Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Fiat en PSA?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Fiat en PSA?

  De krant Milano Finanza meldt dat de Italiaanse Berlusconi en Sarozy gesprekken voeren over een mogelijke samenwerking tussen Fiat en PSA Peugeot Citroen.

  Het is niet bekend of de uitspraak van Fiat-topman Sergio Marchionne de gesprekken in gang hebben gezet. De kopman zei eerder deze week dat waarschijnlijk zes autoconcerns op lange termijn overblijven. Momenteel zijn 50 autofabrikanten aanwezig. Hij zei in de Italiaanse krant La Repubblica dat 2009 zakelijk bekeken de moeilijkste ooit wordt in zijn leven. Renault-kopman Ghosn bevestigde de uitspraak door te stellen dat de cris in de autoindustrie nog lang niet voorbij is en mogelijk ook in 2010 voortduurt.

  Milano Finanza beroept zich op bronnen uit het kamp van Silvio Berlusconi, dat tevens onderzoekt of de gehele Italiaanse auto-industrie financiele hulp nodig heeft. Volgens persbureau Reuters spreekt Berlusconi komende woensdag John Elkann, de Chairman van IFI, waaronder Fiat valt.

  Analisten geven aan dat een samenwerking tussen PSA Peugeot Citroen en Fiat commercieel zinvol is. De twee zijn sterk in de productie van compacte auto´s. Ze werken tevens samen op het gebied van bedrijfswagens en grote MPV´s. Beide bedrijven hebben veel joint-ventures, zoals PSA met BMW en Ford en Fiat met Ford en Suzuki. Als éen geheel bouwen PSA Peugeot Citroen en Fiat ongeveer net zoveel auto´s als de Volkswagen Groep en de alliantie Renault-Nissan, afgerond 6,2 miljoen stuks per jaar. Het zou de gecombineerde autofabrikant een vierde plaats op de wereldranglijst geven, na Toyota, General Motors en Ford (incl. Mazda).

  (bron Autotelegraaf)
  Last edited by ExTaxi; 14-12-08, 20:30. Reden: bron toegevoegd
  Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

 • #2
  Misschien dan toch een opvolger voor de Citroën SM!

  Comment


  • #3
   Het is wel een voor de hand liggende samenwerking gezien de huidige lijn MPV's en bedrijfswagens.

   Comment


   • #4
    Volvo erbij
    fka v164

    Comment


    • #5
     Oorspronkelijk geplaatst door Taeke Bekijk bericht
     Misschien dan toch een opvolger voor de Citroën SM!
     Zolang ze maar beter samenwerken dan Alfa en Nissan destijds...
     Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
     "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

     Comment


     • #6
      In het interview dat Signor Marchionne aan Automotive News Europe gaf, repte hij overigens over een alliantie tussen Fiat, PSA en.... BMW. Alledrie grotendeels familiebedrijven.
      Last edited by Joshua; 15-12-08, 14:20.

      Comment

      Working...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎