Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Mijn Maserati Quattroporte

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Mijn Maserati Quattroporte

  Nou, eindelijk is het dan zo ver. Alleen al het draadje met deze titel aanmaken, is leuk.

  Recentelijk had ik nog gepost dat ik er een beetje tegenop zag om komende winter weer de ramen van binnen ook te moeten krabben van mijn 156. Ik wilde wel weer eens een luxe wagen. Eentje die lekker warm wordt, leren bekleding, navigatie en nog wat comfort opties. Het allermooiste is natuurlijk een Quattroporte wat mij betreft, maar omdat het een nogal uitgesproken verschijning is voor wat de looks en het geluid betreft, durf ik er niet mee naar klanten te rijden. Ik wil liever geen negatieve gevoelens oproepen bij (potentiele) klanten, hoezeer ik die kifterige mentaliteit ook veracht. Ondanks dat is er weinig tegen te doen. Als je mensen moet uitleggen dat die QP goedkoper is dan de Passat waar ze zelf in rijden, confronteer je ze nog eens met een foute keuze, dus dat werkt ook niet. Mijn broer heeft inmiddels bijna een jaar zijn QP en hij vertelde me dat bepaalde mensen z veel last ervan hebben dat ze hem niet meer aanspreken. Zelfs op de golfclub. Dus hij denkt altijd na over wanneer hij hem gebruikt.
  Nou ja, reden genoeg om maar rustig aan te doen en geen QP te kopen. Een Audi A8 van het vorige model heb ik altijd erg mooi gevonden. Ik ben dus wezen kijken bij een S8 hier in de buurt. Gaaf ding met alle denkbare opties. Lekkere motor die V10, en nog best discreet te maken door de badges te verwijderen. Ik kwam er echter niet uit qua prijs en voorwaarden, anders had ik hem waarschijnlijk gehad. Ondanks dat hij kut stuurde, vooral in korte bochten / rotondes. Die 4x4 wrikt en kraakt, de automaatbak leek uit het jaar kruik en de wagen had onderstuur als Hilbert van der Duim op Friese doorlopers. Maar die V10 maakte echt een boel goed. Wat een beul is dat. Zaken als een standkachel en van die heule grote leren stoelen trokken mij wel weer aan. De onderhandelingen waren stukgelopen omdat ze eerst heel moeilijk deden terwijl die wagen anderhalf jaar geen onderhoud had gehad. Later waren we het wel eens over de prijs, maar dan moest ik hem "zo meenemen" en daar had ik geen zin in. Ik wilde wat zaken gefixt, groot onderhoud en garantie. Bovendien waren de achterbanden kaal. De verkoper belde me nog in een ultieme poging met een leugentje dat er een andere gegadigde was en dat ik dus snel moest beslissen. Hij staat nu nog te koop. :-)
  Verder heb ik nog in een S6 gezeten van zes jaar oud, maar wat is die Audi A6 gedateerd van binnen zeg. Gauw wegwezen.

  Na een stevige nadenk-sessie met wat bier erbij, heb ik toch maar besloten om mij niet op voorhand iets aan te trekken van mensen die last van een Quattroporte hebben. Het is in mijn ogen nog steeds n van de mooiste sedans ooit gemaakt, en sowieso de allergaafste. Dus eigenlijk was er geen goede reden te verzinnen om geen QP te kopen.

  Ik had er een paar op mijn shortlist staan die allemaal bij handelaren te koop stonden. Tot Red205 mij tipte op eentje bij een particulier. Eigenlijk veel interessanter omdat je dan de historie van de auto te horen krijgt. Handelaren weten meestal niets van de auto en dan krijg je weer hetzelfde als met die S8, of erger, want een boel KM-standen vertrouw ik niet bij die QP's.

  Ik heb er nu eentje gekocht uit 2005 uit Zwitserland van de tweede eigenaar. Hij heeft hem van de eerste eigenaar gekocht toen hij in CH woonde. Hij heeft er daar drie jaar mee gereden en hier twee jaar tot nu toe, en hij wist precies wat ermee gebeurd was en welk (preventief) onderhoud was uitgevoerd. Vorig jaar is de clutch vervangen. Die gaan in een Duoselect bak 80K km mee. Dit jaar in augustus nog een grote beurt gehad inclusief apk. Alle rekeningen zitten erbij. Ook een setje winterbanden op 18" Maserati velgen.
  Gisteren gebeld en meteen langs gegaan. Stukje rijden rondom Amsterdam en de deal rond gemaakt. Vrijdagochtend halen, maar ik probeer het te vervroegen naar woensdagmiddag. Dan heb ik hem maar vast.
  Wt een fantastische auto is het toch. Fijne rijdersauto met een goede balans voor zo'n grote auto. De motor is uiteraard geweldig en het geluid ook ondanks de standaard uitlaat.

  Qua opties is hij wat primitiever dan de S8. Zo heeft hij geen goede carkit, een CD-navigatie en een CD-speler. Ik hecht daar niet zo veel waarde aan omdat ik verwacht zelden een radio aan zal hebben in die wagen. De eerste eigenaar had als optie alle belettering weg gelaten. Het "Maserati" ontbreekt dus op de achterklep en de logo's op de C-stijlen. Qua discretie maakt het bij een QP niet veel meer uit, dus ik denk dat ik dat er weer op zet.
  Verder gaat er naar alle waarschijnlijkheid een Tubi onder, maar voorlopig eerst even rijden.

  De kleur is donkergrijs metallic. Het plaatwerk is als nieuw. Geen steenslag of krassen. Gewoon een plaatje. Ook het beige interieur ziet er prachtig uit.

  Ik kan niet wachten tot ik hem heb. To be continued.

  Hier alvast wat plaatjes van de verkoper.

  0239623005001.jpg
  0239623005002.jpg
  0239623005003.jpg
  0239623005004.jpg
  0239623005005.jpg
  Last edited by scuderia; 18-11-13, 19:56.

 • #2
  Cool!!!

  Ferrari 308 GTB QV (1983)
  Alfa Giulia 1300 (1966)
  Mazda Miata (1990 Daily driver)
  BMW 320Ci (van GF)  Comment


  • #3
   Wow wat een gaaf ding Scud ! gefeliciteerd zeg !

   Comment


   • #4
    Supergaaf. Heel veel plezier ermee!

    Comment


    • #5
     Gummen wordt bijna elke leuker qua auto's man. Fuck de crisis

     Ferrari 308 GTB QV (1983)
     Alfa Giulia 1300 (1966)
     Mazda Miata (1990 Daily driver)
     BMW 320Ci (van GF)     Comment


     • #6
      Gaaf Cees, wat een waanzinnig apparaat! Congrats!

      Comment


      • #7
       Mooi en gefeliciteerd met je aanschaf. Het ontbreken van "MASERATI" achterop vind ik hem niet eens misstaan.
       www.carscoffeecigars.nl

       Comment


       • #8
        Te gek man! Wel mooi dat zowel jij als je broer een QP hebben. Blijft voor mij ook de meest begeerlijke sedan van de laatste 20 jaar, ooit staat er hier ook n voor de stoep hoop ik. Veel plezier er mee.
        Giulia 1600 Super '65
        Abarth 595 Competizione '15

        Comment


        • #9
         Mooi man!

         Comment


         • #10
          Sodeju, gaaf man!

          Comment


          • #11
           Supermooi!! Handelaren/dealers heb ik ook wel mee gehad, met tellerstanden die achteraf ineens 20/30k naar beneden zijn gegaan bij import etc etc. Deze ziet er zo heel gaaf uit. Autoliefhebbers zullen je begrijpen en daar is het weer een plus, gezeik heb je altijd wel met de rest maar die hebben altijd wel wat te zeiken denk ik dan.

           Comment


           • #12
            Godverdomme man! Met excuses aan de gelovigen. Maar GVD man!

            Wat een bak. Kwam deze toevallig een paar weken terug tegen bij een droogfapsessie. Want ja, de QP blijft kriebelen.

            Alleen jij kpt hem dan gewoon. Ontzettende lul, driewerf, uit de grond van mijn jaloerse hart!
            Mini Cooper Clubman
            "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
            "Jasper val dood." - RH

            Comment


            • #13
             Wat Veloce zegt! De fraaiste moderne sedan - zou ik heel wat van mijn stokpaardjes voor aan de kant zetten. Wat een gave bak. Van harte gefeliciteerd. Hoop h'm snel een keer tegen te komen!
             The best way to make a small fortune in racing is to start with a large one and work down from there.
             Gotta work on the nut behind the wheel before you start fixing bolts on the car.
             I was doing fine until about mid-corner when I ran out of talent.

             Comment


             • #14
              Gaaf en dat geluid is zelfs standaard al werelds. Dagelijks komt er rond 15u bij mijn kantoor eentje langs. Ik zie hem niet maar hoor hem des te beter.

              Comment


              • #15
               Brullen met die spullen en laat die grijze muizen maar piepen van de kift
               fka v164

               Comment


               • #16
                Goeie shit, Scud.
                Het geluid van deze auto is onovertroffen en het is een MASERATI for crying out loud.

                Volgens mij ook nog een redelijk betrouwbare auto als je hem afzet tegen de bi-turbomodellen.

                Heel gaaf. Veel plezier ermee, pik!
                Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                Comment


                • #17
                 Cees, lul, dit is nog eens een auto! Wel gefeliciteerd!
                 Well Brian... I'm opening a boutique!

                 Comment


                 • #18
                  Dat van die Audi kan ik overigens ook wel begrijpen. Mijn schoonvader heeft een A6 Avant Quattro als dagelijks vervoer en de 2 dingen die mij opvallen zijn inderdaad het saaie/bedaagde interieur en de 't weggedrag dat echt vreselijk is. De buurman van mijn werk had tot vorig jaar een S8 V10, die reed altijd net weg als ik aan kwam lopen/fietsen. Wat een feest iedere ochtend om naar te luisteren. Maar toch klinkt zo'n QP echt veel gaver, ik vind de 4.2 zelfs nog wat mooier janken dan die bulderende 4.7 die ze er op het einde in hebben gehangen. Ook wel indrukwekkend, maar het geluid van de 4.2 is wat "Italiaanser".
                  Giulia 1600 Super '65
                  Abarth 595 Competizione '15

                  Comment


                  • #19
                   Ja dank mannen, ik kan er zelfs slecht van slapen. Ik heb zojuist de eigenaar nog even gebeld of ik hem woensdag kan halen, maar hij neemt niet op. Gvd.

                   Vorig jaar heb ik samen met mijn broer proefgereden in een zilveren die bij Prins te koop stond. Nu weet ik dat die auto slecht was :-) Mijn broer heeft een zwarte met automaat en nog wat opties waaronder een goede uitlaat. Dat wordt straks wel een grappig familie-treffen, zo met twee QP's.

                   Ik heb trouwens wel die blauwe 156 weggedaan aan vrienden van ons waarvan hun auto was gestolen. De 156 V6 ga ik ergens opbergen voor over een paar jaar denk ik. Verkopen heeft geen zin en wil ik eigenlijk niet.

                   Comment


                   • #20
                    Wanneer zo een QP voorbij rijdt, heb ik nadien altijd pijn in mijn nek........erg gaaf scuderia en veel plezier ermee!
                    E46 330i '02 - Citigo '13 - Tiger 800 XC '14

                    Comment


                    • #21
                     Ik vond die Cambiocorsa (klinkt beter dan DuoSelect, nietwaar?) eigenlijk wel goed passen bij de Quattroporte. Nou was het maar een heel kort rondje en was de motor al warm, dus ik heb niet heel rustig ermee gereden , maar dat wildere schakelen vergeleken met een klassieke automaat past er wel bij.

                     Apparaat klinkt inderdaad fantastisch. Ik kom tegenwoordig bijna elke ochtend eerst een QP en dan een GT tegen. Heerlijk.

                     Comment


                     • #22
                      Porno!
                      Zo zou je bijvoorbeeld je eigen kind waarschijnlijk nooit aanrijden, ook al betekent dat dat er een bus vol peuters een afgrond in verdwijnt.

                      Comment


                      • #23
                       Maestro !!!!

                       Comment


                       • #24
                        Gave bak zeg. Zou heb hem ooit overwogen. MdV zei laatst wat een ouwe lullen bak is dat. Toen moest ik erg lachen en zei dat ik hem ook had overwogen. Succes ermee erg gaaf. Ben benieuwd hoe die gaat bevallen.
                        STATLER: I wonder if there really is life on another planet.
                        WALDORF: Why do you care? You dont have a life on this one.

                        Comment


                        • #25
                         LOL @ titel filmpje :-)

                         Giulia 1600 Super '65
                         Abarth 595 Competizione '15

                         Comment


                         • #26
                          Maar rochelt lekker, zo'n Tubi op een QP. Vergelijk dit geknetter eens met het kunstmatige gebrabbel op een 4C of Abarth 500.

                          Giulia 1600 Super '65
                          Abarth 595 Competizione '15

                          Comment


                          • #27
                           Geweldig Cees!
                           En dan ook nog eens een briljante kleur.

                           En dan helemaal geen lange verhalen over "misschien dit en misschien dat". Gewoon ineens..daar is ie!
                           priv-V70 en MX-5 -- lease-Octavia Combi

                           Comment


                           • #28
                            Ook gekozen voor het comfort op lange afstand, 4-wielaandrijving en lager aantal tankbeurten onderweg naar Ruegen?

                            All joking aside: absoluut een van de mooiste mooiste saloons op de weg van het laatste decennium. Proficiat!

                            Bob
                            There are no stupid questions,
                            but there are a LOT of inquisitive idiots.

                            Comment


                            • #29
                             supercool.
                             Vorige week kwam ik er nog een tegen op de snelweg blauwe uit 2009 1e eigenaar.

                             Wat doe je dan, radio uit in je lease diesel en raampje open en genieten van dat mooie geluid.

                             Gefeliciteerd.

                             Comment


                             • #30
                              Volgens de vorige (of eigenlijk nog huidige) eigenaar is het een erg goede wintersportauto en komt hij op de winterbanden makkelijk hellingen op waar BMW's het laten afweten.

                              Dus in Reugen geraak ik ook wel :-)

                              Ik heb nog even zitten zoeken, maar erg gave techniek. De motor volledig achter de vooras, gewichtsverdeling van 51 om 49% en een transaxle. Dat verklaart wat mij betreft het fijne weggedrag. Het is een soort "euber 156 GTA".
                              Die Duoselectbak vind ik inderdaad goed bij de auto passen. Je moet een beetje aanvoelen hoe je schakelt bij accellereren. Tik, even gas terug tot de versnelling is gewisseld, en weer gas. Als je dat doet, lijkt het sneller en soepeler te gaan dan wanneer je lomp je voet naar beneden houdt.

                              Ohja, hij voelt niet bepaald zuinig aan :-)

                              Comment


                              • #31
                               Superlimo, veel plezier ermee Scud!
                               Erg mooie kleur zo op de foto's, een vleugje blauw erin? Of doet de kleur in het echt anders aan?

                               Comment


                               • #32
                                Congrats! Niks mis met die 156, maar nu pak je wel effe uit, zeg. :-)

                                Hmmm, binnenkort graag weer eens bier en bandentrappen.
                                Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

                                Comment

                                Working...
                                X