Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

oldtimerdag Lelystad 21 juni

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • oldtimerdag Lelystad 21 juni

  Nationale Oldtimerdag
  Op zondag 21 juni vindt voor de 25 keer de Nationale Oldtimerdag plaats in de Flevolandse provinciehoofdstad Lelystad. Een zilveren jubileum dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Als de “oudjes” hun trotse entree maken, klinkt welverdiend applaus op in het stadshart van de Flevolandse hoofdstad.

  Vierhonderd historische automobielen – veteran, vintage en classic cars – staan te glimmen en de liefhebbers vergapen zich aan deze rijdende museale collectie. Het motto “Erfgoed dat beweegt” biedt de mogelijkheid deze historische automobielen uit privé bezit te bewonderen. Auto’s in vele soorten, afkomstig uit vele productielanden en uit vanuit het begin van de autogeschiedenis. Presentaties van de Armstrong Siddeley Owners Club Nederland, Studebaker Packerd Club Holland en de Dutch Singer Owners Club nemen een belangrijke plaats in het programma in. Tevens is er aandacht voor prachtige klassiekers van het befaamde Franse merk Citroën uit de periode tussen 1919 en 1932.

  De eerste aanmeldingen betreffen o.a. een T Ford (1914), Spijker C4 Koolhoven (1922), Rolls Royce Phantom I (1932), Healy Silverstone (1950), Baker Electric (1908), REO Twoseater (1904) en een Packard 443 Roadster (1928).

  De deelnemende automobielen worden naar leeftijd onderverdeeld in vijf categorieën met daarnaast een Master Class waarin de winnaars van voorgaande jaren zijn ondergebracht. Iedere klasse wordt (vrijwillig) beoordeeld door een deskundige jury onder voorzitterschap van tv-presentator Bert van den Dool. Naast het klassement per categorie is er een algemeen winnaar van de dag (hoogste toegekende punten totaal) die in het bezit komt van de Radio 10 Gold Trophy.

  Locatie: Stadshart, Lelystad, Nederland
  Meer informatie: http://www.oldtimerdaglelystad.nl
  Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

 • #2
  Nou dat was wel even smullen zeg......wel een uur rondgereden voordat ik een beetje een leuke plek had in dat troosteloze Lelystad....man o man, ik weiger te gaan fotograferen op de huppeldepupdreef.....

  Uiteindelijk een "redelijk" plekje gevonden. En toen een hoosbui en in die hoosbui kwamen de eerste auto's. Waaronder een auto uit 1902!! Ik ben de naam vergeten....Maar goed, die auto viel dus uit op de locatie waar ik stond te fotograferen. Het regende zo hard en aangezien het een open auto was werd alles zeiknat. Zonde.......

  Even later een Alfa Romeo 8C en dat was toch wel het hoogtepunt van de dag. In de stromende regen volle bak accelererend bij me langs. MAN wat een geluid, super!

  Nou ja verder moeten jullie maar even kijken, er zat echt mooi spul bij, maar ook toch wel heel wat "normale" klassiekers, ik had er nog iets meer aparte wagens bij verwacht. Maar het was sowieso smullen!

  Foto's staan hier : http://autopics.nl/index.php?p=galle...&tot=60&ipp=60
  Paar voorproefjes:


  Last edited by ExTaxi; 21-06-09, 16:54.
  Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

  Comment


  • #3
   Dick!!! Schitterend!!!!!!!

   Volgens mij heb je het licht gezien:-) De laatste tijd zie ik steeds meer reportages van evenementen met klassieke auto's van je. En daarbij ga je verder dan de meeste Museumgangers hier. De meesten praten over auto's uit de jaren 50-80, maar jij schuwt het vorooorlogse ook niet. Prachtige opnames.

   Comment


   • #4
    Klopt Ton, maar ik heb er gaat iemand naast die me verteld wat ik EXACT fotografeer en me wat over het verleden vertelt.......ik weet zelf nog te weinig van klassiekers helaas. Maar ik geniet er wel zeker van!
    Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

    Comment


    • #5
     Gaaf man!!
     Goed bezig Dick.

     Die foto van die 2 Messerschmitz'en is ook cool.

     Ferrari 308 GTB QV (1983)
     Alfa Giulia 1300 (1966)
     Mazda Miata (1990 Daily driver)
     BMW 320Ci (van GF)     Comment


     • #6
      Heb eigenlijk maar een beperkte belangstelling voor vooroorlogs spul.
      Het hoeven niet perse supercars uit die tijd te zijn (die Bentley en die Alfa zijn geweldig), maar bv met T- en A-Fords heb ik absoluut niks.

      Comment


      • #7
       Ik denk wel eens dat dat ligt aan TV-programma's.
       Komt er van dit soort spul in beeld, dan draaien ze er altijd van die achterlijke muziek onder. Compleet allergisch ben ik daar voor :-)

       Comment

       Working...
       X