Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Nieuw lid: Eric

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Nieuw lid: Eric

  Na een mindere ervaring met een heuse Alfa Romeo-specialist was de lol en het bezit van de klassieke auto helemaal weg. Wanneer het toch weer eens begon te kriebelen, kon ik echter altijd de Rover P6B van mijn vader lenen maar, met een inmiddels gezonde bankrekening,kijk ik weer voorzichtig in het rond.

  Mijn voorkeur gaat uit naar auto's met een uitgesproken karakter; en wel sportwagens of luxe auto's uit Engeland maar om nu te zeggen dat ik Anglofiel ben...voorlopig orienteer ik mij eerst voordat ik overga op de aanschaf. Ik weet inmiddels beter waaraan ik begin maar tips zijn altijd welkom.

  Groeten van Eric

 • #2
  Welkom, Eric!

  Gewoon voor mijn interesse... welke Alfa-specialist heeft je de das om gedaan?
  Mini Cooper Clubman
  "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
  "Jasper val dood." - RH

  Comment


  • #3
   Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar :)

   En uiteraard: welkom.
   Oliestoken voor het goede doel

   Comment


   • #4
    Het is iemand die tot volle tevredenheid vele jaren diverse Alfa's van mijn vader in onderhoud heeft gehad en ik had dus aanvankelijk geen reden tot argwaan. Het is een persoon die goed kan sleutelen maar in de periode van de restauratie zich meer en meer ging toeleggen op de autohandel en ik veronderstel dat het de reden is geweest dat mijn Alfa minder aandacht heeft gekregen. Ik ben eigenlijk behoorlijk stom geweest om met deze man in zee te gaan nadat zelfs 1.5 maand nog steeds niets was gedaan en de man met het ene lullige excuus na het andere kwam waarom het project stilstond. Ik heb het vermoeden dat het uiteindelijk een bak-en braad spoedklusje van hemzelf is geweest. Het is duur leergeld maar ik heb geen behoefte om zijn naam te noemen. Ik had genoeg redenen om destijds te twijfelen aan een goede afloop maar ik heb hem zijn gang laten gaan. Het is ook enkele jaren terug.

    Comment


    • #5
     Welkom!

     Gummen is onderhand het enige Nederlandse forum met een écht serieuze parate kennis over klassiekers. Zeker als het om technische zaken gaat. Dus wat dat betreft zit je goed... trust me, we hebben met z'n allen onderhand meer deskundigheid onder de leden dan de meeste klassiekerspecialisten in Nederland.
     Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

     Comment


     • #6
      Oude Engelse meuk, dat is de betere aanwas voor dit forum :-) Welkom
      fka v164

      Comment


      • #7
       Welkom Eric!!

       En als we je kunnen helpen, dan horen we het wel.
       Wat voor soort auto's kijk je nu naar? Moeten we dan aan een Jaguar XJ6 S1 denken of aan een Mini of MG B?

       Ferrari 308 GTB QV (1983)
       Alfa Giulia 1300 (1966)
       Mazda Miata (1990 Daily driver)
       BMW 320Ci (van GF)       Comment


       • #8
        Welkom!

        Comment


        • #9
         Welkom en succes met je zoektocht. Ik zou zeggen bombardeer ons met voorstellen, bijvoorbeeld in dit draadje... :-)

         http://www.gummen.org/forum/showthread.php?t=1835

         Comment


         • #10
          Hoi Eric, welkom op gummen!

          Jammer dat je een negatieve ervaring hebt met klassieke Alfa's. Zelf heb ik er nogal wat en heb er eigenlijk louter plezier van. Het zijn geweldige auto's!
          Laat je dus niet misleiden door 1 zo'n slechte ervaring.

          Comment


          • #11
           Eric, ik ben het helemaal met Lennart eens. Welkom! En ook vwb Alfa ben ik het met hem eens... :)
           If you obey all the rules, you miss all the fun...

           Comment


           • #12
            Welkom, Eric. Lees idd op een vrije middag het voorsteldraadje van HTT Thalan even door, een schat van info inzake diagnose van gare Bimmers en jeugdig enthousiasme.

            En hoe verplaatsen wij ons nu dus ?

            Comment


            • #13
             Jullie zullen van mij geen kwaad woord lezen over Alfa. Ik vind de modellen uit de jaren zestig zeer leuke auto's maar bij mij ontbreekt de ware passie die de liefhebbers van dit merk vaak zo kenmerkt. Ik had in mijn bezit een Giulia met een 1.3 motor maar dat donkerbruine geluid gaf mij wel zeker kippenvel. Ik had echter delen van restauratiewerk aan de carrosserie van de specialist opnieuw moeten laten restaureren en dat werd mij te gortig. Maar dat is gebeurd...het moet geen zielig verhaaltje zijn vol zelfmedelijden. Ik heb inmiddels een aardig budget en ik orienteer mij nu eerst op een toekomstige klassieker die ik rond juli wil aanschaffen. Idealiter geef ik E 10.000 uit waarbij ik E 5.000 reserveer. Het kan ook meer zijn maar een Healey, 911 etc. liggen buiten mijn bereik.

             Voor de entree van British Cars in Rosmalen stond dit jaar een erg leuke TVR met een motor van Ford. Dat model spreekt mij aan maar aan de andere kant vind ik een Sunbeam Alpine of een MGB GT ook erg grappig en betaalbaar. Ik ben eigenlijk op dit forum gekomen omdat ik ook informatie zocht over een Rover P5B en hier redelijk wat mensen zijn met ervaring met betreft de aanschaf en het het onderhouden van auto's.

             Comment


             • #14
              TVR 3000M met de Ford V6 Essex? Ja, die zijn gaaf man!
              2500M is ook een optie hoor. Redelijk standaard techniek en die zijn wat goedkoper.

              Ferrari 308 GTB QV (1983)
              Alfa Giulia 1300 (1966)
              Mazda Miata (1990 Daily driver)
              BMW 320Ci (van GF)              Comment

              Working...
              X