Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Alfa stelt Amerikaanse plannen uit

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • V4
  replied
  Okee, dus Alfa zal ook wel geen motoren voor de IndyCar series gaan leveren dan :-(

  Leave a comment:


 • Harry
  replied
  lol, deze berichten brengen ze elke 3 jaar uit...

  Leave a comment:


 • Gijs
  started a topic Alfa stelt Amerikaanse plannen uit

  Alfa stelt Amerikaanse plannen uit

  Aanvankelijk was het de bedoeling Alfa Romeo in 2009 opnieuw in Amerika op de markt te brengen. Nu is dat uitgesteld tot 2011.

  Tijdens de presentatie van de derde kwartaal-cijfers van Fiat is gemeld dat de komst van Alfa Romeo naar Amerika is uitgesteld van 2009 tot 2011. Ook het plan om in 2010 300.000 auto’s in China te verkopen, is naar beneden bijgesteld: nu moeten dat er 50.000 worden.

  Alfa Romeo wilde vanaf 2009 in de VS aanwezig zijn en vanaf 2011 of 2012 daar ook auto’s gaan bouwen. Daarvoor wordt actief naar een productielocatie gezocht. Omdat de Amerikaanse fabrikanten veel autofabrieken afstoten, zal dat in de toekomst alleen maar minder moeilijk worden.

  Moederbedrijf Fiat geeft ‘organisatorische en operationele problemen’ de schuld van het uitstel. Ook de afnemende vraag naar auto’s in het algemeen is een reden voor Alfa om het rustiger aan te doen.

  Alfa wil eerst de 8C naar de overkant brengen als imagomaker. Daarna is het de beurt aan de 159 of de opvolger daarvan en wellicht maakt ook de Mito de oversteek. Uiteindelijk wil Alfa in Amerika 20.000 auto’s gaan bouwen.

  bron: nu.nl
Working...
X