Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

BelgiŽ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • BelgiŽ?

  Kan iemand me uitleggen waarom BelgiŽ in een voortdurende regeringscrisis leeft?
  En heeft iemand daar echt last van?
  All rights reserved. Permission granted to partially copy posts for quoting. Generic remarks do not necessarily apply to specific individuals. Smileys do apply even when not explicitly stated. In case of doubt consider the offending text a joke. A lack of understanding on your side does not constitute a lack of humor on my side. If you still feel offended, HTFU and get a life.

 • #2
  Pfff. Waar moet ik beginnen. Last?

  We gaan achteruit op economisch en internationaal vlak.
  We gaan achteruit op binnenlands vlak.
  Er wordt geen beleid gemaakt, er is geen sturing, er is geen meerjarenplanning, er is geen strategie, er zijn geen doelstellingen, er is NIETS.
  Alleen maar gekibbel tussen VL en WA. Het is degoutant, de gevolgen zijn nu nog niet voelbaar, maar dat komt wel.

  Aan de andere kant 'gebeurt' er nu iets ... deze wonde is al zo lang aan het etteren, dat het tijd werd voor actie. dat het eerst slechter moet worden voordat het beter zordt, tja ... dat is logisch zeker. De vraag is of het beter gaat worden. Onder de laatste 8 jaren paars is er bitterweinig gerealiseerd maar heel veel gecommuniceerd, de perceptie was dat er veel gebeurde, maar in cť gebeurde er weinig. Verhofstadt is er niet in geslaagd van de hoogconjunctuur en de groeiende economie te valoriseren en het land voor te bereiden op slechtere/barre tijden. het belangrijkste was het *nu* en hoe zijn regering werd gezien door de vox populi. Dus perceptie boven alles, ingegeven door spindoctors en marketinglui.

  Leterme bakt er niet veel van, maar er worden wel een aantal dingen duidelijk: de spellekes en intriges van de Franstaligen, de apathie van de Vlamingen, het ontbreken aan politieke moed in de hoogste regionen ten voordele van hun eigen zitjes en postjes, het totaal niet functioneren van het model 'Belgie' in deze tijden.
  We hebben er het laatste nog niet van gezien, er is veel stilte: het VB hoor je bijna niet meer, andere extremere partijen houden zich ook koest, de Nationale regering wankelt, de Vlaamse regering wankelt, alls staat op lose schroeven, de wereldeconomie staat in brand en de grote crisis nadert. het zijn historische tijden, hoop ik dan, want als er uit al dit gedoe niks positief voortkomt, verhuis ik.
  Last edited by rocketscience; 23-09-08, 09:30.
  Rock on. RS.

  Comment


  • #3
   Als je dat land met gewetensvolle politici gevonden hebt, laat het ff weten. :)
   You know that reality is immaterial

   Comment


   • #4
    Hmwuah... Nee, niet echt :). Niet in het dagelijkse leven. De gemiddelde Belg is namelijk al gewoon dat de politiek een bezigheidstherapie is voor academici en advocaten, en we zijn al blij dat ze met hun poten van de economie afblijven.

    De regeringscrisis ontstaat omdat BelgiŽ eigenlijk 2 landen geworden is: elk taaldeel heeft z'n eigen klassieke 4 partijen: een Katholiek centrumrechts, een Liberaal centrumrechts, een Sociaal centrumlinks, een wat linksere groene partij en een extreem conservatieve rechtse partij. Het probleem is dus dat je niet alleen de situatie Nederland hebt, waar ťťn partij het zowiezo al moeilijk heeft om de meerderheid op z'n eentje te halen (dus een coalitie is nodig), maar in BelgiŽ betekent dat dan nog dat je maar de helft van het land vertegenwoordigt, en je dus verplicht ook nog een coalitie met de gekozen partijen over de taalgrens moet aangaan. Dan blijft er nog maar weinig over van je dwaze beloftes tijdens de verkiezingsstrijd.

    Wat is er nu gebeurd? In Vlaanderen koos men vlotjes centrumrechts, op de katholieke centrumrechtse partij die een kartel was aangegaan met een vlaams-nationalistische partij ("Trots Op Vlaanderen", kwestie van je beeldvorming te schetsen). In WalloniŽ koos men ook centrumrechts. Maar de Vlaamse insteek is katholiek, en deze in WalloniŽ is liberaal. Liberalen en katholieken gaat niet vaak samen. Daarbij nog een club vlaams-nationalisten in de federale regering (hoe kan dat?) en je hebt een flinke korrel zand in je politieke raderen draaien.

    BelgiŽ kent sinds de jaren 60 drie taalgebieden, wat betekent dat je in Dilbeek enkel in het Nederlands te woord wordt gestaan voor officiŽle zaken, in Namur enkel in het Frans en je in principe erop mag rekenen dat je in Brussel in het Nederlands ťn het Frans geholpen moet worden. Brussel verloederde evenwel, en de rijke Brusselaars trokken uit Brussel, op zoek naar leuke plekjes in de Brusselse suburbs, wat volgens de wet Vlaamstalige gemeentes zijn. Maar die Franse bourgeoisie vond dat gekke taaltje toch maar niks - tenslotte hadden ze nog geen 100 jaar geleden over heel Vlaanderen lekker Frans kunnen praten, en was de Vlaamsche taal voor de boerkes en werkvolk. Dus er werd aan de franstalig liberale boom gerammeld, en deze gemeenten kregen faciliteiten om op Vlaams grondgebied toch in het Frans geholpen te worden.

    Brussel verloederde meer en meer, en de rijke Franstalige Brusselaars bleven maar uitwijken, en bleven ook Frans spreken. Plots had je Vlaamstalige gemeentes met een Franstalige burgemeester, wethouders en 80% franstalige inwoners die op opgerichte Franstalige partijen stemden in Vlaanderen.

    Vlaanderen werd een Federale staat, en het nieuwe opgerichte Vlaamse parlement vond het maar niks dat die faciliteiten maar bleven bestaan, hoewel een uitdoofscenario was afgesproken. Bovendien werd op politiek gebied de situatie scheef getrokken door een grote kieskring die Brussel, Halle en Vilvoorde omvatte, en die als enige gelegen was op meerdere gewesten. Omwille van dat feit is het ook de enige kieskring waar alle partijen (Vlaams en Franstalig) mogen opkomen, wat voor Vlaamse partijen betekende dat vele Franstaligen ongestoord in Vlaanderen konden gaan wonen, genieten van de faciliteiten die door de door de Franstalige verkozenen niet werden uitgedoofd, en ook nog eens konden stemmen voor Franstalige partijen die op Federaal niveau natuurlijk niets liever hebben dan de randgemeenten vlotjes bij Brussel te voegen om zo een grote tweetalige regio uit te bouwen die aansluit met WalloniŽ. Tweetalig, want algemeen geweten is het enkel de Vlaming die tweetalig is.

    En dus kwamen de christendemocraten met hun vlaams-nationalistisch kartel uit met een plan om de kieskring te spitsen in een Brussels tweetalig deel, en een Vlaams deel. En dat idee oogstte succes, want vele Vlamingen zijn de Franse arrogantie wel wat beu - zeker omdat ook miljarden euro's van het rijke, liberale Vlaanderen naar het socialistische armere WalloniŽ gaat.

    De Waalse liberalen, met hķn waals-nationalistisch kartel, kregen evenwel hun stemmen van net die Brusselse bourgeoisie die net de situatie wil behouden. Adapter? Ne pas pour moi!

    Aan Vlaamse kant is men de Waalse arrogantie beu, en wil men geen compromissen meer sluiten (men heeft dat al genoeg gedaan in het verleden, vind men). En aan Waalse kant begrijpt men de Vlaamse arrogantie niet, want kom zeg, er zijn nog altijd meer Vlamingen dan Walen in BelgiŽ, en de minderheid moet gerespecteerd worden!

    Het feest nu aan Vlaamse kant is dat de christendemocraten na meer dan een jaar sukkelen nog niets uit de brand hebben kunnen slepen, en de vlaams-nationalistische kartelpartner de boel opblaast. Je kan ze niet ongelijk geven: blijven doorgaan met dit circus zou enkel gezichtsverlies betekenen, en volgend jaar is het weer verkiezingen :D
    2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

    Comment


    • #5
     Oorspronkelijk geplaatst door rocketscience Bekijk bericht
     We gaan achteruit op economisch en internationaal vlak.
     We gaan achteruit op binnenlands vlak.
     Er wordt geen beleid gemaakt, er is geen sturing, er is geen meerjarenplanning, er is geen strategie, er zijn geen doelstellingen, er is NIETS.
     Het zal aan mij liggen, maar voor dit circus had ik nu ook niet bepaald het gevoel dat buiten Verhofstadt er iemand wakker lag over een meerjarenplanning, doelstellingen, visie of strategie. Het enige wat de gemiddelde minister aanraakte, waren dingen die ie in z'n eigen ambtstermijn van 4 jaar kon waarmaken.
     2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

     Comment


     • #6
      Oh, en meer informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Brussel...Situatieschets
      2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

      Comment


      • #7
       degoutant, valoriseren...

       Ken allemaal wel wezen met dat BelgiŽ, maar 't Vlaams hep toch verdomd mooie woorden.
       Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

       Comment


       • #8
        en ook verdomd mooie presentatrices...
        You know that reality is immaterial

        Comment


        • #9
         wooter, mooie samenvatting, duidelijk en zo ... why not run for office? :-p
         Verhofstadt lag ook niet wakker van meerjarenplanning, maar dat breekt nu wel zuur op. Het gaat niet slecht in BE, zeker niet, wat op zich een compliment voor de bestaande structuren is en zo. Al die fuzz in Bxlls betekent dat het nog niet slecht genoeg gaat, want ze kunnen zich nog zorgen maken over een omzendbrief in het Frans en zo. Bizar allemaal. Dus er is nog tijd en geld over om zich zorgen te maken over het soort blablabla in welke taal dan ook. Geld trouwens dat uit jouw en mijn zakken komt ... hoge loonlasten, meneer ... ja, denk eens na, waar gaat dat naartoe denk je? De enorme structureren om dit lapjesdeken te besturen ...
         Maar als het echt kantelt, als er echt miserie komt, als er echt een recessie opduikt, dan is BE niet klaar, is BE niet gewapend op economisch vlak om zijn bevolking te steunen - toch wel principieel het bestaansrecht van een overheid, daar moeten ze nu mee bezig zijn. En dat doen ze niet. denk eens aan al die resources en het geld dat vergooit wordt aan deze situatie: 15 maanden lang al ... status quo, no progress. Ik vind dat hallucinant.
         Rock on. RS.

         Comment


         • #10
          Oorspronkelijk geplaatst door wooter Bekijk bericht
          Het zal aan mij liggen, maar voor dit circus had ik nu ook niet bepaald het gevoel dat buiten Verhofstadt er iemand wakker lag over een meerjarenplanning, doelstellingen, visie of strategie. Het enige wat de gemiddelde minister aanraakte, waren dingen die ie in z'n eigen ambtstermijn van 4 jaar kon waarmaken.
          Neen, Verhofstadt lag er ook niet van wakker, zoals ik al eerder schreef: zijn primaire doelstellingen waren: goeie perceptie over hem en zijn ploeg kweken, regering uitzitten en dan een springplank naar Europa nemen. Er is hier simpelweg geen meerjarenplan ... alles wordt gehypothekeerd door dat communautaire. Daar moeten we eens vanaf. Dus inderdaad: ofwel herfederaliseren (unitair Belgie opnieuw - gedaan met zeveren): ťťn regering, sterk en machtig met daadkracht, of wel confederaliseren, maar dan verregaand. Splitsen hoeft voor mij niet, maar deze 'eieren noch joeng' situatie waarbij ze allebei elkaar in een wurggreep hoduen tot eentje plooit, is onhoudbaar.
          Rock on. RS.

          Comment


          • #11
           Canada is sinds haar ontstaan tweetalig. Je hebt daar ook een bloc quťbťcois, maar voor de rest heb je daar geen hopen deelstaatregeringen die elk hun geld kosten, faciliteiten en omzendbrieven tegen die faciliteiten...

           Lig ik wakker van BelgiŽ? Ik weet het niet... Met m'n BVBA in BelgiŽ en de mogelijkheid om zo in pakweg Nederland te werken vind ik het prima zo. Wel de lusten, niet de lasten :D
           2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

           Comment


           • #12
            Bedankt voor de uitleg! Ik was de draad kwijt, maar heb em nu weer (een beetje) opgepikt.

            En misschien mogen jullie je wel gelukkig prijzen. In NL is de situatie minder complex, maar er is ook geen landelijke coŲrdinatie, wťl een hoop micromanagement en alsmaar stijgende lasten.

            Wat betreft BelgiŽ: wordt er serieus over nagedacht om BelgiŽ te splitsen? Of is het gebied rondom Brussel een soort van BosniŽ?
            All rights reserved. Permission granted to partially copy posts for quoting. Generic remarks do not necessarily apply to specific individuals. Smileys do apply even when not explicitly stated. In case of doubt consider the offending text a joke. A lack of understanding on your side does not constitute a lack of humor on my side. If you still feel offended, HTFU and get a life.

            Comment


            • #13
             Nederland is natuurlijk ook dubbeldialectisch.

             Maar wij nemen de Friestalige minderheid gewoon niet serieus. Ze krijgen een eigen forum en moeten zich verder koest houden. :-)

             *rent hard lachend weg*
             Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

             Comment


             • #14
              En brun, brun die moet ook weg! Dan kom ik misschien terug. :)
              You know that reality is immaterial

              Comment


              • #15
               Oorspronkelijk geplaatst door tiPanda Bekijk bericht
               Wat betreft BelgiŽ: wordt er serieus over nagedacht om BelgiŽ te splitsen? Of is het gebied rondom Brussel een soort van BosniŽ?
               Da's dus ook iets grappigs... De christendemocraten met vlaams-nationalisten zijn niet in de eerste plaats uit op splitsing van BelgiŽ, maar wel op een correcte toepassing van de grondwet, en daarin hoort dat men het kiesdistrict BHV splitst, of van BelgiŽ ťťn groot kiesdistrict maakt waar alle partijen mogen opkomen, ongeacht welke taal.

               De Walen hebben het evenwel door hun media begrepen als een poging het land te splitsen. Voor Brusselaars betekent dit dat ze plots in een vreemd land wonen, waarna ze eisen dat de randgemeenten bij Brussel gevoegd worden. Voor alle andere Walen betekent dit dat het geld dreigt op te drogen, en ze dus stevig tegen een splitsing zijn. Rij je van Luik naar Brussel, zie je dus heel veel auto's met trots een sticker van de Belgische vlag naast hun nummerplaat.

               Dat terwijl de gemiddelde centrumrechtse Vlaming het gewoon beu was dat Vlaanderen het socialistische zuidelijke bastion bleef sponsoren terwijl het ene fraudelijk na het andere uit de socialistische kasten bleef vallen, en het ook beu was om in Brussel in een ziekenhuis binnen te strompelen en nog niet eens te kunnen communiceren in de eigen landstaal... Een Vlaming heeft er geen probleem mee om op de Baraque de Fraiture te vragen voor deux frites avec mayonaise et deux biŤres, maar is het wel zat dat sommige Walen liever sterven dan aan de kust of in Antwerpen voor een biefstuk te vragen in het Nederlands.

               En ik denk dat daar ook wel de hele Vlaamse frustratie inzit: Vlamingen zijn een volk zonder een groot nationaal gevoel, dat zich doorheen al die jaren telkens heeft aangepast. Het pikt dan een beetje als anderen zich dan niet aanpassen, laat het nu finnen, makrokranen of Walen zijn...
               2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

               Comment


               • #16
                Beetje de joden van West Europa dan ... en Vlaanderen is het beloofde land. Ik berg me al voor de eerste Walloon die zich 5 kilo FN-C4 tegen de borst nagelt en 'vive la Wallonie, je t'aime di Rupo' roepend in Antwerpen CS binnenstrompeld en zichzelf naar de eeuwige socialistische jachtvelden van de PS blaast - alwaar hem 40 schandknaapjes wachten, waarna de huilende maar apetrotse familie 's avonds op RTBF kunnen horen dat er 150 marrokanen en 41 Nederlanders zijn omgekomen door de aanslag, maar helaars geen Vlamingen.
                Last edited by rocketscience; 23-09-08, 12:01. Reden: Marrokanen met 2 keer R
                Rock on. RS.

                Comment


                • #17
                 Zo, het kartel is opgeblazen, en nu hebben we de tsjeven die tegen hun verkiezingsbeloften in water in de wijn willen doen, en de vlaams-nationalisten die door voet bij stuk te houden zichzelf buiten spel hebben gezet. Dat gaat lachen worden voor de Franstaligen, die na de volgende verkiezingen mogelijks geconfronteerd gaan worden met het feit dat ze niet met ťťn Vlaams separatistenclubje moeten gaan onderhandelen, maar met drie...

                 Het is triest eigenlijk... Vroeger was BelgiŽ ťťn land, maar door de voortdurende federalisering van zowat alles wat niet-kerkelijk is kan je nu wel compleet spreken over twee aparte culturen...
                 Last edited by wooter; 24-09-08, 07:45.
                 2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

                 Comment


                 • #18
                  Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                  En brun, brun die moet ook weg! Dan kom ik misschien terug. :)
                  Roflol
                  Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
                  Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

                  Comment


                  • #19
                   Dit zegt genoeg he.....
                   De burgeroorlog begint!
                   Attached Files

                   Comment


                   • #20
                    Trouwens, ik ben niet NVA gezind of zo, maar als je die Bourgois deze morgen op de radio hoorde spreken, zou je bijna geloven dat het de enige politieker is in BE met iets van principes en eergevoel voor zijn programma, partij en volgelingen. de rest draait met de wind, NVA verdiend credit omdat ze doen waar het op staat en op tijd en stond inderdaad zeggen van 'genoeg, we stappen er uit'. Ik ben geen voorstander van De Wever zijn botte confronterende stijl, zeker niet.
                    CD&V - de tjeven - kwamen trouwens deze morgen op de proppen met een planneke: verregaande onafhankelijkheid voor de deelgewesten in een uitgeklede federale structuur, en 34 miljard compensatie voor de Walen om hen en hun economie op gang te helpen. Zo organiseren dat je de sterktes van het gewest kan gebruiken zonder dat de zwaktes van de andere een blok aan je been zijn. de enige manier volgens mij. En - komaan - zeg nu zelf - 34 miljard is toch een peuleschil dezer dagen, dat bloedt Bloed Fortis leeg op een dag LOL. En als je dat aan de Amerikanen vraagt, krijg je steevast: do you want that cash or on check?
                    Rock on. RS.

                    Comment


                    • #21
                     *Schop*

                     Zou we zijn weer bij het begin in BelgiŽ.
                     Tegenwoordig kennen de mensen de prijs van alles en de waarde van niets - Oscar Wilde

                     Comment


                     • #22
                      Ik ben jaloers op de Belgen.

                      Comment


                      • #23
                       Voor de volledigheid:

                       Leterme biedt ontslag kabinet aan
                       Uitgegeven: 19 december 2008 17:30
                       Laatst gewijzigd: 19 december 2008 20:02

                       BRUSSEL - De Belgische premier Yves Leterme is vrijdagavond bij koning Albert aangekomen om het ontslag van zijn kabinet aan te bieden, melden Belgische media.

                       De bewindslieden besloten aan het eind van de middag op te stappen na beschuldigingen dat ze de rechtsgang rond de verkoop van Fortis hadden proberen te beÔnvloeden. Justitieminister Jo Vandeurzen had al eerder zijn vertrek aangekondigd.

                       Volgens vicepremeir Didier Reynders was er in de Belgische regering onvoldoende vertrouwen om door te gaan. ''Het is nu aan de koning om een initiatief te nemen'', zei Reynders na het kabinetsberaad.

                       De Belgische vorst weigerde afgelopen zomer al eens het ontslag van Leterme te aanvaarden. Toen was een conflict over een staatshervorming voor de premier reden het bijltje erbij neer te willen gooien.

                       Rapport

                       Vrijdag verscheen een rapport van het Hof van Cassatie, de hoogste rechterlijke instantie in BelgiŽ. Daarin staat dat de regering heeft geprobeerd een rechterlijke uitspraak over opschorting van de verkoop van Fortis te beÔnvloeden.

                       Donderdag uitte de voorzitter van het hof deze beschuldiging al. In het rapport wordt deze verder onderbouwd.

                       Oppositie

                       De complete Belgische oppositie drong sinds donderdag aan op het vertrek van Leterme en zijn ploeg.

                       Ook in de media werd het opstappen van de premier onontkoombaar genoemd. De Gazet van Antwerpen noemde BelgiŽ "een bananenrepubliek".

                       Reynders

                       Toch zag het er aanvankelijk niet naar uit dat Leterme snel zijn biezen zou pakken. Vicepremier Didier Reynders, een Franstalige liberaal, zei vrijdagochtend nog dat de regering voorlopig op haar post zou blijven. De beschuldigingen moesten eerst maar eens worden waargemaakt, vond hij.

                       Maar nadat het rapport van het Hof van Cassatie vrijdagmiddag was verschenen, kondigde Vandeurzen al snel aan de eer aan zichzelf te houden. Ongeveer een uur later volgde de rest van het kabinet zijn voorbeeld.

                       Koning

                       Of de koning het ontslag van de regering zal aanvaarden, blijft afwachten. Eerder dit jaar wilde Leterme ook al opstappen, omdat de staatshervoming die hij voor ogen had niet van de grond kwam. Koning Albert dwong hem toen echter aan te blijven.

                       De regering-Leterme werd op 20 maart van dit jaar beŽdigd. Dat gebeurde na een forse verkiezingsoverwinning van de christendemocraat, die eerder premier was van de Vlaamse deelregering, en een zeer lange en moeizame formatieperiode.

                       Het Belgische kabinet bestaat uit Vlaamse christendemocraten en liberalen en Franstalige liberalen, christendemocraten en socialisten.
                       Iedereen heeft recht op mijn mening!

                       Comment


                       • #24
                        Goh, ben ik toch net op tijd weer het land uit..... ;-)

                        ( ik moet alleen zondagavond weer terug.....)
                        Veritatis simplex oratio est

                        Comment


                        • #25
                         Damned, ja ...
                         * Scheiding der machten is heilig - hoe je het ook draait of keert.
                         * Arrogantie wordt afgestraft. Het is niet omdat je premier bent, dat ja alles mag.
                         * Je bent verantwoordelijk voor wat je kabinetschef uitspookt.
                         * Devote volgelingen volgen enkel tot je hen slachtoffert. (Van Deurzen is door Leterme mee gesleurd, in zekere zin).
                         * Goed bestuur is niet:
                         - Loze beloftes maken om met 800.000 voorkeursstemmen de verkiezingen te winnen,
                         - vervolgens 12 maanden erover doen om een regering te vormen,
                         - die dan al je beloftes NIET nakomt,
                         - geen hechte ploeg is en continue vechtend over straat rolt,
                         - alles in de uitverkoop zetten om toch maar je 'win' situaties te halen,
                         - tegen de basisprincipes van de democratie en de rechtstaat aanschoppen en dan de zwarte piet nog willen afschuiven.
                         - Niks realiseren ... maar dan ook NIKS, niente, nada.

                         Ik zou die gasten moeten vervolgen ... voor contractbreuk, voor niet ingeloste verwachtingen, voor roekeloos gedrag met 'mijn assets' (de staat, dat ben ik toch?) ... loosers zijn het, ik ben echt gewoon kwaad.
                         Rock on. RS.

                         Comment


                         • #26
                          Gelukkig lijkt 't land prima te functioneren zonder regering. Moet Kiwi daar niet eens naartoe verhuizen? Werkt qua anarchie toch een heel stuk beter dan pakweg SomaliŽ. :)
                          Z3 Coupť 2.8, E36 325i Coupť, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
                          "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

                          Comment


                          • #27
                           Ja, ... viel me ook op - niet van Kiwi, maar dat alles gewoon blijft doorbollen.
                           Als ze willen splitsen is het nu de moment, het functionele failliet van de Belgische staat is wel onomstuitelijk bewezen lijkt me. Djeezes, echt, ik word er niet goed van ... zoveel verspilde belastingcenten voor een tjeef met ambitie maar geen intellect.
                           Rock on. RS.

                           Comment


                           • #28
                            't Lijkt me erg interessant om te zien hoe een stuurloos BelgiŽ en een overbestuurd Nederland uit de kredietkrisis komen.

                            Zou me niets verbazen indien die hele krisis de Belgen minder hard raakt dan ons.
                            Iedereen heeft recht op mijn mening!

                            Comment


                            • #29
                             Dit draadje maar weer eens een schop geven. Want wat gaat het worden, zuiderburen?

                             Net even een tijdje naar de uitslagen zitten kijken. Het blijft voor een buitenlander toch een rare gewaarwording dat Vlamingen alleen op Nederlandstalige partijen kunnen stemmen en Walen alleen op Franstalige partijen. Wat is daar Belgisch aan? BelgiŽ als 'BelgiŽ' zou er zo veel mee winnen als je Belgische partijen had waar elke Belg op kan stemmen. Maar goed, when hell freezes over, probably.

                             Dat splitsen gaat toch ook nergens toe leiden. Dan wordt Brussel een soort Jeruzalem. Van de regen in de drup, lijkt me.
                             Z3 Coupť 2.8, E36 325i Coupť, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
                             "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

                             Comment


                             • #30
                              Oorspronkelijk geplaatst door Dutch Bekijk bericht
                              Dit draadje maar weer eens een schop geven. Want wat gaat het worden, zuiderburen?

                              Net even een tijdje naar de uitslagen zitten kijken. Het blijft voor een buitenlander toch een rare gewaarwording dat Vlamingen alleen op Nederlandstalige partijen kunnen stemmen en Walen alleen op Franstalige partijen. Wat is daar Belgisch aan? BelgiŽ als 'BelgiŽ' zou er zo veel mee winnen als je Belgische partijen had waar elke Belg op kan stemmen. Maar goed, when hell freezes over, probably.
                              Zo zou je ook naar de Europeese verkiezingen kunnen kijken, waarom kan ik als Nederlander alleen maar op Nederlandse partijen stemmen?

                              Edit-typo
                              Last edited by Redline; 14-06-10, 07:11.

                              Comment


                              • #31
                               Ha, die Redline;

                               Goed punt, want wat de EU betreft adopteren we feitelijk het vaak zo verfoeide Britse districtenstelsel.
                               Scherven brengen gelul.

                               Comment


                               • #32
                                Oorspronkelijk geplaatst door Dutch Bekijk bericht
                                Dat splitsen gaat toch ook nergens toe leiden. Dan wordt Brussel een soort Jeruzalem. Van de regen in de drup, lijkt me.
                                Ondanks dat Belgie natuurlijk gewoon Belgie is. Is die splitsing eigenlijk al lang een feit. Althans, in het hart en ziel van de mensen. De vlamingen haten de walen, en andersom (niet allemaal natuurlijk, maar een boel wel, zie ook het grote aantal vlamingen dat op die NVA heeft gestemd). De vlamingen vertikken het om Frans te praten en de Walen doen net zo hun best om geen Nederlands te spreken.

                                Misschien dat wooter of RS hier een wat beter antwoord op kunnen geven.

                                Maar volgens mij komt het daar 'nooit meer goed'.

                                Comment

                                Working...
                                X