Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

850 Estate van Annemieke (Mdv Ton van S)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 850 Estate van Annemieke (Mdv Ton van S)

  Sinds 3 weken toert Miek in een 850 rond. Sinds het voorjaar van 2007 werkt ze in Middelburg en rijdt ze naast het ww verkeer ook nog de nodige kilometers door het land voor haar werk. Op jaarbasis ongeveer 50.000 km werd wat teveel van het goede voor het Astraatje station. In April zijn we gestart met de zoektocht naar een V70 diesel. Ondermeer bij van Aarle in Nuland een middagje wezen winkelen en rijden met diverse occassions. Binnen het budget (lees: wat Miek er voor over had) zaten we tussen de V70's van een jaar of 10 oud. Ondanks de hoge kilometerstanden (3,5 tot 4 ton, verbaasde het ons dat de meesten nog in goede staat waren en doorgaans ook nog rammel en piepvrij. De zoektocht kreeg echter een abrupt einde toen we verrast werden door ongenood bezoek. Onze gedachten waren nu meer bij het weer op poten zetten van onze huishouding en, zo bleek later, het op poten zetten van onze minds. Toen we weer een beetje richting andere auto gingen denken, namen we in de overweging mee dat de Astra nog in redelijke staat was en afschrijving weing tot nihil meer zou zijn. Eind july zijn we er nog mee naar Noorwegen geweest. Volgepakt met een grote Karstentent en overige spullen in de kofferruimte en in de skikoffer op het dak. Tijdens de vakantie had ik wat meer tijd om eens rustig op en onder de Astra te kruipen en dat bracht de conclusie dat we nog geen echte haast hoefden te maken, maar er voor de winter toch nog wel een aantal zaken moesten gebeuren. Vooral de voorwielophanging begon toch aardig wat soepel te worden.

  De eerste week na de vakantie kwam Annemieke 's avonds thuis van haar werk met de opmerking : "Ik heb vanmiddag met een Volvo 850 proefgereden. Die stond op autoscout te koop en het was vlakbij. Het lijkt mij wel wat. Wil je deze week even mee om te kijken of het wat voor mij is?" Zo gezegd, zo gedaan. Het is een rood metallic '95er 850 2.5i 10 klepper op gas. Voelt ondanks zijn 390.000 km verleden nog stevig aan. Torretje loopt goed, stuurt en remt recht, climate control werkt nog, piep- en rammelvrij. Kortom, gezien de prijs waar we hem uiteindelijk voor konden kopen, was het geen verkeerde zet. Het blijft natuurlijk een gok, een auto met zo'n staat van dienst, maar na 3 weken sturen en een dikke 2.500 km lijkt het erop dat het een goeie keus is geworden.

  Kosten die we op korte termijn verwachten zijn een paar nieuwe achterveren en afgelopen week heb ik 2 nieuwe Michelins op de voorwielen gezet.
  Last edited by Ton van S; 13-09-08, 15:18.

 • #2
  Heb je nog geen foto's?

  Ferrari 308 GTB QV (1983)
  Alfa Giulia 1300 (1966)
  Mazda Miata (1990 Daily driver)
  BMW 320Ci (van GF)  Comment


  • #3
   Gaaf. Ik heb wel een zwak voor 850's, gewoon mooie en solide auto's, met een behoorlijk tijdloos uiterlijk. Bijna 4 ton is wel veel, maar als de prijs er naar is, en de auto doet zijn werk straks probleemloos, dan is het natuurlijk lachen met 50.000km per jaar.

   Groeten, Jeroen die zelf met een 3 ton oude Golf III TDi 40.000km per jaar doet-voor een appel en een ei :-)
   ''Thank God for the internet experts''

   Comment


   • #4
    Oorspronkelijk geplaatst door Harry Bekijk bericht
    Heb je nog geen foto's?
    'k Moet nog steeds een nieuwe camera gaan kopen. Mijn laatste camera is bij de inbraak verdwenen

    Oorspronkelijk geplaatst door Jeroen Bekijk bericht
    Gaaf. Ik heb wel een zwak voor 850's, gewoon mooie en solide auto's, met een behoorlijk tijdloos uiterlijk. Bijna 4 ton is wel veel, maar als de prijs er naar is, en de auto doet zijn werk straks probleemloos, dan is het natuurlijk lachen met 50.000km per jaar.

    Groeten, Jeroen die zelf met een 3 ton oude Golf III TDi 40.000km per jaar doet-voor een appel en een ei :-)
    Dat zeggen wij ook. We hadden een '01 V70 24T AWD op het oog. Dat was een Belgische auto, stond in de buurt van Luik. Daar zat LPG in en die kwam als de BPM berekeningen goed waren, niet al te duur uit. Maar toen deze 850 in beeld kwam, was de keuze wat makkelijker. Kost ongeveer een kwart van wat die V70 zou gaan kosten en qua technische levensduur verwachten we nu met deze 850 (in verhouding) aan het eind van de rit voordeliger uit te zijn. Die heeft dan wel 2x zoveel gelopen, maar qua afschrijving is het natuurlijk peanuts. Annemieke had ook wel zoiets van, : "Laten we eerst maar eens kijken of het wel bevalt, dan kunnen we over een jaar misschien eens naar een V70 gaan kijken."

    Miek heeft er in ieder geval heel veel plezier van/mee. Vanavond zijn we nog even weggeweest en heb ik gereden. Ik moet zeggen dat het wel een heerlijke cruiser is.

    Comment


    • #5
     Gefeliciteerd! Al was het alleen al dat je een keuze hebt kunnen maken ;-)

     Ik weet het echt nog steeds niet, maar als ik het bod op deze http://auto.marktplaats.nl/volvo/192...fta_ind=5&fs=1 zie moet ik me echt inhouden ook te bieden...
     Kawa Versys 2010 MX-5 nc White up!

     Comment


     • #6
      Arthur, Annemieke hier,

      Hoi Arthur,
      Wat flik je me nu..... Dit is eigenlijk de kleur waar ik bij van Aarle op viel, maar dat was een barrel van een auto.
      Deze ziet er mooi uit. Mocht je een aankoopadvies nodig hebben.....
      Ik ben beschikbaar. Ik ben wat minder bekwaam m.b.t onderhandelen, maar heb een goede neus wanneer er iets te koop staat (de cabrio van Ton was nl ook mijn vondst, samen met de astra en de 850)...
      Wat ik zie op de foto, man, wat aarzel je nog?? DOEN!!!!:-)))))

      Comment


      • #7
       .


       Onze 850 is te koop, we hebben een mooie V70 gezien       .
       :-)))

       Comment


       • #8
        Tja... er klopt iets niet. De auto is slechts kort -8 maanden- in bezit van de huidige eigenaar, en het is geen 125kW versie, maar een 106kW versie vlgs. RDW.
        Daarnaast hebben ze ook nog een paard te koop staan, ook geen goed teken ;-)
        Kawa Versys 2010 MX-5 nc White up!

        Comment


        • #9
         Oorspronkelijk geplaatst door NoTVR Bekijk bericht
         Tja... er klopt iets niet. De auto is slechts kort -8 maanden- in bezit van de huidige eigenaar, en het is geen 125kW versie, maar een 106kW versie vlgs. RDW.
         Daarnaast hebben ze ook nog een paard te koop staan, ook geen goed teken ;-)
         Scheelt dus wat paardenkrachten, bij die V70...............

         Comment


         • #10
          Nog geen 3 maanden en 12.000 km verder.

          De APK nadert. Qua mankementen tot nu toe nog niets gehad, maar sinds gisteren klaagt Miek dat "hij" afslaat en niet zo vlot meer van z'n plek gaat. Vanochtend even een blokje om geweest en inderdaad. motor is wat amechtig op LPG, maar gaat nog als de brandweer op benzine.

          Weet iemand een adres in de regio Tholen ( Schouwen, Flakkee, Beveland, West-Brabant)van een goede Volvo/LPG specialist. ?

          Comment


          • #11
           schop

           Intussen heeft de tellerstand de 425.000 km genadert. Kosten? Bij mij op de zaak even 2 nieuwe Michelins voorop gelegd. Toen we hem net hadden, hebben we voor de zekerheid een grote beurt met APK laten geven bij het bedrijf waar de vorige 2 eigenaren hem ook in onderhoud hebben gehad. Grootste kostenpost was de lambdasensor.

           In de loop van de maanden begon de achterkant steeds meer op z'n kont te hangen. Gisteren maar eens 2 nieuwe achterveren gemonteerd. Ongeveer een uurtje werk en nu staat de 850 ten eerste weer op een normale hoogte, maar bovenal is het ding nu aan de achterhand een stuk strakker en rustiger.

           We gaan voor de 5 ton!!!! Minstens.
           Last edited by Ton van S; 01-05-09, 21:45.

           Comment


           • #12
            en de 850 bolt nog steeds. Staat nu op 440.000 km.

            na de achterveren net voor de vakantie nog 2 nwe bandjes gemonteerd. Verder een kostenarme auto

            Comment


            • #13
             Leuk man, zo'n oud ding rijdend houden voor weinig. 't Zijn gewoon goeie wagens!

             Ik heb ook een oud ding, maar die heeft net 166K gelopen en is ook niet rijdend te houden voor weinig. Wel veel pret mee. :)
             Mini Cooper Clubman
             "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
             "Jasper val dood." - RH

             Comment


             • #14
              Netjes, een maat van me had er een met meer dan 5 ton. Reed nog bijna als nieuw, zonder noemenswaardige rammeltjes en kraakjes. Toch knap.
              Wel een klein beetje olieverbruik, maar mag het met 5 ton +.
              Ben stiekem ook wel benieuwd of de 740 nog rijdt en hoe.

              Comment


              • #15
               noorwegen...prachtig land


               die van aarle is dat wat? betrouwbaar ?(voor zover dat opgaat bij autohandel)

               nog steeds geen foto's van die zweedse doodskist?
               Last edited by motroosje; 23-08-09, 20:22.
               "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
               "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
               "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
               "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

               Comment


               • #16
                Oorspronkelijk geplaatst door motroosje Bekijk bericht
                Noorwegen...prachtig land?
                Inderdaad. We hadden er normaal gesproken niet gauw naar toe zullen gaan. Onze zomervakanties zijn bij voorkeur ergens zuidelijker dan Lyon.


                Oorspronkelijk geplaatst door motroosje Bekijk bericht
                die van aarle is dat wat? betrouwbaar ?(voor zover dat opgaat bij autohandel)
                Heeft een ruim aanbod. De meeste auto's wel met de nodige kilometers. Verkopers waren behulpzaam, maar niet opdringerig.

                Oorspronkelijk geplaatst door motroosje Bekijk bericht
                nog steeds geen foto's van die zweedse doodskist?
                Nu je het zegt. Staan alleen een foto ergens in het nieuwjaarstopic toen we bij de Lagonda van brun zijn wezen kijken

                Hier is 't um, links

                Comment


                • #17
                 karige foto kan em slecht zien

                 maar ik zie dat je wel zon mooie cowboy jas hebt ;-)


                 was ik ook nog op zoek naar ;-)
                 "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                 "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                 "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                 "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                 Comment


                 • #18
                  Ik rij nu, in blijde afwachting van het NL kenteken, ook ff 2 weken zo'n apparaat, de allerkaalste 25.i 10V sedan uit '93 met wieldoppen. 193000 km op de klok.

                  Echt een superfijne auto, en man wat voelt dat ding nog fris. En man, wat klinkt die 10 klepper LEKKER boven de 5000 rpm. Eigenlijk stiekum veel lekkerder dan de 6-in-lijn van de E39.

                  Zou best kunnen dat een volgende auto niet van Het Merk is maar een allerlaatste 850 Estate T5 oid. Wel met handbak natuurlijk.
                  You know that reality is immaterial

                  Comment


                  • #19
                   Hear, hear!

                   Enige nadeel van de T-5 is dat het geluid door de turbo gedempt wordt.
                   Een NA 850 klinkt volgens veel liefhebbers gewoon beter dan de T-5(R).
                   Maar dat wordt dan wel weer he-le-maal goed gemaakt door het vermogen.
                   :-)
                   Peugeot 407 SW XR 1.6HDI super standard | 850 T-5R modifierade LPi sålda. Suck.... | AX 1.1 RE modifié

                   Comment


                   • #20
                    SS, waarom rij je niet gewoon in de 5-er reihe dan?
                    (mee eens verder over de 850)

                    Comment


                    • #21
                     De papiermolens van immigratie draaien erg traag... Donderdag kunnen we eindelijk naar de RDW, dus hopelijk over een week weer op NL kenteken.

                     Echt mooie T5's staan er niet meer te koop zag ik al. Niet dat ik er nu voor in de markt ben, maar over zo'n 1.5 jaar wel, en daar wordt een aanbod natuurlijk niet ruimer van...
                     You know that reality is immaterial

                     Comment


                     • #22
                      Kun je de toerenbegrenzer verschuiven trouwens? Hij komt er nu erg bruusk in als ie best nog verder wil...
                      You know that reality is immaterial

                      Comment


                      • #23
                       oww, ging bij mij vrij vlot moet ik zeggen. Vrijstelling voor BPM was zo geregeld, die had ik voor de keuring al in huis, vervolgens keuren zonder afspraak bij de RDW en 1 dag later kenteken al binnen. Plaatje laten bakken, klaar. Die ene dag in afwachting van kentekenbewijs heb ik gewoon gereden met Duitse plaat, de verzekering liep toch nog.

                       Comment


                       • #24
                        Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                        En man, wat klinkt die 10 klepper LEKKER boven de 5000 rpm. Eigenlijk stiekum veel lekkerder dan de 6-in-lijn van de E39.

                        .
                        *wijst naar het nee zwaaiende voorhoofd *

                        zeg stefan je ruggegraat wordt steeds flexibeler, whats next pvda lidmaatschap? ;-)
                        Last edited by motroosje; 25-08-09, 16:53.
                        "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                        "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                        "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                        "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                        Comment


                        • #25
                         En wat dan nog?
                         Sterker, ik zou het wel leuk vinden als ie een Citroën BX Edition Maarten van Traa zou gaan rijden.
                         Peugeot 407 SW XR 1.6HDI super standard | 850 T-5R modifierade LPi sålda. Suck.... | AX 1.1 RE modifié

                         Comment


                         • #26
                          Die van Traa-uitvoering is zeker SWB?

                          Gr Jeroen
                          Alle Baur's in de Baurnhof

                          Comment


                          • #27
                           @motroosje

                           ik kan me niet herinneren dat we elkaar ooit ontmoet hebben. Hoe kun jij dan weten aan de hand van een foto wie ik ben

                           indien gewenst mag antwoord per PB                           GZNMHW

                           Comment


                           • #28
                            Oorspronkelijk geplaatst door motroosje Bekijk bericht
                            *wijst naar het nee zwaaiende voorhoofd *

                            zeg stefan je ruggegraat wordt steeds flexibeler, whats next pvda lidmaatschap? ;-)

                            tut tut ho ho, een Volvo is Zweeds, dus neutraal.

                            Comment


                            • #29
                             Oorspronkelijk geplaatst door Ton van S Bekijk bericht
                             @motroosje

                             ik kan me niet herinneren dat we elkaar ooit ontmoet hebben. Hoe kun jij dan weten aan de hand van een foto wie ik ben

                             indien gewenst mag antwoord per PB                             GZNMHW
                             kijk eens naar je avatar ton ;-) lijkt erg op de man in de cowboy jas ;-)
                             "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                             "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                             "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                             "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                             Comment


                             • #30
                              Oorspronkelijk geplaatst door Ton van S Bekijk bericht
                              tut tut ho ho, een Volvo is Zweeds, dus neutraal.
                              nou ze zijn zo socialistisch als een rode tomaat ;-)
                              "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                              "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                              "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                              "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                              Comment


                              • #31
                               Wie zat er anderhalf jaar terug te vissen of een S60 een beetje een waardige opvolger is voor z'n ghettocruiser? :)
                               You know that reality is immaterial

                               Comment


                               • #32
                                Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                                Wie zat er anderhalf jaar terug te vissen of een S60 een beetje een waardige opvolger is voor z'n ghettocruiser? :)
                                jazeker en wellicht wordt het em ook , prima wagen ;-)
                                maar dat doet niets af aan het feit dat een 6 pitter beter klinkt ;-)
                                "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                                "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                                "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                                "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎