Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Kilometerheffing motorrijders toch weer in beeld

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Kilometerheffing motorrijders toch weer in beeld

  vr 20 jun 2008, 20:32

  HILVERSUM - Motorrijders dreigen op termijn toch kilometerheffing te moeten gaan betalen, ondanks herhaalde beloften van verkeersminister Camiel Eurlings dat dat niet zal gebeuren. Dat meldde RTL Nieuws vrijdagavond.
  RTL Nieuws heeft van een hoge ambtenaar op het ministerie van Verkeer en Waterstaat te horen gekregen dat motorrijders alsnog kilometerheffing gaan betalen, zodra dat technisch mogelijk is. Het is nog onduidelijk wanneer dat het geval zal zijn. Het kan drie jaar duren, maar ook tien, aldus RTL Nieuws.

  Een woordvoerder van Eurlings zei in een reactie dat het uitgesloten is dat motorrijders gaan betalen per gereden kilometer zolang Eurlings minister is. De kilometerheffing wordt pas vanaf 2011 ingevoerd. CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans zegt dat zijn fractie vindt dat de kilometerheffing niet mag worden ingevoerd voor motorrijders: „Nu niet en nooit niet. De kilometerheffing moet files tegengaan, maar motorrijders veroorzaken geen files.”

  De VVD heeft geen goed woord over voor het gedrag van Eurlings, als de kilometerheffing voor motorrijders inderdaad weer in beeld is. „Onbegrijpelijk, de minister heeft eerder beloofd dat hij motorrijders zou uitzonderen”, aldus het liberale Tweede Kamerlid Paul de Krom. Hij spreekt van „een schande”.

  De Motorrijders Actie Groep (MAG) reageert woedend. „Als dit klopt, is deze minister niet te vertrouwen”, zegt „een verbijsterde” MAG-voorzitter Nico Perk. „Vanmorgen was ik nog op het ministerie voor een expertmeeting. Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht. We sluiten geen enkel wettig geoorloofd actiemiddel uit als dit kabinet of een toekomstig kabinet de kilometerheffing alsnog in wil voeren voor motorrijders.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4...n_beeld__.html
  Je gaat het pas zien als je het door hebt

 • #2
  Geen kilometerheffing voor motorrijders
  Nieuwsbericht | 20-06-2008

  Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat laat in een reactie op berichtgeving van RTL Nieuws weten dat hij niet van plan is een kilometerheffing voor motorrijders in te voeren, zoals hij ook eerder in de Tweede Kamer heeft verklaard. RTL berichtte vrijdagavond dat er mogelijk toch een kilometerheffing voor motorrijders in het verschiet zou liggen.


  Camiel zal zich wel versproken hebben. Eerst km-heffing invoeren zonder de motorrijders te belasten en als de km-heffing eenmaal draait dan pas de motorrijders km-heffing laten betalen. Camiel was de verdeel en heersch taktiek van het kabinet vergeten. Dus het was een Nee, toen per ongeluk wel een ja die meteen werd rechtgezet door een nee die later bij invoering van de km-heffing toch weer een ja blijkt te zijn.

  Comment

  Working...
  X
  😀
  🥰
  🤢
  😎
  😡
  👍
  👎