Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Krakow

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Krakow

  Doe ff volgende gedachten experiment. Iemand met een goede dosis epilepsie laten we geblinddoekt en straalbezopen in de houtzagerij werken, en een paar uurtjes later gaan we vingers tellen. Dan zal blijken dat ie er minder over heeft dan waarmee ie begonnen is, en dat was voor dit gedachten experiment nou juist de bedoeling. Ik wilde namelijk het spreekwoord ‚op de vingers van een hand te tellen’ nog wat verder einschränken. Op de vingers van 1 hand tel je namelijk tot 4, of tot 5 als je de duim meeneemt. En dat is hier wat te veel. Wat dat met Krakow te maken heeft? Dat is namelijk het aantal lelijke vrouwen dat je tegenkomt als je een rondje door de stad maakt van een paar uur.

  Have I got your attention? :)

  Hoezo? Is de stad uitgestorven dan? Euh nee, Krakow is van des ochtends vroeg tot des avonds laat erg levendig. Ah, er lopen alleen maar mannen? Nee. Ook niet. De goede oplossing is de volgende: Krakow heeft me een populatie aan mooie vrouwen, dat is haast niet te bevatten. Ja, zul je danken, maar die zijn daar zo katholiek als wat, en zijn derhalve van enkel tot nek stevig ingepakt. Sorry, weer fout. Ze zijn nauwelijks ingepakt. Grofweg 4 varianten: de superstrak aansluitende spijkerbroek danwel pantalon, de niet zo korte rok (nog altijd heel ruim boven de knie) met zeer gewaagde split (mijn persoonlijke favoriet), de minirok, danwel microrok (waarvan je je bij sommige echt af kunt vragen of het nog legaal is zo over straat te gaan. Ik bedoel liplezen in een strakke broek is 1, maar het kan dus ook in een minirok weet ik nu) en als laatste de hotpants (vind ik persoonlijk de minste). De gewone vormloze lappen spijkerstof, wat men hier in NL/Dld onder spijkerbroek verstaat zie je niet. Naast de hotpants, die je zeer letterlijk als korte broek kunt duiden, zie je er geen vrouwen in korte broek (een der grootste gruwelen die zijn intrede in de vrouwengarderobe heeft gedaan in de vorige eeuw). Schoeisel: heel veel van dat spul wat je normaal alleen in pornofilms ziet. Echt waar, je weet niet wat je ziet daar wat vrouwen betreft. Oh ja, zo goed als allemaal lang haar. En ondanks de (af en toe echt zeer ver gaande) nietsverhullendheid is het eerder smaakvol dan ordinair. Oh ja, bovenlijf: standaard een strak topje. Altijd goed. En een figuur dat ze hebben. En knap!!! Dan zijn er ook nog eens alle smaken. Blond/blauw ogen. Check. Blond/donkere ogen check. Brunette/donkere ogen. Check. Brunette/blauwe ogen. Check. Ik raak er niet over uitgepraat, ik merk het al. :)

  Affijn, Krakow is gaaf!!! Architectuurtechnisch kan ik de zaken wat minder onder woorden brengen. Geen bombardementen in WO II, leuke mix van oud, van nieuw, van goed onderhouden, tot gebouwen met dikke bakken patina. Vergane glorie van vroeger naast Stalinistisch suikerwerk, supermoderne architectuur hier en daar. Conferentiegebouw was gloedjenieuw en echt schitterend. De centrale markt is gaaf (iig nu buiten het toeristenseizoen), leuke terrasjes/restaurantjes (met serveersters uiteraard) daar, lekker bier. 's avonds laat ook nog echt levendig, geen vergelijk met Dld waar om 8 uur de rolluiken dichtgaan en men misschien om 9 uur nog een rondje met de hond doet, bibberend voor alles wat je in het donker tegen kan komen. Zeker met het mooie weer (was er 3 dagen lang zonnig en 28 graden), waande ik me eerder ergens aan de middellandse zee dan in polen.

  Om nog even terug te komen op de vrouwen, ik moest dit uiteraard ook thuis vertellen en legde een causaal verband tussen het uiterlijk van de vrouwen en het afwezig zijn van feminisme/emancipatie aldaar – u weet wel, 1 van de vele zwakzinnige winkeldochters van de spirit van 68 – zodat daar de halve samenleving nog niet Verdresselhuysd is, maar de mannen nog mannen zijn en de vrouwen nog vrouwen zijn. Sterker nog, ik denk als dresselhuys haar lelijke harses en giftige gezeik daar komt spouwen, dat de ovens van Auschwitz nog een keer opgestookt worden. No sorry, cant do. We like our women this way and we’re going to keep em this way. Maar ik heb er behalve Cruyfiaanse logica (nogal logies dat die meiden er zo lekker uitzien. Ze hebbuh daar geen al geld en als ze dan ook nog eens alles aan kleruh een meekup uitgevuh, houwe ze geen geld over om zich vol te vretuh. Maar das logies) geen verklaring voor. En nog wat algemener, maar dan gaan we filosofisch worden. Ok. Nog ff schelden. Ik persoonlijk hou ciska dresselhuys en co persoonlijk verantwoordelijk voor een hoop levensvormen die onze hoornvliezen dag in dag uit te verdragen hebben in de openbare ruimte die er in NL voor vrouw doorgaan. Maar waarom hier wel en daar niet?

  Of gaat het hier gewoon te goed en hebben we daarvoor tijd om navelstaarderig en binnenvettend te gaan liggen klagen over alles wat we niet hebben? Krakow is duidelijk armer, maar de mensen lijken tenminste te beseffen wat ze WEL hebben en daarvan te genieten.

  Anyway, dit was mijn spreekbeurt over Krakow. Het waren 3 mooie dagen.
  Last edited by SchnitzelStephan; 04-09-08, 12:31.
  You know that reality is immaterial

 • #2
  Deze draad is waardeloos zonder foto's
  When men were men

  Comment


  • #3
   Klinkt goed.
   Heb je wel het kwijl inmiddels van de mondhoeken afgeveegd? :-)
   Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

   Comment


   • #4
    *Roept Lennart* :-)

    Ferrari 308 GTB QV (1983)
    Alfa Giulia 1300 (1966)
    Mazda Miata (1990 Daily driver)
    BMW 320Ci (van GF)    Comment


    • #5
     Ach ja Poolse vrouwen, wie wil daar nou geen relatie mee ;-)


     Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

     Comment


     • #6
      Dus jij stelt Svetlana thuis voor, en legt je vrouw even uit dat zij voorlopig alleen nog maar nodig is voor 't koken.

      Hoe viel dat? Komt daar nou de uitdrukking "alsof hij het in Keulen hoorde donderen" vandaan, want ik hoorde gisteravond inderdaad een vervaarlijk gerommel uit het Zuid-Oosten? :)
      Mini Cooper Clubman
      "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
      "Jasper val dood." - RH

      Comment


      • #7
       Stefan ontdekt de oostblokvrouw. LOL. :-)

       Het is inderdaad heel simpel, beste SS. Precies zoals je stelt.

       1 - Alles wat voorbij de oostgrens woont en voor ons oude mannen nog zonder gezichtsverlies bevruchtbaar is, om 't maar even op het punt te brengen, is geboren in de jaren tachtig. En dus opgegroeid in een tijd dat er niet al te veel te vreten was. Conclusie: die hebben zich als kind nooit vet gevreten en dus nooit vetzucht ontwikkeld.

       2 - De boven vermelde categorie werd opgevoed door moeders die gewoon zelfstandig waren en fulltime werkten in 't Grote Socialistische Paradijs. Kon ook, want de staat zorgde voor gratis kinderopvang. Dus de dames hebben vanaf de wieg al geleerd dat je prima kunt studeren en een carrière kunt starten zónder daar al tuinbroekend allerlei protest-aksies voor te moeten opstarten.

       PS: geldt niet alleen voor Polen. Het verschil in aantallen lekkere vrouwen tussen Oost- en West-Duitsland is nog altijd schrikbarend. Zo was ik laatst in Köln, om de hoek bij jou dus, en wat daar op straat loopt, is werkelijk werelden verwijderd van wat de echte Nederlandse man in Leipzig in de cafés aantrof.
       Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

       Comment


       • #8
        **denkt met weemoed terug aan een teamuitje in Praha**
        Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

        Comment


        • #9
         Ietsje meer compassie graag, brun. Jij bent nog nooit in NRW op het platteland geweest blijkbaar. Daar gaat die houtzagerij precies reciprook. Als je geluk hebt. :(
         You know that reality is immaterial

         Comment


         • #10
          klinkt goed.

          wat kosten ze?:)

          Comment


          • #11
           Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
           Ietsje meer compassie graag, brun. Jij bent nog nooit in NRW op het platteland geweest blijkbaar. Daar gaat die houtzagerij precies reciprook. Als je geluk hebt. :(
           Dat is ook de reden dat ik het platteland in NRW mijd, Stefan. :-)
           Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

           Comment


           • #12
            Oorspronkelijk geplaatst door brun Bekijk bericht
            zónder daar al tuinbroekend allerlei protest-aksies voor te moeten opstarten.
            Pfffrrrwaaahahahahahahahaaaaa, oh man, ik zie ze ZO weer voor me he. Gottegottegot. Veelal in de sociale studies (Economie even uitgesloten), kort rood haar, ziekenfondsbrilletjes, Javaanse Jongens in de bek (maar niet op de manier die wij prefereren), Doc Martens met een tuinbroek. Met meestal een heel sullig graatmager linzenvretend vriendje met Greenpeace-buttons op z'n pukkel.

            Nee. Dan inderdaad maar een Tatra vol Poolsche sloeries. Kom maar door. Sowieso geniet het importeren van vrouwen de aanbeveling boven consumptie van het lokale basismateriaal, maar goed, misschien ben ik bevooroordeeld. :)
            Mini Cooper Clubman
            "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
            "Jasper val dood." - RH

            Comment


            • #13
             Brun, je bedoelt: geniet ervan, over 30 jaar is het daar ook over en uit?
             You know that reality is immaterial

             Comment


             • #14
              Oorspronkelijk geplaatst door Jasper Bekijk bericht
              Pfffrrrwaaahahahahahahahaaaaa, oh man, ik zie ze ZO weer voor me he. Gottegottegot. Veelal in de sociale studies (Economie even uitgesloten), kort rood haar, ziekenfondsbrilletjes, Javaanse Jongens in de bek (maar niet op de manier die wij prefereren), Doc Martens met een tuinbroek. Met meestal een heel sullig graatmager linzenvretend vriendje met Greenpeace-buttons op z'n pukkel.
              Precies. En dezelfde dikke, droge plukken Javaanse Jongens droegen ze ook onder oksels en in de tuinbroek hè. Want dat was vrijheid. *rilt*
              Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

              Comment


              • #15
               Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
               Brun, je bedoelt: geniet ervan, over 30 jaar is het daar ook over en uit?
               Het valt inderdaad wel op dat de generaties Oostblokmeisjes van na 1990 steeds dikker worden :-/
               Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

               Comment


               • #16
                *prikt ogen uit na visuele beelden van driehoekige hoogpolige kokosmatten in recyclekatoen*

                BWEURK :)
                Mini Cooper Clubman
                "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                "Jasper val dood." - RH

                Comment


                • #17
                 Is mij een geheel onbekend fenomeen. In Wageningen had je dat absoluut niet.

                 Zeker niet bij, laten we zeggen, studies als:

                 -biologie
                 -rurale antropologie
                 -filosofie oosters
                 -tropologie

                 Echt waar niet. :)
                 You know that reality is immaterial

                 Comment


                 • #18
                  Oorspronkelijk geplaatst door brun Bekijk bericht
                  Het valt inderdaad wel op dat de generaties Oostblokmeisjes van na 1990 steeds dikker worden :-/
                  Yup. Om te huilen. Gelukkig zit ik in de vijver van *geboren rond 1980* te vissen :-)

                  Comment


                  • #19
                   Met een beetje pech wordt het daar ook hip om veel te vreten na de jaren van armoe. Zeg maar wat 'das große Fressen' in West Dld geweest is, met de welbekende gevolgen.
                   You know that reality is immaterial

                   Comment


                   • #20
                    Ik herken het van een weekendje Stockholm pasgeleden, Stefan. Mooi geschreven :)

                    Comment


                    • #21
                     *is blij met z'n Poolse vriendin*

                     Comment


                     • #22
                      Ha, die Gummers;

                      [zit grijnzend draadje te lezen]
                      Scherven brengen gelul.

                      Comment


                      • #23
                       Ik ben in Augustus zowel in Stockholm als in Praag geweest (rijbewijs mee deze keer, hadden ze de grenscontroles weggehaald!) en als ik mag kiezen dan kies ik toch echt voor Praag.

                       Stockholm is ook niets mis mee maar in vergelijking met Praag toch echt stukken slechter!!!

                       Maar goed, Krakow is dus ook dikke prima begrijp ik? Alleen niet je auto aan de straat laten staan he? Want kan je mit dem Zug zuruck.

                       Comment


                       • #24
                        Duh, je pakt gewoon je Uno. Net zoals wanneer je naar De Baarsjes moet. :)
                        Mini Cooper Clubman
                        "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                        "Jasper val dood." - RH

                        Comment


                        • #25
                         Oorspronkelijk geplaatst door Rutger Bekijk bericht
                         Stockholm is ook niets mis mee maar in vergelijking met Praag toch echt stukken slechter!!!
                         Ik ben vorig jaar in december ook in Praag geweest en het is mij toen minder opgevallen. In de clubs waar we toen geweest zijn was het verder wel OK, maar niet bijzonder. Kan ook aan het weer liggen natuurlijk.

                         Comment


                         • #26
                          Ha, die Stephane;

                          Of aan de Tsjechische pils natuurlijk....
                          Scherven brengen gelul.

                          Comment


                          • #27
                           Oorspronkelijk geplaatst door Hansv Bekijk bericht
                           Ha, die Stephane;

                           Of aan de Tsjechische pils natuurlijk....
                           Of de Champanski, wijn en andere alcoholische versnaperingen in hetzelfde tijdsbestek inderdaad ;)

                           Comment


                           • #28
                            Oorspronkelijk geplaatst door Harry Bekijk bericht
                            *Roept Lennart* :-)
                            Present!

                            Ja gummers, ik had jullie al lang hiervoor gewaarschuwd hiervoor natuurlijk, maar we zijn zo eigenwijs als de pest natuurlijk :-).

                            Krakow is een opmerkelijke onverwachts leuke stad, die prachtig is en zo ook de vrouwelijke kadavertjes die er rondsnotteren.
                            Alleen was ik alle 4 keren dat ik Krakow bezocht geen vrijgezel en dat is meestal heel fijn, maar in Krakow best wel lastig af en toe.

                            Heb trouwens in juni kennis gemaakt met een stad waar het bekant nog beter is vrouwelijkschonenderwijs: Kyiv!!! (Kiev)

                            Comment


                            • #29
                             *googlet op conferenties in Kiev* :)
                             You know that reality is immaterial

                             Comment


                             • #30
                              Oorspronkelijk geplaatst door Rutger Bekijk bericht

                              Maar goed, Krakow is dus ook dikke prima begrijp ik? Alleen niet je auto aan de straat laten staan he? Want kan je mit dem Zug zuruck.
                              Diefstalprobleem schijnt tegenwoordig erg mee te vallen in Polen, zeker in Krakow. Er zijn zo ontzettend veel auto's naar Polen geexporteerd, dat de prijzen erg onder druk staan vanwege het grote aanbod aldaar. Het schijnt de moeite niet meer te lonen om te jatten. Ook de politie schijnt een stuk succesvoller te zijn met het terugvinden van gestolen auto's.
                              Bewaakt parkeren vedient natuurlijk wel de voorkeur, het is er bovendien niet al te duur.

                              Comment


                              • #31
                               Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                               *googlet op conferenties in Kiev* :)
                               Wel iets meer zakgeld meenemen dan. Best dure stad.

                               Comment


                               • #32
                                De baas betaalt. :)
                                You know that reality is immaterial

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎