Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

'Persoonlijkheid bepaalt muziekkeuze'

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 'Persoonlijkheid bepaalt muziekkeuze'

  EDINBURGH - Liefhebbers van heavy metal-muziek en klassieke muziek hebben dezelfde soort persoonlijkheid. Ze hebben veel zelfvertrouwen, zijn creatief en zitten goed in hun vel, maar ze zijn niet extravert, aldus een onderzoek onder meer dan 36.000 muziekliefhebbers wereldwijd.
  ANP

  "Veel heavy metal-fans houden ook van Wagner, want die muziek is ook groots, opzichtig en brutaal", aldus een wetenschapper van de Heriot Watt universiteit in Edinburgh donderdag in The Independent.

  Zo zijn countrymuziekfans hardwerkende, extraverte mensen. Reggaefans daarentegen houden niet van hard werken, zitten lekker in hun vel en zijn genereus.

  Onvriendelijk

  Liefhebbers van dancemuziek zijn volgens de onderzoekers zeer extraverte creatievelingen, maar doorgaans onvriendelijk en egocentrisch. Ook liefhebbers van rap zijn erg extravert en hebben een hoge pet op van zichzelf.

  Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn volgens het onderzoek de indie-muziekliefhebbers, oftewel fans van niet-commerciŽle, experimentele muziek. Ze houden niet van hard werken, zijn niet aardig of genereus, maar wel creatief.

  Blues

  De bluesfanaten zijn ongeveer het tegenovergestelde van de indiefans. Zij zien de wereld met veel zelfvertrouwen tegemoet. De rock 'n' roll-fans komen als creatieve hardwerkende mensen uit de bus. Ze vinden zichzelf echter niet zovrijgevig.

  Volgens de onderzoekers definiŽren mensen hun persoonlijkheid vaak aan de hand van muzieksmaak, kleding, taalgebruik en naar welke uitgaansgelegenheden ze gaan.
  Zo zijn countrymuziekfans hardwerkende, extraverte mensen.
  Dussssssssss...

 • #2
  "De rock 'n' roll-fans komen als creatieve hardwerkende mensen uit de bus. Ze vinden zichzelf echter niet zovrijgevig."


  Klopt, ben niet zo vrijgevig in de kroeg bv. ;-)
  Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

  Comment


  • #3
   bijna alle muziekliefhebbers zijn of creatief of werken hard.
   wat een onzin
   When life gives you lemons ask for salt and tequila

   Comment


   • #4
    He gelukkig, weer hokjes waar ik niet in pas...... :-)

    Nog zo'n top-onderzoek....    "Seat-rijders kunnen niet beleggen
    Toon mij uw auto, en ik vertel hoe u belegt. Rijders in luxe Volvo's, Saabs halen hoge rendementen. Seatrijders hadden beter kunnen sparen, blijkt uit onderzoek.

    Een onderzoek van fondsensupermarkt SNS Fundcoach toont deze correlaties aan tussen automerk en het rendement op de beleggingen van de bestuurder."
    Veritatis simplex oratio est

    Comment

    Working...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎