Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Begin tijdig met verlenging rijbewijs - lees en huiver

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Begin tijdig met verlenging rijbewijs - lees en huiver

  Verlenging met een medische keuring, met een rijbewijs C / D of een bepaalde leeftijd of ziekte heb je daar regelmatig mee te maken, maar soms gaat het niet zo soepel als je zou willen.

  Zoals jullie misschien wel (niet) weten heb ik mijn rijbewijs C en daarna E gehaald voor de hobby. Ik rij graag in oldtimer vrachtwagens en vind dat machtig om te doen. Het is volstrekt wat anders dan wat ik dagelijks doe (ik heb met 2 compagnons een bedrijf in de zakelijke dienstverlening met 150 man).

  Het rijbewijs C is gehaald in mei 2013 en CE is gehaald in november 2013. De geldigheid van CE samen is dan ook uitgekomen op november 2018. In september 2018 kwam de eerste brief voor de verlenging, 2 maanden voor tijd dus dat zou moeten lukken.

  De eigen verklaring was snel gedownload en opgestuurd, ik mankeer namelijk helemaal niets dus dat was eenvoudig. Al snel kwam de ontvangstbevestiging en enkele dagen later de oproep om mijzelf bij een arts te melden voor een medisch onderzoek. Ook die afspraak was snel gemaakt en de arts heeft mij volledig geschikt beoordeeld, kreeg nog een compliment voor de gesteldheid.

  Vol vertrouwen het spul weer opgestuurd naar het CBR en een ontvangstbevestiging volgde.Een week later een bericht dat het rapport klaarstond op mijnCBR. Ik was nog in de veronderstelling dat dit een makkie zou worden, de afspraak met de gemeente was al bijna gemaakt totdat ik de brief nog eens goed las, want ik zag iets vreemds.

  In de brief las ik namelijk het volgende:

  Wij hebben alle informatie beoordeeld. In uw geval is er sprake van: (de brief is hier leeg)

  Wij verklaren u daarom niet rijgeschikt voor de rijbewijscategorie(en)...

  En daaronder alle rijbewijzen die ik heb, A,B,BE,C,CE,T . Ok, dat was even schrikken maar even verderop stond het volgende:

  Wij verklaren uw rijbewijs binnen 4 weken ongeldig.

  Eerst dacht ik nog dat ik de brief niet goed gelezen had, maar als snel werd het mij duidelijk dat het serieus was, des te meer omdat er een bijlage bijzat hoe als volwassene een rijbewijs AM aan te vragen bij de gemeente voor een brommer als de geldigheid van het rijbewijs eindigt.

  Ok, bellen dan maar, 40 minuten in de wacht en een vriendelijke mevrouw en zij ging het even nakijken. Allemaal geen probleem hoor meneer, u staat goed in het systeem en bent gewoon rijgeschikt. Er is een ICT fout met uw brief geweest en binnen een uur is dat op gelost en heeft u een nieuwe brief.

  Nou, dat was dan opgelost dacht ik, maar er kwam geen nieuwe brief in mijn CBR..

  De maandag erop weer maar eens bellen. 53 minuten in de wacht deze keer en ik kreeg een jongeman aan de lijn. ook hij moest eea uitzoeken en gaf daarna antwoord. Ik zie inderdaad dat er wat vreemds is met het verwerken van uw beoordeling en ik vraag of ze u terugbellen als het gecorrigeerd is. Dagen verstreken, maar geen telefoontje.

  Een paar dagen later weer gebeld. 48 minuten in de wacht en ik kreeg een dame aan de lijn. Wat zegt u, een foute brief ? dat kan haast niet maar ik zal het nakijken. Ja ik zie het nu, dat klopt niet en ik laat het oplossen en u opbellen als het voor elkaar is.

  Vanmorgen dan maar weer gebeld, slechts 37 minuten in de wacht. Ja hallo, ik zie inderdaad de terugbelverzoeken staan maar de hele keurings- en ICT afdeling is niet bereikbaar maar ik laat u terugbellen als het opgelost is !!

  Dus, zijn er momenteel nog 8 werkdagen over dat ik over mijn rijbewijs kan beschikken, met ingang van 22 oktober is het ongeldig voor alle categorieën en kan ik geen kant meer op. Autoverzekeraars zullen vragen gaan stellen en de instanties waar ik het rijbewijs heb gebruikt als identificatiemiddel zal ik moeten gaan informeren. De gekoppelde bestuurderskaart zal ook wel een ding worden, geen idee wat KIWA er van vindt als het onderliggende rijbewijs ongeldig is verklaard. O ja nog iets, de auto's moeten aan de kant.

  Wat het naar de toekomst betekent om een ingetrokken rijbewijs in de antecedenten te hebben is nog maar de vraag, ik vrees dat ik een hoop uit te leggen ga krijgen waarbij vragen als drank/drugsmisbruik en of ander wangedrag op de weg aan de orde zal komen.

  De volgende stappen zijn er nog die mij resteren van al dit onheil.

  - Allereerst hoop ik er natuurlijk op dat het CBR haar fout rechtzet en dat we gewoon als gepland naar de gemeente kunnen gaan om een nieuw rijbewijs op te halen. Er gaat dan nog wel een briefje van de jurist heen om er zeker van te zijn dat de fout niet in de toekomst voor problemen gaat leiden (afsluiten verzekering, gedoe met politie ed.)

  - Als het CBR niet op 15 oktober heeft gereageerd op de telefoontjes (en ook niet op het bezwaarschrift heeft gereageerd dat schriftelijk en aangetekend is ingediend) ga ik een kort geding starten met een vovo (een Voorlopige Voorziening). Dit is een middel om de tijd te overbruggen dat het CBR nodig heeft haar ICT probleem op te lossen en ik wel kan blijven rijden.

  - Als dat niet lukt zal ik op de laatste werkdag van de geldigheid van mijn rijbewijs een AM rijbewijs aanvragen. Kan ik in ieder geval nog wat met een scooter (die ik dan eerst moet kopen). Als ik dat niet nog binnen de geldigheid van het rijbewijs doe, dan kan ik ook geen AM meer krijgen en moet ik zelfs bromfiets examen gaan doen.

  - Voor het woon werk is de scooter geen oplossing, ik zal dan afhankelijk worden van de taxi, het ov of mijn vrouw. Hoe ik naar mijn klanten moet komen is maar de vraag.

  De kosten van een jurist die een kort geding met griffierechten regelt, loopt wel naar ongeveer € 1.000,00 euro, Los daarvan ben ik er nu al zeker een uur of 8 inhoudelijk mee bezig, telefoontjes plegen, informatie inwinnen, gesprekken met de jurist, bezwaarschriften schrijven etc. Als ik zometeen niet meer mag rijden en afhankelijk wordt van taxi en ov of een scooter moet gaan kopen, heb ik geen idee hoe de kosten gaan oplopen.

  Dus mocht je je rijbewijs C of D moeten verlengen of als gevolg van je leeftijd een medische keuring moet ondergaan, begin op tijd met verlengen, het is momenteel echt een administratieve bende bij het CBR.

  Ik zal laten weten hoe eea verder loopt.  Michael

 • #2
  Gelukkig ben je wel gezond :)
  Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

  Comment


  • #3
   Zo meteen nog veel gezonder als alles op de fiets moet ;-)

   Comment


   • #4
    Goeie genade, dat klinkt mega frusterend. Heb je trouwens geen rechtsbijstandverzekering om de juridische kosten te drukken?
    Mini Cooper Clubman
    "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
    "Jasper val dood." - RH

    Comment


    • #5
     Die heb ik inderdaad wel, al zal er wel weer een of andere clausule instaan dat alles via die koekenbakkers van DAS moet gaan.

     Ik heb een oud Gummer gevraagd of hij mijn raadsman wil zijn als het zover komt, eentje die gespecialiseerd is in CBR zaken.

     MMGHAWND

     Comment


     • #6
      Voor je bestuurders kaart zou het niet uit moeten maken, want die kan je volgens mij zelfs zonder rijbewijs aanvragen.

      Maar dat ging ik niet te snel aan het kiwa vragen, want die zijn net eng als het cbr.
      Rij gezond, rij een kiwi.

      Comment


      • #7
       Godsgloeiendekolerecrisischristustescooter zeg. Wat een Kafkaësk drama. Ook als het nog binnen de tijd goed komt is het toch wel zeer verontrustend welk onheil je als brave alles invullende burger boven het hoofd hangt. Echt zo verschrikkelijk slecht dat je keer op keer niet terug gebeld wordt. Dat geeft erg weinig vertrouwen. De periode van geldigheid van je rijbewijs zou eigenlijk standaard verlengd moeten worden met de tijdsduur die het CBR heeft verspeeld.

       Comment


       • #8
        En dan dan is als beroeps chauffeur je c/d/e rijbewijs maar 5 jaar geldig.....
        Rij gezond, rij een kiwi.

        Comment


        • #9
         *Grinnikt*

         Belgisch Rijbewijs..
         for Life. (ga dat morgenochted verifieren...)

         (is nog zo'n vouwpapiertje, wel schrikken voor de verhuurder als je dan in NL een vervangende auto huurt via Touring...)
         It's work Jim, but not as we knew it.

         Brommer; BMW F800ST (met oversized Beauty-case erop, en soms met Panniers ernaast)

         Comment


         • #10
          Oorspronkelijk geplaatst door Minuteman Bekijk bericht
          Zo meteen nog veel gezonder als alles op de fiets moet ;-)
          lichamelijk wel leuke bijkomstigheid.
          hoe staat het met je humeur en je stresslevels ?

          Heb je al ovewogen om een stagiair(e) of assistent(e) met rijbewijs in te huren ?

          enne: AM? ik knik vaak vriendelijk naar (zich redelijk gedragende) scooters....zijn ook moto-tweewielers denk ik dan.
          (heb vroeger als provinciale boerenzoon ook ge-brommerd)          Zonder gekheid: Sterkte.

          It's work Jim, but not as we knew it.

          Brommer; BMW F800ST (met oversized Beauty-case erop, en soms met Panniers ernaast)

          Comment


          • #11
           Oorspronkelijk geplaatst door motard Bekijk bericht
           Heb je al ovewogen om een stagiair(e) of assistent(e) met rijbewijs in te huren ?
           Daar dacht ik ook aan. Genoeg studenten die bij een chauffeurs dienst werken. Voor best redelijke uur tarieven.

           Comment


           • #12
            Ik zou, nu het nog kan, even naar het CBR toe rijden. Kost ook tijd, maar iemand op kantoor te spreken krijgen zal meestal effectiever werken dan alles digitaal en telefonisch.
            Wel een verhaal voor de vrijmibo zeg, ongelooflijk!
            privé-V70 en MX-5 -- lease-Octavia Combi

            Comment


            • #13
             Wat een drama man. Ik heb er zo'n hekel aan als standaard dingen niet goed geregeld zijn.

             Ferrari 308 GTB QV (1983)
             Alfa Giulia 1300 (1966)
             Mazda Miata (1990 Daily driver)
             BMW 320Ci (van GF)             Comment


             • #14
              Wat gait zegt. Ga er zelf heen, en laat je niet afschepen. Sterkte ermee.
              Volvo XC70 D5 Geartronic (2012) - Ford Kuga 2.0 TdCi (2015) - Suzuki Jimny (2017) - Jeep Wrangler 2.8 CRD (2018)

              Comment


              • #15
               Jezus...………...je zou toch met een honkbalknuppel naar...oh wacht, dat mag natuurlijk niet. Sterkte man!
               "Don't play what's there, play what's not there." - Miles Davis
               BMW 2002 Tii 1972; Mazda MX5 1.8 NB 1998; Ford Focus 1.6 Futura 2004

               Comment


               • #16
                Ik leef met je mee, MM. We zijn gedwongen om ons te conformeren aan een heel stelsel van regels. En als dat vervolgens dan totaal niet werkt, is er vaak geen enkel backup proces en zit je ‘gevangen’ in het stelsel.

                Ook ik zou proberen om iemand bij het CBR op locatie te spreken. Als alle andere communicatiekanalen haperen, is dat vaak het beste.
                Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

                Comment


                • #17
                 Dank mannen, langsgaan is inderdaad een optie. Zo ver zit ik er niet vanaf (nu ik nog kan rijden ;-))

                 Comment


                 • #18
                  Wat een verhaal zeg. Ik zou in ieder geval een aangetekende brief sturen met een tijdslijn van het dossier. Daarbij zou ik ook vermelden dat ik met mijn bedrijf afhankelijk ben van het rijbewijs en dat je alle geleden schade door deze gang van zaken op ze gaat verhalen als dit leidt tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs.

                  En ook langsgaan inderdaad.

                  Comment


                  • #19
                   Ik ken het verhaal bij CJIB. Ik ben zelf diabeet en moet dan dus wel de 'normale' procedure door. Dit heeft er bij mij door het CBR ook toe geleid dat ik 3 weken geen geldig rijbewijs had en dus ook geen auto mocht rijden, terwijl ik ook voor mijn werk afhankelijk was van een auto omdat ik in Engeland werkte en niet met OV naar kantoor kon.

                   Om die reden heb ik zelfs een klacht ingediend bij de Ombudsman over het CBR en recent is er ook wat in het nieuws verschenen over structurele achterstanden en problemen bij het CBR. Ze zijn er dus mee bezig.

                   Ik herken je frustratie en het is echt ongelofelijk dat dit soort dingen heden ten dage kunnen. Overheid en ICT, ik noem uitkeringsfraude, is geen goede combinatie. Dat ligt echt aan de overheid want niemand durft of kan een beslissing nemen waardoor er niks voor elkaar komt.

                   Comment


                   • #20
                    Man, man, wat een verhaal ... om gillend gek van te worden. Veel succes!

                    Comment


                    • #21
                     Je zou toch bijna je auto bij het CBR binnen rijden, maar ja dat mag dus dadelijk niet meer ;)

                     Zou er echt even heen rijden inderdaad en netjes aan de balie gaan regelen dat je iemand te spreken krijgt die iets meer kan dan iets in de computer zetten om je terug te laten bellen.
                     Not driving your car, as you plan on keeping it looking good for the next owner, is like not shagging your girlfriend as you're saving her for her new partner

                     Comment


                     • #22
                      Wow MM, ben ervan onder de indruk. Wat een verhaal man. Zo onderhand lijkt echt álles bij de overheid een puinzooi? Belastingdienst, UWV en nu ook het CBR?

                      Hoop echt dat het snel opgelost wordt voor je. En dank voor de tip. Ik moet mijn rijbewijs begin volgend jaar verlengen, maar vraag het nu alvast aan.
                      Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                      Comment


                      • #23
                       Vergeet in het rijtje de KvK niet...
                       Veritatis simplex oratio est

                       Comment


                       • #24
                        itt tot CBR, Belastingdienst en UWV is het KvK gewoon een commercieel bedrijf met een publieke taak. Ze moeten winst maken en dat doen ze door de dienstverlening laag te houden. En helaas is de KvK wel monopolist.
                        When men were men

                        Comment


                        • #25
                         Goh, weer een dag voorbij zonder bericht van het CBR.

                         Nog maar 7 werkdagen..

                         Comment


                         • #26
                          Wat een verhaal, maar helaas verbaas ik me niet dat ze er zo'n bende van maken. Je zou het liefst die vrachtwagen door de pui naar binnen rijden, aar wellicht zet het iets meer zoden aan de dijk om toch maar gewoon op de parkeerplaats te stoppen en bij de balie langs gaan. Succes ermee.

                          Comment


                          • #27
                           Ik ben trouwens wel bij CBR in Rijswijk langs gegaan. Dat heeft het proces ietsje minder traag gemaakt. Ook dagelijks gebeld met CBR daarna.

                           Comment


                           • #28
                            Ik zou in ieder geval niet afwachten maar met een professional praten die hier ervaring mee heeft.

                            Beste is een (bestuurlijke) voorlopige voorziening aanvragen, en ik zou zeker, zeker 100% niet tot het einde afwachten. Sorry niet gezien dat er binnen 4 weken stond. Maar toch ik zou zsm ingrijpen.

                            Comment


                            • #29
                             Gisteren nogmaals gebeld met het CBR (wachttijd 51 min) en aansluitend met de ombudsman overlegd (geen wachttijd). Zij vonden het ook een bizar verhaal en boden aan om via hun kanalen deze kwestie onder de aandacht te brengen. Kennelijk hebben zij een directe route voor bijzonder zaken.

                             Zojuist kreeg ik een korte email dat er een nieuw bericht klaarstaat in de CBR portal. Zowaar de correctie brief stond klaar en ik kan nu het rijbewijs bij de gemeente gaan laten verlengen.

                             Voor mij is het gelukkig achter de rug, maar wees alert op de doorlooptijden momenteel !

                             Comment


                             • #30
                              Allereerst natuurlijk erg fijn dat je nu eindelijk hebt wat er nodig is.
                              Maar, man man man...wat een prutswerk. Dat je 40-50 minuten in de wacht moet hangen om iemand te spreken te krijgen die (misschien) het door hen gecreëerde probleem gaat oplossen. En dat dus een keer of 5.
                              privé-V70 en MX-5 -- lease-Octavia Combi

                              Comment


                              • #31
                               Eind goed al goed, op de ergernis na dan...
                               Mini Cooper Clubman
                               "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                               "Jasper val dood." - RH

                               Comment


                               • #32
                                Nou, jij was niet de enige MM:

                                Honderden chauffeurs werkeloos thuis door chaos bij CBR

                                https://www.ad.nl/binnenland/honderd...-cbr~af244c37/

                                Comment

                                Working...
                                X