Drie gasbranders, en daardoor heel regelmatig gebruikt. Kip, steak, hamburger, zowat alles wat we vroeger in de pan deden, komt nu op dit ding terecht.
Echte barbeque is met kool en echt vuur. Niet deze gas dingen. De Weber als op de plaatjes is the real thing! Gas BBQ is voor mietjes (heb ik en anderen als zo vaak gezegd hier). Gisteren weer lekkere BBQ van een Weber bij GJ, beetje weinig saus voor CM/TM maar wel erreugh lekker
Tegenwoordig kennen de mensen de prijs van alles en de waarde van niets - Oscar Wilde
Echte barbeque is met kool en echt vuur. Niet deze gas dingen. De Weber als op de plaatjes is the real thing! Gas BBQ is voor mietjes (heb ik en anderen als zo vaak gezegd hier). Gisteren weer lekkere BBQ van een Weber bij GJ, beetje weinig saus voor CM/TM maar wel erreugh lekker
Wat hij zegt!!!
Gas-BBQ is als voorwielaandrijving zeg maar, leuk, en het lijkt er een beetje op, maar het is het toch nét niet...
Drie gasbranders, en daardoor heel regelmatig gebruikt. Kip, steak, hamburger, zowat alles wat we vroeger in de pan deden, komt nu op dit ding terecht.
Ik heb geen oerervaring nodig, geen nare walm en ook geen as. Doe mij maar gemak, dus een gasBBQ.
Welke barbecue te kopen?Dit is al uw eerste beslissing. Bent u ervan overtuigd dat er niets gaat boven de smaak en geur door briketten gegrild vlees? Bent u er trots op om het vuur aan te steken en dit goed te houden terwijl u kookt? Heeft u deze "oer ervaring" nodig?
Wilt u een perfect vuur door een druk op de knop? Waardeert u de juiste temperatuur instelling welke gas barbecues u kunnen bieden? Wilt u eigenlijk de gehele briketten gedoe en na afloop het as vermijden?
Wanneer u behoort tot het briketten of gas barbecue "kamp" dan heeft u geluk. Smaak testen bewijzen dat er geen smaak verschillen zijn tussen de twee. De keuze is dus strikt persoonlijk. Bedenk wat u wilt met uw barbecue—wilt u iedere avond barbecuen of enkel bij speciale gelegenheden? Zijn de kosten een probleem? Ondanks dat gas barbecues in aanschaf duurder zijn, zijn zij op de lange termijn toch goedkoper. Beide een geweldige keuze—Koop wat het beste bij u past!
Ok, dus de een koopt hier een nog mooiere BBQ dan de ander.
Hamvraag:
Wat gooien we erop?
Hoe maken jullie je eigen saté e.d.? Je gaat me toch niet vertellen dat je 1000 euro of meer stukslaat op een high-tech BBQ om er vervolgens saté van de C1000 op te leggen??
Ach, ik heb de barbecue alleen voor de pats gekocht.
Net als eigenlijk alles wat ik bezit........
;-)
Komop, even serieus...
Okay, ik begin:
Saté Ayam
Ingredienten:
1 kilo kip-filet
1 grote gesnipperde ui
1 grote teen knoflook
1 eetlepel ketoembar
˝ eetlepel djinten
1 theelepel koenjit
1/2 theelepel laos
2 theelepels sambal trassie
1 eetlepel bruine suiker/of een schijf gula djawa (palmsuiker)
˝ kopje santen (kokosmelk)
sap van 1 limoen
10 eetlepels ketjap (kaki tiga, te krijgen bij o.a. de Jumbo)
2 eetlepels gembersiroop
snufje zout
peper
Bereiding:
Kip in niet al te grote stukken snijden (ca. 2 x 2 cm).
Zout en peper doe je over de kip
Doe alle andere ingrediënten in een beker en met de staafmixer een mooie marinade van maken.
Hierna doe je alles bij het vlees en weer goed mengen. Laat dit minstens een halve dag
maar liever 1 nachtje in het vlees intrekken .
Saté-stokjes van tevoren in het water leggen, dan verbranden ze niet.
3 stukjes kip op een stokje (saté betekent 3 etages oftewel 3 stukjes vlees)
Daarna op gloeiend houtskool rustig roosteren (als het echt niet anders kan mag een gas-BBQ ook ;-) )
En dan eens een keer GEEN pindasaus op de sate!!!!!!
Hete ketjapsaus
Ingredienten:
2 teentjes knoflook fijngemaakt
2 theelepels sambal badjak
8 eetlepels ketjap Kaki tiga
1/2 eetlepel citroen sap
4 sjalotjes
klein scheutje arachide-olie
Bereiding:
Knoflook fijn maken, sjalotjes snipperen.
Alles bij elkaar doen, doorroeren en minstens een uurtje laten staan.
En geloof me, haal nou eens die ketjap Kaki tiga.
Net als dat je autobanden en autobanden hebt, heb je ketjap en ketjap!
Marinade : teentjes knoflook , koriander, djintan, sambal, olie, ketjap manis, gembersiroop en dan lekker laten staan in de koelkast. ( een dag van te voren)
Rundvlees haal ik bij een bevriende slager, hij heeft een aantal mooi "blonde"koeien lopen.. ;-) ( runderhaas oid is erg lekker).
Gevogelte e.d haal ik bij de Hanos/ Sligro-Ven...
Mooie plakken tonijn, niet te dik ( 150/200 gram per persoon..), peper, olijfolie, even laten intrekken, kort grillen aan beide kanten, serveren met geroosterde sesamzaadjes, scheutje ketjap over de tonijn, goeie chili-saus( TOKO !!), toefje wasabipasta op het bord en sushi gember als laatste op de tonijn leggen...
Comment