Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Toch nog een virus vraagje.......

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Toch nog een virus vraagje.......

  Toch nog een virus vraagje ik krijg soms van dit soort berichten, houd dat in dat er vanaf mijn computer spam is verstuurd of wordt mijn adres als afzender misbruikt??

  http://www.gummen.org/forum/images/attach/jpg.gif
  Attached Files
  Alleen als ie ijs en ijs koud is.

 • #2
  Nee vaak wordt door andere partijen jouw email-adres als afzend-adres gebruikt. Dat kan iedereen gewoon doen.

  De reden ; dat de kans groter is dat de spam toch doorkomt. Soms krijg ik spam binnen met m'n eigen naam als afzender om maar een idee te geven.

  Je email-adres is gewoon bekend bij spammers, bv omdat ze (vroeger) je adres op forums hebben geoogst, van usenet, van die leuke feedback / comment-paginas op blogs, via de whois-informatie van je domein tot deelname aan een reklame-aktie waarbij je email-adres is verkocht tot , het meest voorkomende geval , je email-adres op je eigen website.

  Het KAN zijn dat je PC is geinfecteerd en 1000 spammails per dag staat te versturen maar dan had je 't wel gemerkt met een willekeurige virusscanner.

  Zet naast de virusscanner ook een 'malware-scanner' is zoals http://www.lavasoft.com/products/ad_aware_free.php (Adaware is erg bekend en heel 'oud' dus goed). Deze versie gratis, je kan ook upgraden en dan doet 't programma meer en kun je bv tests van je PC schedulen.
  Last edited by M4; 18-03-10, 19:52.

  Comment


  • #3
   Thx, die ga ik ff proberen!
   Alleen als ie ijs en ijs koud is.

   Comment

   Working...
   X