten.
     Reken maar dat dit knaken kost, zeker als je alles moet uitbesteden.
     Blijft wel onverminderd een coole bak (sub-zero cool).
     Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

     Comment


     • #6
      Oorspronkelijk geplaatst door Eddieee Bekijk bericht
      Nu kan ik niet veel zeggen natuurlijk, maarre, ik geloof dat het woord schokkend door sommigen anders wordt geïnterpreteerd:

      Reken maar dat dit knaken kost, zeker als je alles moet uitbesteden.
      Blijft wel onverminderd een coole bak (sub-zero cool).
      De dame in kwestie heeft kennelijk al meerdere oude bakken gereden. Dus ik verwacht dat ze op de hoogte is van het feit dat er best wat knaken gespendeerd dienen te worden.

      Comment


      • #7
       En de Bonneville is ook voor de spreekwoordelijke "hoofdprijs" verkocht, als ik de verhalen moet geloven... ;-)
       Veritatis simplex oratio est

       Comment


       • #8
        Inderdaad respect dat ze haar droom heeft waargemaakt. Ik geloof dat ze in Noordwijkerhout woont, vlak bij dus. Ben benieuwd of ik haar en haar auto tegen kom.
        www.carscoffeecigars.nl

        Comment


        • #9
         Gaaf man, wat een bak! En wat GAAT dat knaken kosten! Enne.... nou en! Ze rijdt maar wel effe mooi in een Aston. De meesten durven het niet. :)
         Mini Cooper Clubman
         "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
         "Jasper val dood." - RH

         Comment


         • #10
          Mooi, ze heeft smaak!

          Comment


          • #11
           Oorspronkelijk geplaatst door Jasper Bekijk bericht
           Gaaf man, wat een bak! En wat GAAT dat knaken kosten! Enne.... nou en! Ze rijdt maar wel effe mooi in een Aston. De meesten durven het niet. :)
           Nouja, ligt eraan hoeveel ze zelf kan doen natuurlijk (of met vrienden).

           De rotte dorpels zijn kostenposten. De beschadigde lak: mwah, dat hangt er maar vanaf hoe ver je wilt gaan. Als je van patina houdt, dan laat je die lak mooi een paar jaar zitten. Naar mijn mening maakt het deze auto zelfs alleen maar mooier - een Aston met een verweerde carrosserie is als de oude Sophia Loren op een kalendershoot: je ziet dat ze oud is, maar ook dat ze nog stééds mooi is.

           De rest (ophanging, vering, olielekkage) is allemaal zelfdoe-werk. Kost weinig geld, wel veel tijd.

           Airco doe je natuurlijk het laatst, want niet essentieel.

           Gaaf man. Wou dat ik plek en geld en tijd had voor zo'n auto.
           Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

           Comment


           • #12
            Rotte dorpels zijn kostenposten, maar laswerk aan een AM hoeft niet per definitie meer te kosten dan laswerk aan een Volvo Amazon oid. Een grotere kostenpost wordt volgens mij de remmen en de slappe dempers. Wanneer dat specifieke AM delen zijn gaat dat veel geld kosten aan onderdelen, imho.

            Comment


            • #13
             En als die dan klaar is dan doe je gewoon mee met de SLS

             "Colourful fearsome cars were roaring in the woods again.
             The sight and sound of the mighty Datsun 240Z will long be savoured"

             Comment


             • #14
              Gaaf man. SLS rijden met je Aston Martin.

              Ferrari 308 GTB QV (1983)
              Alfa Giulia 1300 (1966)
              Mazda Miata (1990 Daily driver)
              BMW 320Ci (van GF)              Comment

              Working...
              X