Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Patsenmetjebarbecue-draadje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Patsenmetjebarbecue-draadje

    De sleutels van ons huis hebben we nog niet, maar de barbecue is alvast gekocht...



    http://lineaesclusiva.boretti.com/pr.../michelangelo/
    Veritatis simplex oratio est

  • #2
    *patst lekker mee met zijn pauper-barbeque (die ook nog eens veel te weinig gebruikt wordt)*

    Comment


    • #3
      Ha, die Ruud;

      PauperBBQ? Ha!

      Scherven brengen gelul.

      Comment


      • #4

        Drie gasbranders, en daardoor heel regelmatig gebruikt. Kip, steak, hamburger, zowat alles wat we vroeger in de pan deden, komt nu op dit ding terecht.
        2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

        Comment


        • #5
          Weber one touch gold hier in de garage.
          Nog nooit gebruikt. :-)

          Ferrari 308 GTB QV (1983)
          Alfa Giulia 1300 (1966)
          Mazda Miata (1990 Daily driver)
          BMW 320Ci (van GF)



          Comment


          • #6
            Echte barbeque is met kool en echt vuur. Niet deze gas dingen. De Weber als op de plaatjes is the real thing! Gas BBQ is voor mietjes (heb ik en anderen als zo vaak gezegd hier). Gisteren weer lekkere BBQ van een Weber bij GJ, beetje weinig saus voor CM/TM maar wel erreugh lekker
            Tegenwoordig kennen de mensen de prijs van alles en de waarde van niets - Oscar Wilde

            Comment


            • #7
              Oorspronkelijk geplaatst door AJB Bekijk bericht
              Echte barbeque is met kool en echt vuur. Niet deze gas dingen. De Weber als op de plaatjes is the real thing! Gas BBQ is voor mietjes (heb ik en anderen als zo vaak gezegd hier). Gisteren weer lekkere BBQ van een Weber bij GJ, beetje weinig saus voor CM/TM maar wel erreugh lekker
              Wat hij zegt!!!

              Gas-BBQ is als voorwielaandrijving zeg maar, leuk, en het lijkt er een beetje op, maar het is het toch nét niet...

              Comment


              • #8
                Oorspronkelijk geplaatst door wooter Bekijk bericht

                Drie gasbranders, en daardoor heel regelmatig gebruikt. Kip, steak, hamburger, zowat alles wat we vroeger in de pan deden, komt nu op dit ding terecht.
                M'n ouwelui hebben precies dezelfde.

                Wordt vanavond weer opgestookt ;)

                Comment


                • #9
                  Oorspronkelijk geplaatst door Hansv Bekijk bericht
                  Ha, die Ruud;

                  PauperBBQ? Ha!

                  Há Hans, zo een mag ik ook graag gebruiken.
                  Roest krijgt geen kans en schoonmaken kan niet eens, helemaal top :-)
                  fka v164

                  Comment


                  • #10
                    Genoeg wannabe catalogusplaatjes. Actiefoto's willen we, actiefoto's!!

                    Comment


                    • #11
                      Oorspronkelijk geplaatst door Roald Bekijk bericht
                      Wat hij zegt!!!

                      Gas-BBQ is als voorwielaandrijving zeg maar, leuk, en het lijkt er een beetje op, maar het is het toch nét niet...

                      Ja, met paard en wagen kom je ook een eind.....
                      Veritatis simplex oratio est

                      Comment


                      • #12
                        Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
                        Ja, met paard en wagen kom je ook een eind.....
                        Ehm, o jah....

                        Comment


                        • #13
                          Niet echt een actiefoto, maar deze stond toevallig in mijn telefoon....
                          Attached Files
                          2019 Volvo V60 T6

                          Comment


                          • #14
                            kom op zeg,zo'n ding moet vlammen hoor..en nee het vlees lag er niet meer op.http://www.youtube.com/watch?v=xr8SPP8fOLA

                            Comment


                            • #15
                              :).........
                              Attached Files
                              2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

                              Comment


                              • #16
                                lol @ toes. Was je afgewerkte olie aan het opstoken? :)
                                Forza!

                                Comment


                                • #17
                                  Oorspronkelijk geplaatst door TOES Bekijk bericht
                                  kom op zeg,zo'n ding moet vlammen hoor..en nee het vlees lag er niet meer op.http://www.youtube.com/watch?v=xr8SPP8fOLA

                                  Doet mij een beetje denken aan de open haard in het ooit gehuurde Centerparcshuisje...

                                  In plaats van 1 geperstzaagselblokuitdekampwinkel de hele zak openhaardhoutvanhettankstation in de open haard geflikkerd en aangestoken.

                                  Ja, dat club-weekend met de SMART eigenaren was erg leuk.... ;-)
                                  Veritatis simplex oratio est

                                  Comment


                                  • #18
                                    Ik heb geen oerervaring nodig, geen nare walm en ook geen as. Doe mij maar gemak, dus een gasBBQ.

                                    Welke barbecue te kopen?Dit is al uw eerste beslissing. Bent u ervan overtuigd dat er niets gaat boven de smaak en geur door briketten gegrild vlees? Bent u er trots op om het vuur aan te steken en dit goed te houden terwijl u kookt? Heeft u deze "oer ervaring" nodig?
                                    Wilt u een perfect vuur door een druk op de knop? Waardeert u de juiste temperatuur instelling welke gas barbecues u kunnen bieden? Wilt u eigenlijk de gehele briketten gedoe en na afloop het as vermijden?

                                    Wanneer u behoort tot het briketten of gas barbecue "kamp" dan heeft u geluk. Smaak testen bewijzen dat er geen smaak verschillen zijn tussen de twee. De keuze is dus strikt persoonlijk. Bedenk wat u wilt met uw barbecue—wilt u iedere avond barbecuen of enkel bij speciale gelegenheden? Zijn de kosten een probleem? Ondanks dat gas barbecues in aanschaf duurder zijn, zijn zij op de lange termijn toch goedkoper. Beide een geweldige keuze—Koop wat het beste bij u past!
                                    source: Weber
                                    Je gaat het pas zien als je het door hebt

                                    Comment


                                    • #19
                                      Ok, dus de een koopt hier een nog mooiere BBQ dan de ander.

                                      Hamvraag:

                                      Wat gooien we erop?
                                      Hoe maken jullie je eigen saté e.d.? Je gaat me toch niet vertellen dat je 1000 euro of meer stukslaat op een high-tech BBQ om er vervolgens saté van de C1000 op te leggen??

                                      Kom maar op met die heerlijke recepten dus!!!!

                                      Groeten Roald.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Ach, ik heb de barbecue alleen voor de pats gekocht.

                                        Net als eigenlijk alles wat ik bezit........




























                                        ;-)
                                        Veritatis simplex oratio est

                                        Comment


                                        • #21
                                          Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
                                          Ach, ik heb de barbecue alleen voor de pats gekocht.

                                          Net als eigenlijk alles wat ik bezit........




























                                          ;-)

                                          Komop, even serieus...

                                          Okay, ik begin:

                                          Saté Ayam

                                          Ingredienten:

                                          1 kilo kip-filet
                                          1 grote gesnipperde ui
                                          1 grote teen knoflook
                                          1 eetlepel ketoembar
                                          ½ eetlepel djinten
                                          1 theelepel koenjit
                                          1/2 theelepel laos
                                          2 theelepels sambal trassie
                                          1 eetlepel bruine suiker/of een schijf gula djawa (palmsuiker)
                                          ½ kopje santen (kokosmelk)
                                          sap van 1 limoen
                                          10 eetlepels ketjap (kaki tiga, te krijgen bij o.a. de Jumbo)
                                          2 eetlepels gembersiroop
                                          snufje zout
                                          peper

                                          Bereiding:

                                          Kip in niet al te grote stukken snijden (ca. 2 x 2 cm).
                                          Zout en peper doe je over de kip
                                          Doe alle andere ingrediënten in een beker en met de staafmixer een mooie marinade van maken.
                                          Hierna doe je alles bij het vlees en weer goed mengen. Laat dit minstens een halve dag
                                          maar liever 1 nachtje in het vlees intrekken .

                                          Saté-stokjes van tevoren in het water leggen, dan verbranden ze niet.
                                          3 stukjes kip op een stokje (saté betekent 3 etages oftewel 3 stukjes vlees)
                                          Daarna op gloeiend houtskool rustig roosteren (als het echt niet anders kan mag een gas-BBQ ook ;-) )

                                          En dan eens een keer GEEN pindasaus op de sate!!!!!!

                                          Hete ketjapsaus

                                          Ingredienten:

                                          2 teentjes knoflook fijngemaakt
                                          2 theelepels sambal badjak
                                          8 eetlepels ketjap Kaki tiga
                                          1/2 eetlepel citroen sap
                                          4 sjalotjes
                                          klein scheutje arachide-olie

                                          Bereiding:

                                          Knoflook fijn maken, sjalotjes snipperen.
                                          Alles bij elkaar doen, doorroeren en minstens een uurtje laten staan.

                                          En geloof me, haal nou eens die ketjap Kaki tiga.
                                          Net als dat je autobanden en autobanden hebt, heb je ketjap en ketjap!

                                          Deze moet je hebben, geloof me...



                                          Groeten Roald.
                                          Last edited by Roald; 19-06-08, 14:04.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Marinade : teentjes knoflook , koriander, djintan, sambal, olie, ketjap manis, gembersiroop en dan lekker laten staan in de koelkast. ( een dag van te voren)

                                            Rundvlees haal ik bij een bevriende slager, hij heeft een aantal mooi "blonde"koeien lopen.. ;-) ( runderhaas oid is erg lekker).
                                            Gevogelte e.d haal ik bij de Hanos/ Sligro-Ven...

                                            Mooie plakken tonijn, niet te dik ( 150/200 gram per persoon..), peper, olijfolie, even laten intrekken, kort grillen aan beide kanten, serveren met geroosterde sesamzaadjes, scheutje ketjap over de tonijn, goeie chili-saus( TOKO !!), toefje wasabipasta op het bord en sushi gember als laatste op de tonijn leggen...

                                            Zoiets ???
                                            Veritatis simplex oratio est

                                            Comment


                                            • #23
                                              "Ik begin..."

                                              [email protected]
                                              Veritatis simplex oratio est

                                              Comment


                                              • #24
                                                De Jumbo....

                                                Nee, de echte Indische Toko, daar moet je de benodigdheden voor sate halen...
                                                Veritatis simplex oratio est

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
                                                  De Jumbo....

                                                  Nee, de echte Indische Toko, daar moet je de benodigdheden voor sate halen...

                                                  Klopt, doe ik ook altijd, maar daar heeft niet iedereen zin in.
                                                  En steeds meer supermarkten verkopen deze heerlijke ketjap, vandaar ;-)

                                                  P.s.



                                                  Deze chilly sauce heb ik meestal.
                                                  Last edited by Roald; 18-06-08, 20:32.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Ja, die is bekend... ;-)

                                                    Overigens zijn ook de Duta Brand Sweet Chili en de Thai Pride aanraders.
                                                    Veritatis simplex oratio est

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Koop je een barbecue, gooi je er een saté op! Nederlanders! :D
                                                      2007 BMW Z4 M Roadster - 2010 BMW 120d Cabrio - 2011 BMW R1200RT

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Oorspronkelijk geplaatst door wooter Bekijk bericht
                                                        Koop je een barbecue, gooi je er een saté op! Nederlanders! :D

                                                        Een enkele keer, Belg..... ;-)

                                                        Meestal gaat er vis ( in de ruimste zin...) op de barbecue
                                                        Veritatis simplex oratio est

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          En natuurlijk de hele kip met het blikje bier ...


                                                          ( Paul Prudhommes kruidenmix gebruiken...)
                                                          Veritatis simplex oratio est

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Gaat het allemaal nog een beetje met jullie ?

                                                            Comment


                                                            • #31
                                                              Geweldig wat een draad weer zeg, Roald & Peters kookhoekje :-)
                                                              2 x ouwe premium meuk
                                                              BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                                                              Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                                                              Comment


                                                              • #32
                                                                BBQ-en op gas is net als rijden op gas: het is het net niet.

                                                                Ik zie trouwens een gummen-BBQ aankomen. Ik neem wel het bier mee ;)
                                                                Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                                                Comment

                                                                Working...
                                                                X