Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Tour Auto door Belgie

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Tour Auto door Belgie

  Tour Auto rijdt door BelgiŽDoor Vincent ē 26 03 2009 ē Rubriek: Historic

  De editie 2009 van deze legendarische Franse wedstrijd, die dit jaar door het leven gaat als "Tour Auto Optic 2000" omwille van de nieuwe titelsponsor, maakt een omweg door BelgiŽ tijdens de vierde van vijf etappes. Zoals altijd zal de Tour Auto wedstrijden op de weg en circuit afwisselen. Dit "rijdende museum" verzamelt meer dan 200 autoís die de geschiedenis van de auto in de vorige eeuw schreven, elk jaar een genot voor de liefhebbers van de wagens van vroeger.

  De jaargang 2009 vindt plaats van 21 tot 25 april. De start zal gegeven worden in de Jardin des Tuileries in Parijs op dinsdag 21 april, met een doortocht op het circuit van Dijon in de namiddag. De tweede etappe gaat van Beaune naar Mulhouse. Een dag later rijden de deelnemers richting Luxemburg. Op vrijdag 24 april zal de start gegeven worden in de Luxemburgse hoofdstad om 6u30. De Belgische grens wordt overgestoken om 8u00 en de aankomst aan het circuit van Francorchamps volgt om 8u59. Via Trois-Ponts, Manhay, Leignon, Spontin, enz., de karavaan van de Tour Auto rijdt dan naar de Franse grens.

  Het "Belgische parcours" van de Tour Auto:  Op 25 april brengt de laatste etappe de overlevenden naar Deauville waar de aankomst van de 18e Tour Auto gevierd zal worden.

  De deelnemers worden ingedeeld in twee categorieŽn: regulariteit en competitie, waar alleen de snelheid telt! Er worden dus twee afzonderlijke klassementen opgesteld. Om de deelnemerslijst van de Tour Auto 2009 te bekijken, http://www.tourauto.com/fr/s54_engag...01_engages.php

  Op de lijst vinden we ondermeer Marc Duez en Jacques Castelein met een Porsche 904 GTS, maar ook Michel Wanty en Jean-Pierre Van de Wauwer met een Lotus en Jean-Pierre Mondron en Dan Erculisse met een Porsche 911.

 • #2
  Cool!!!

  Ferrari 308 GTB QV (1983)
  Alfa Giulia 1300 (1966)
  Mazda Miata (1990 Daily driver)
  BMW 320Ci (van GF)  Comment


  • #3
   Ze komen voor 't huis van mijn nichtje langs in Luxemburg (langs de N7). Jammer dat ze daar geen leukere route volgen. Al is de weg tussen de grens Luxemburg en Spa wel een fantastische weg om te sturen.

   Comment

   Working...
   X