Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

RoadTrip part2: Porsche Museum

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • RoadTrip part2: Porsche Museum

  Na op vrijdag het BMW Museum en de binnenstad van Munchen onveilig te hebben gemaakt, was het zaterdagochtend (te vroeg) tijd om door de rijden naar Stuttgart. Porsche museum here we come... Eigenlijk stond het Mercedes museum ook op de planning, maar dat werd een beetje teveel van het goede. Er werd namelijk al een uur te laat aangeschoven voor het Duitse ontbijt! (schande, geen respect meer voor de reisleider tegenwoordig)

  Na een dramatische reis, met veel regen, weinig feuer frei (Autobahn zonder limiet) en een bijna huilende Harry ("Oh waarom regent het toch") :-) kwam het magische bord Zuffenhausen in zicht.

  Waarbij het BMW museum uitblonk in show, was het Porsche museum ingesteld op 1 ding. De auto's die er in stonden... En als je dan ziet wat er staat... Helemaal te gek (of ligt het aan mijn eigen voorkeur voor Porsche...)

  Wat echt opvalt is dat Porsche binnen 10 minuten je helemaal van je voeten blaast met de auto's die ze hebben staan. BMW is gaaf, maar dit gaat mijns inziens toch echt een stap verder. Van de meest bijzondere 356s, tot de enorm rijke race historie van Porsche... Wederom valt trouwens op dat het publiek gaat voor het nieuwe spektakel; een nieuwe 911 Turbo krijgt meer aandacht dan de 959. Laat staan een schitterende '73 911 Carrera RS of een 924 Carrera GTS.

  Absoluut een aanrader het Porsche museum; geweldige auto's.
  Attached Files
  Last edited by Martijn; 24-04-09, 20:23.
  Fährst du quer - Siehst du mehr

 • #2
  Yep, bij Porsche staat alles, in tegenstelling bij BMW, een beetje door elkaar en dicht op elkaar. Hierdoor weet je niet waar je het eerst en laatst kijken moet, je komt daar binnen en je ziet overal de meest extreme en gave auto's, prachtig gewoon!

  Verder helemaal geen show, geen geluid, geen lichteffecten, geen filmpjes, niets..., alleen de auto's. En dat is meer dan voldoende...

  Zelfs Harry was de regen buiten even vergeten. ;-)
  "Bork Bork Bork!" - Swedish Chef

  Comment


  • #3
   Fantastisch...

   Alleen al die Cisitalia... Misschien wel de meest miskende raceauto ooit. Het absolute toppunt van racetechniek op dat moment, en desondanks heeft de auto nooit serieus een kans gehad.
   Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

   Comment


   • #4
    Smakelijke fotos. Ben geen porsche kenner maar dat profiel (in de band) van die turquoise porsche (concept?) is super !

    Comment


    • #5
     Ha, die M4;

     Dat is de Panamericana, een éénmalige studie ter gelegenheid van de zoveelste verjaardag van Ferry Porsche gepresenteerd.
     Scherven brengen gelul.

     Comment


     • #6
      Ja, dit was gaaf idd.
      Die hele rij 917's was indrukwekkend!!

      Ferrari 308 GTB QV (1983)
      Alfa Giulia 1300 (1966)
      Mazda Miata (1990 Daily driver)
      BMW 320Ci (van GF)      Comment

      Working...
      X