Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gestolen klassiekers

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Gestolen klassiekers

  Er worden de afgelopen tijd veel klassiekers gestolen. Vorige week woensdag in Maastricht nog een Mercedes 300 SEL convertible uit 1957, die spoorloos verdwenen is. Al geruime tijd is er al een clubje met internationale contacten, dat in dit soort gevallen onmiddellijk de gegevens van de gestolen bolides aan elkaar doormailt. Naar aanleiding hiervan hebben Herman Brouwer (www.bugattibuilder.com), Arnoud en ik het plan op gevat om het het boevengilde zo moeilijk mogelijk te maken. We zijn op dit moment een internetsite aan het opzetten van waaruit een wereldwijd netwerk snel bereikt kan worden. Het is de bedoeling, dat we na snel gemelde diefstal al onze aangemelde leden waarschuwen, alle veilinghuizen ter wereld, alle transporteurs, alle restaurateurs, verzekeringsmaatschappijen en reparateurs van klassieke auto's. Wij zijn dit netwerk nu sinds 2 dagen met succes aan het opzetten. Ik ben er van overtuigd, dat deze gigantische klus zeker een jaar in beslag gaat nemen, maar we zien er veel in.

  Verzoek aan jullie is om onze nieuwe website (hij staat nog in de kinderschoenen, de technische details zijn geregeld, maar hij moet nog opgeleukt worden) te bezoeken en je als member (linksboven) op te geven. Hoe meer ogen hoe groter de kans van slagen. Het adres is: www.stolenclassiccarregister.comTen tweede vraag ik jullie ons van zoveel mogelijk (gaarne ook internationaal) e-mailadressen te sturen van mensen, die wellicht geinteresseerd zijn. Gaarne ook de nieuwe website breed bekend maken.

  We moeten het steeds brutaler wordende dievengilde aan banden leggen en ik vraag jullie beleefd om juillie medewerking.

  Bij voorbaat dank (ook namens Herman en Arnoud)

  Ard (G.J.M.) op de Weegh
  Jonagold 6
  6662 HW Elst
  The Netherlands
  Phone: 0031481373929 or 0031622480877
  E-mail: [email protected]
  website www.extraordinarycarcollections.com

 • #2
  Uitstekend initiatief Ard! Ik heb zelf ook een 'stolen car' mailinglist (ClassicarGarage) naar een paarduizend handelaren en restaurateurs wereldwijd om gestolen klassiekers onder de aandacht te brengen. Dit onderwerp verdient idd meer aandacht ook onder particulieren! Helaas betreft het vaak erg dure populaire klassiekers (denk aan de laatst gestolen 300 SL) die gestolen worden en voor de peperdure onderdelen gesloopt worden... of omgekat met de nummers van een reddeloos restauratieproject.

  Comment


  • #3
   Erg goed idee. Geregistreerd.
   Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

   Comment


   • #4
    http://www.stolenclassiccarregister.com/

    zo gaat het in 1x goed... ;-)

    En geregistreerd
    Veritatis simplex oratio est

    Comment


    • #5
     Goed idee, geregistreerd.
     BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

     Comment


     • #6
      Ook voor classic car dealers en restaurateurs is een dergelijk register erg handig. Normaliter kijkt men bij de RDW of een (Nederlandse) auto als gestolen geregistreerd staat (via het NL kenteken). Een register dat gebruik maakt van chassis-, body- en motornummers (+laatst bekende kenteken, foto's en details) van klassiekers die internationaal als gestolen geregistreerd staan is zeer welkom! Dus Ard, succes ermee!

      Comment


      • #7
       Done. Goed initiatief.

       Comment


       • #8
        De eerste gestolen klassieker

        De eerste gestolen klassieker staat er op. Kijk even op http://www.stolenclassiccarregister.com/ en meld je dan meteen even aan.

        Dankzij TR6ME al wereldwijd meer dan duizend e-mailadressen van handelaren en restaurateurs, alle veilinghuizen en al bijna 70 via de site. De ambitie is om binnen een maand 20.000 adressen wereldwijd te hebben. Dus meld je aan en mail a friend

        Comment

        Working...
        X