Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vreemde Camera's op de A4

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Vreemde Camera's op de A4

  Vandaag viel mij het volgende op:

  Op de A4 Burgerveen richting Amsterdam hangen onder het bus-viaduct t.h.v. schiphol bij hmp 10.4 op elke rijbaan camera's gericht. Ze hangen aan de voorkant van het viaduct, dus op het tegemoetkomend verkeer gericht. Eerder of later heb ik geen camera kunnen ontdekken dus volgens mij geen trajectcontrole

  Waar zou dit voor zijn?
  Attached Files
  BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

 • #2
  Damera's, heh. :)

  Voorbereiding op KM-heffing? Voorbereiding op trajectcontrole? Een andere vorm van privacybeperking en/of belastingheffing?

  Beter kijk je daar trouwens rechtsonder het viadukt, daar staat de Nederlandse Snelweg Bewaking nog wel eens met een naheffingszuil. :)
  Mini Cooper Clubman
  "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
  "Jasper val dood." - RH

  Comment


  • #3
   Hmm, dat soort camera's - naar je toewijzend toch? - hangen sinds een tijdje ook aan de voetgangersbrug voor de suikerfabriek van Halfweg.

   Ik had eerst ook geen idee, maar nu denk ik dat het inderdaad infrastructuur is voor een toekomstige spitsheffing rond Amsterdam:

   http://www.nrc.nl/binnenland/article...l_spitsheffing

   Weer zo'n voorbeeld waarin Amsterdam z'n eigen goddelijke gang gaat.
   Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
   "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

   Comment


   • #4
    Ja als je tussen je werk door even snel je medegummers wil wijzen op een mogelijke poging tot geldklopperij van de hermandad in NL dan wil je weleens een typefout maken...

    Plekje onder het viaduct is bekend idd. Als ik dr 's ochtend met 80km/half uur langs boek werp ik altijd even een blik. Maar hebben mensen dit ook op andere plekken gezien toevallig?
    BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

    Comment


    • #5
     Zijn het geen bumperkleefdameras?
     $ (cat - 2>&1 ) > /dev/null

     Comment


     • #6
      Kamera's ?

      *voelt alweer een nieuwe running gag aankomen*
      :o)

      W220l mode on:

      Ja die luie moderators hier gaan die typfout natuurlijk nooit aanpassen!
      BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

      Comment


      • #7
       Oorspronkelijk geplaatst door geelhoed Bekijk bericht
       Zijn het geen bumperkleefdameras?
       Dan zouden er strepen/tekens op de weggedeeltes voor die camera's moeten staan. Dus dat zou je moeten 'kunnen' zien.

       Maar zijn die bumperkleef dingen doorgaans niet mobiel zodat je direct gepakt wordt?

       Comment


       • #8
        Of bijtelling camera's.

        Comment


        • #9
         Die hangen er volgens mij zeker al 5 tot 6 weken, kom er iedere dag onderdoor.

         Ook ik kijk altijd naar rechts of de groene bus er niet staat...

         Op mediastudies.nl stond overigens toch al enige tijd dit ;

         Plan snelwegcamera’s Kuiper blijkt proefballon
         Geplaatst op Sunday 11 January @ 22:27:12 GMT+1

         Amsterdam – De politie zal voorlopig geen gebruik maken van camera’s om criminelen te volgen die de hoofdstad binnenrijden. Eerder repte hoofdcommissaris Kuiper in een interview met het NRC Handelsblad over een proef met cameraregistratie langs de snelweg. De camera’s zouden aan de hand van kentekens auto’s van criminelen kunnen traceren.


         In het interview van 20 december 2003 sprak Kuiper over de mogelijkheden die het koppelen van verkeerscamera's aan bestanden met gegevens van veelplegers biedt. 'We doen nu een pilot van wat we bij de Engelse collega's hebben gezien. Met camera's kun je zien wat er binnen rijdt', vertelde de hoofdcommissaris. De nieuwe technieken maken het volgens Kuiper mogelijk om de veelplegers razendsnel door tal van bestanden te trekken en zo iemand te lokaliseren. 'In theorie kunnen we op de matrix boven de snelweg zetten: meneer Jansen, we weten waar u mee bezig bent.'

         Een woordvoerder van de Amsterdamse politie weerspreekt dat er al een concreet project loopt. 'We zijn gewoon bezig creatief na te denken. De hoofdcommissaris heeft wat ideeën geuit over hoe je criminelen kunt aanpakken.' Op dit moment staan er al camera's langs de snelwegen. Rijkswaterstaat gebruikt deze om verkeerszondaars mee op te sporen. 'Die zouden we natuurlijk ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken. Maar eerst moeten we kijken naar de juridische aspecten van het plan en overleg plegen met justitie', aldus de politiewoordvoerder.

         Volgens hoogleraar strafrecht S. Stolwijk, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, is het plan van Kuiper op het randje. 'Die camera's zijn er in principe om verkeersovertredingen vast te leggen.' Toch betwijfelt hij of het onrechtmatig is om hier ook criminelen mee te volgen. Hij vergelijkt de verkeerscamera's met de camera's die in warenhuizen hangen om winkeldieven te betrappen. 'Als er in een winkelcentrum iemand vermoord wordt, zoals in Zweden die mevrouw Lindh, gebruik je de camerabeelden natuurlijk ook om de dader op te sporen.' Stolwijk spreekt van een grijs gebied.

         De hoogleraar twijfelt vooral aan het nut van het plan. 'De vraag is wat je gaat doen als je op deze manier een crimineel signaleert. Die mensen plegen op dat moment geen strafbaar feit. Je kunt ze niet zomaar aanhouden. Dit is echt de tijd dat politiechefs allemaal mooie dingen roepen.'

         Ook Wil van der Schans van het onderzoekscollectief Jansen & Janssen beschouwt het plan als een 'luchtballonnetje', dat in de praktijk nauwelijks uitvoerbaar is. 'Zo'n systeem vergt veel nauwkeurigheid, en een grote investering in menskracht en materiaal. Wat als je een auto aanhoudt en je vindt niks? Op den duur werkt dat demotiverend voor de politie. Bovendien zullen de criminelen altijd sluiproutes vinden. Dit is waarschijnlijk vooral grootspraak van de hoofdcommissaris.'

         Volgens de politie kan het systeem wel degelijk werken. 'Eigenlijk zijn we er op wijkniveau al mee bezig. In delen van de stad waar veel ingebroken wordt, kunnen we iedereen die de wijk inrijdt controleren. Dat schrikt inbrekers af. Iets soortgelijks kunnen we ook op grotere schaal doen. Maar zover is het nog niet.'

         Koen Haegens
         ---------------------

         Zal het dan nu toch actief geworden zijn ?

         En dan op dag.nl over de A28 bij Zwolle ;

         wo 7 mei 2008, 11:38 Door: Novum
         (Novum) - Op de kruising van de A28 en de A50 bij Zwolle zijn camera’s in gebruik genomen waarmee criminelen moeten worden opgespoord. De apparatuur is sinds eind vorige maand operationeel, zegt een woordvoerder van het politiekorps IJsselland woensdag. De inzet van de kentekenplaatherkenning, waarvan de komst in november werd aangekondigd, liep enkele maanden vertraging op omdat de camera’s niet werkten.

         De camera’s zijn in samenwerking met Rijkswaterstaat geplaatst in opdracht van het politiekorps IJsselland. Ze registreren autokentekens, die in een databank worden vergeleken met de kentekens van criminelen die worden gezocht in het noorden en oosten van het land. Het gaat bijvoorbeeld om controles op openstaande boetes en om te zien of een automobilist in een gestolen auto rijdt. Criminelen die ’s nachts supermarkten en tankstations overvallen kan de politie met dit systeem ook aanpakken, licht de woordvoerder toe. De apparatuur is niet bedoeld om snelheidsovertreders te beboeten.

         De politie mag de geregistreerde kentekens van niet-verdachte auto’s zeven dagen bewaren, maar houdt die volgens de woordvoerder in de praktijk niet langer dan drie dagen vast. Kentekens van gezochte criminelen mag de politie ‘jaren’ bewaren, zegt de woordvoerder. De proef duurt in ieder geval een jaar.
         Simca 1000 rallye 2 (RWD)
         Peugeot 404 1961 (RWD)
         BMW 3 touring (RWD) daily
         VW POLO 1.6

         Comment


         • #10
          Okee als het maar geen snelheidscontrole is. Crimineel ben ik niet dus daar maak ik me geen zorgen over.
          BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

          Comment


          • #11
           Oorspronkelijk geplaatst door LEFFE404 Bekijk bericht
           Die hangen er volgens mij zeker al 5 tot 6 weken, kom er iedere dag onderdoor.
           Die bij Halfweg hangen er ook ongeveer zo lang. Zijn ze op de A1, A2 en A8 ook gespot?

           'Een woordvoerder van de Amsterdamse politie weerspreekt dat er al een concreet project loopt.' Maar misschien dus nu al wel? Met inderdaad dezelfde Big-Brother-functie als in Zwolle?
           Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
           "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

           Comment


           • #12
            Damera's...wat een sukkel :-)
            2 x ouwe premium meuk
            BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
            Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

            Comment


            • #13
             Gooiseweg stad-in, Nwe Leeuwarderweg stad-in, Piet-Heintunnel..
             Veritatis simplex oratio est

             Comment


             • #14
              Yeah right. Criminelen opsporen. Die rijden toch met die kurzzeit platen tegenwoordig?

              Ik heb is in een ander artikel gelezen dat de informatie gedeeld zou worden met de fiscus. Dus lijstje gespotte kentekens in het weekend even joinen met de tabel met leaserijders die alleen zakelijk zeggen te rijden, en kassa.
              Last edited by scuderia; 10-09-09, 14:08. Reden: typo

              Comment


              • #15
               Oorspronkelijk geplaatst door John Bekijk bericht
               Damera's...wat een sukkel :-)
               Ja, en JC heeft gevraagd of jij dat wil wijzigen..

               Schijnbaar durft hij dat alleen als ie zich als mij voordoet.
               Veritatis simplex oratio est

               Comment


               • #16
                Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
                Ja, en JC heeft gevraagd of jij dat wil wijzigen..

                Schijnbaar durft hij dat alleen als ie zich als mij voordoet.
                Toen jij het deed werkte het wel....what am I doing wrong?
                BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

                Comment


                • #17
                 Oorspronkelijk geplaatst door John Bekijk bericht
                 Damera's...wat een sukkel :-)
                 *Stapt in de Skoda met een rood hoofd en scheurt naar Benthuizen om John op te wachten*
                 BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

                 Comment


                 • #18
                  Niemand doet iets fout :-)
                  2 x ouwe premium meuk
                  BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                  Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                  Comment


                  • #19
                   Een driewerf hoera voor ubermoderator John!
                   Met een byzonder goede film- en autosmaak ook overigens.
                   BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

                   Comment


                   • #20
                    Hahaha, met een Skoda en dan ook nog scheuren....LOL, dat is toch godsonmogelijk:-)
                    2 x ouwe premium meuk
                    BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                    Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                    Comment


                    • #21
                     Oorspronkelijk geplaatst door scuderia Bekijk bericht
                     Ik heb is in een ander artikel gelezen dat de informatie gedeeld zou worden met de fiscus. Dus lijstje gespotte kentekens in het weekend even joinen met de tabel met leaserijders die alleen zakelijk rijden, en kassa.
                     Ja, en da's geen broodje aap verhaal.

                     KM-registratie is van een aantal auto's van ons gecontroleerd icm de gemaakte foto's in den lande..

                     Kwam redelijk overeen, geen bezoekjes aan de Efteling, de Veluwe oid tijdens weekend. Wel een mooie foto bij de grensovergang Hazeldonk op zaterdag.

                     Stond ook in het boekje, spoedstukken naar de kantoren in Antwerpen en Brussel.
                     Veritatis simplex oratio est

                     Comment


                     • #22
                      Oorspronkelijk geplaatst door ___JC___ Bekijk bericht
                      Een driewerf hoera voor ubermoderator John!
                      Met een byzonder goede film- en autosmaak ook overigens.
                      Kijk, en daar zit nu de fout.

                      Gewoon lomp blijven JC, stroop werkt niet bij John.... ;-)
                      Veritatis simplex oratio est

                      Comment


                      • #23
                       Dan zijn de camera's goed geplaatst want je pakt de rijders die hun familie met de leasebak ff op Schiphol droppen/oppikken en de dagjesmensen voor onze Hoofdstad.
                       BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

                       Comment


                       • #24
                        Yep, en da's ook de bedoeling he...

                        500 km privérijders is tuig.

                        :-)
                        Veritatis simplex oratio est

                        Comment


                        • #25
                         Oorspronkelijk geplaatst door John Bekijk bericht
                         Hahaha, met een Skoda en dan ook nog scheuren....LOL, dat is toch godsonmogelijk:-)
                         Jij bent schijnbaar nog nooit met me meegereden John. Kan best hoor, de passagiersstoel kan omhoog!
                         :o)
                         BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

                         Comment


                         • #26
                          De trajectcontrole van A'dam ri. Den Haag tussen Hoofddorp en Burgerveen doet het volgens mij ook niet meer. De camera's aan het begin van het traject staan er nog wel maar sinds de plaatsing van nieuwe borden bij Burgerveen zie ik niet meer de camera's aan het einde van het traject.

                          Indien het zo is, weer miljoenen door de plee gespoeld......
                          BMW F30 328iA
                          BMW E87 130i
                          BMW E30 M3 + E92 M3 GT4


                          Propeller-fappert

                          Comment


                          • #27
                           Oorspronkelijk geplaatst door ___JC___ Bekijk bericht
                           Dan zijn de camera's goed geplaatst want je pakt de rijders die hun familie met de leasebak ff op Schiphol droppen/oppikken en de dagjesmensen voor onze Hoofdstad.
                           Precies. En ook alle mensen die de rand van de beschaving (de IJssel) oversteken.

                           Comment


                           • #28
                            Vorige week ook gespot voor de Utrechtse brug, wanneer je van de A2 rechtdoor A'dam in rijdt.

                            Dus elke weg de stad in, hangen ze wel zo'n beetje.
                            Forza!

                            Comment


                            • #29
                             Oorspronkelijk geplaatst door Tristan Bekijk bericht
                             De trajectcontrole van A'dam ri. Den Haag tussen Hoofddorp en Burgerveen doet het volgens mij ook niet meer. De camera's aan het begin van het traject staan er nog wel maar sinds de plaatsing van nieuwe borden bij Burgerveen zie ik niet meer de camera's aan het einde van het traject.

                             Indien het zo is, weer miljoenen door de plee gespoeld......
                             Klopt, was zelfs nog op radio 538 twee weken terug.
                             BMW 420i coupe (2014) - Buick Skylark Custom Coupe (1970) - Chevrolet G20 Hightop Van (1992)

                             Comment


                             • #30
                              Oorspronkelijk geplaatst door Tristan Bekijk bericht
                              De trajectcontrole van A'dam ri. Den Haag tussen Hoofddorp en Burgerveen doet het volgens mij ook niet meer. De camera's aan het begin van het traject staan er nog wel maar sinds de plaatsing van nieuwe borden bij Burgerveen zie ik niet meer de camera's aan het einde van het traject.
                              Al maanden niet meer.

                              Er hangt ook zo'n mooi opgerold los kabeltje in het beginportaal. :)
                              Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
                              "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

                              Comment


                              • #31
                               Oorspronkelijk geplaatst door Scudetto Bekijk bericht
                               Vorige week ook gespot voor de Utrechtse brug, wanneer je van de A2 rechtdoor A'dam in rijdt.

                               Dus elke weg de stad in, hangen ze wel zo'n beetje.

                               Yep, dat zijn de Catch-ken camera's, gekoppeld aan een databank met informatie over crimineeltjes e.d.
                               Veritatis simplex oratio est

                               Comment


                               • #32
                                Mooi, dus we kunnen weer vrolijk met 120+ km/u heen en terug over de A4 :-P
                                BMW F30 328iA
                                BMW E87 130i
                                BMW E30 M3 + E92 M3 GT4


                                Propeller-fappert

                                Comment

                                Working...
                                X