Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gummen CarBase ; database met autos van en door gummers

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Gummen CarBase ; database met autos van en door gummers

  In GVO (gummen vrienden only, donateurs van 't forum) is er al sinds afgelopen kerstmis een draadje maar nu waag ik 't voorzichtig om het ook te introduceren bij andere liefhebbers ; De Onofficieele Grote Gummen AutoDatabase. Dat is een lijst met autos die door gummers worden bereden of ooit zijn bereden, maar er mogen ook andere leuke autos in komen. De lijst is leeg, er zitten wat merken in maar daaraan nog geen autos gekoppeld. Hieronder de originele post.

  De lijst bestaat uit meerdere tabellen. Tabel voor motoren, merken, merk-modellen, merk-generaties en merk-types. Elke tabel bevat nu een heel beperkt aantal modellen en generaties. Als je dus een speciale auto hebt moet je eerst Merk, Model, Generatie en Type los invoeren. Nadat de site jouw merk-model-generatie & type kent moet je de motor los invoeren (via menu Motoren bovenin). Daarna kun je via menu "Alle autos" > "Nieuw auto invoeren" je auto invoeren (wel eerst even inloggen / account aanmaken / gratis geen email-activatie oid).

  Dat invoeren gaat nu razendsnel want je hoeft alleen maar uit menuutjes je merk > model > generatie > type te kiezen, je motor(merk) te kiezen en invullen van welk bouwjaar jouw auto is en of je hem nog hebt (of wanneer je hem hebt gehad). Let op ; als er 30 gummers dezelfde auto hebben komen er ook 30 autos in de lijst voor natuurlijk. Dit is geen "unieke-auto-lijst" zoals in Autoweek maar meer een database a la "autotrack" of "mobile.de" zonder de verkoop-opties.

  De database is ontwikkeling en ik voeg er regelmatig nieuwe opties/features. O.a. fotos van je eigen auto toevoegen staat op de todo-list.


  ----------


  http://gummen.burningrubber.nl/


  Geheel vrijwillig en zelfstandig ontwikkeld speciaal ter ondersteuning van het "Wie rijdt wat" draadje ( http://www.gummen.org/forum/showthread.php?t=268&page=5 )

  In deze versie kun je:

  merken, modellen, types, motoren en natuurlijk autos toevoegen.

  Het idee is dat er een mooie 'genormaliseerde' database ontstaat van ons wagenpark.

  Let op ; speel een beetje met de database, vul wat in als je wilt, niet te veel rommel ; later volgen opties om data te verwijderen ; alles wat je nu erin zet kan je dus niet 123 verwijderen.

  Stel je wilt een auto toevoegen:

  1. kijk of het merk al bestaat (bv BMW)
  2. kijk of er al een model voor bestaat (bv 3-serie e30 // Passat B5 // 928 // (Volvo) 8-serie)
  3. kijk of er een model-type voor bestaat (bv 318 // V5 // (928)S // (Volvo)T5 )
  4. kijk of er al een motor is geinvoerd

  Het is best lastig om modellen en model-types netjes te splitsen zonder dat 't een zooitje wordt. Suggesties zijn welkom.

  ( Denk aan BMW / 3-serie / 330 / diesel model 1 of diesel model 2 etc )

  Als dat allemaal al ingevoerd is (bv door een andere bezitter van een 318 e30 BMW) dan kun je de auto via optie "Voeg een auto toe" meteen toevoegen zonder dat je gegevens hoeft in te tikken (op bouwjaar en gewicht na).

  De opties zijn zoveel mogelijk in logische tabellen gezet zodat er zo min mogelijk vervuiling kan onstaan.

  Er is zelfs gedacht aan andere merken motoren in autos en per auto kan je natuurlijk gewicht invullen stel dat je een track-racer hebt zonder achterbank e.d.

 • #2
  Oh het is dus een amateur zelfbouw project dus is niet gefundeerd met een subsidietje van 2 x een half miljoen of een bedrijf dus foutjes kunnen er in zitten of in komen ; garantie tot aan de deur maar help met feedback e.d. wordt natuurlijk bijzonder gewaardeerd !

  Comment

  Working...
  X