Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Game PC voor oudste zoon

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Game PC voor oudste zoon

  De oudste hier (ruim 14 jaar) vindt, terecht, dat hij toeb is aan zijn eigen computer. Zijn voorkeur gaat, niet verrassend, uit naar een Game PC. Nu ben ikzelf nogal een noob op dat gebied en ik maak dus graag gebruik van de kennis die hierover ongetwijfeld bestaat binnen gummen? Dus wie maakt ons wijzer?

  Zelf kwam hij hiermee: https://www.chillblast.com/chillblas...ategory_id=412

  De jurist in mij vindt het geen prettig idee dat we buiten NL bestellen. Hij kijkt daarom nu bij gamepc.nl.

 • #2
  https://tweakers.net/reviews/5929/de...uari-2018.html

  en

  https://tweakers.net/reviews/6071/de...aart-2018.html

  Maar let even op de opmerking in de inleiding van de tweede:

  Het is een lastige periode voor tweakers die een nieuw systeem, en dan met name een gamesysteem, willen aanschaffen. Er zijn namelijk twee factoren die nogal roet in het eten gooien: de prijzen van videokaarten en de prijzen van geheugen. De hoge videokaartprijzen hebben we te danken aan de cryptomining-gekte, waar het merendeel van de leuke kaarten naartoe gaan. De kaarten die overblijven voor de consumenten zijn wegens de schaarste en vraag dermate duur, dat het tegenwoordig nieuws is als een GTX 1060 voor de adviesprijs verkocht wordt.

  Ook voor geheugen betaal je, net als in een groot deel van 2017, nog steeds te veel, zeker in vergelijking met de periode rond zomer 2016. Veel geheugenkitjes zijn twee keer zo duur geworden, dus investeren in een systeem met 16GB of meer geheugen is een prijzige aangelegenheid. In de afgelopen twee maanden zijn ter compensatie wel enkele interessante producten aangekondigd, die vooral voor budgetsystemen aantrekkelijk zijn. Zo brachten zowel Crucial als Samsung 2,5"-satadrives uit, waarbij vooral de MX500 van eerstgenoemde een prima ssd voor instapsystemen is. AMD introduceerde, eveneens vooral voor de instapmarkt, Ryzen-processors met ingebouwde Vega-gpu, die flink meer grafische prestaties bieden dan Intels ingebouwde gpu. Daarmee zijn die apu's erg geschikt voor casual gamers.

  We hebben dan ook geen volwaardige gamesystemen of high-end desktops samengesteld, enerzijds omdat er te weinig verandering in de markt is geweest voor die doelgroep, anderzijds omdat het momenteel gewoon niet het beste moment is om een nieuwe pc met stevige videokaart en flink wat geheugen te bouwen.
  Je gaat op dit moment weinig waar voor je geld krijgen helaas.
  ------------------------------------------------
  We have normality. I repeat, we have normality. Anything you still can't cope with is therefore your own problem.

  Comment


  • #3
   Dank voor die info. Neemt nog steeds niet weg dat hij wel toebid aan iets anders dus dan maar iets minder waar voor het geld, ben ik bang.

   Comment


   • #4
    Voordeel van de ryzen is dan wel weer dat je geen last van de dure videokaart hebt en toch een acceptabele game performance krijgt. Desondanks: ik denk dat verwachtingsmanagement bij zoonlief geen kwaad kan. En je hebt altijd geheugen nodig en dat is altijd duur. Verder inderdaad wat tweakers zegt.
    When men were men

    Comment

    Working...
    X