Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

culinaire gummers

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • culinaire gummers

    Zijn er nog culinaire gummers die mij kunnen helpen?

    Ik heb gekregen wildzwijnrugfilet het is ongeveer 40 cm lang 5-6 cm breed en 3cm dik met aan 1 kant een heel dun vet laagje.

    Hoe bak ik zo iets moet het rose of doorgebakken?

    Groet, John.
    Alleen als ie ijs en ijs koud is.

  • #2
    Ongeveer als biefstuk. Ik vind via een snelle googlecheck, dat je om en om goed heet bruin braadt en dan nog een minuut of wat in een oven van 150 graden. Ik zou voor dit stuk een kwartier doen.
    You know that reality is immaterial

    Comment


    • #3
      Tip: haal eerst die haren van zn rug voordat je gaat bakken ;-)
      Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

      Comment


      • #4
        Dat met die oven zou ik wat voorzichtig doen. Af en toe voelen door met je vingers het vlees in te drukken. Zodra het wat meer tegendruk geeft zou het klaar moeten zijn. Hoe dan ook geldt dat je het beter wat te rood kunt hebben dan overgaar. Dan gaat het naar lever smaken.
        ---------------------------
        Lullen gaat beter dan rijden.

        Comment


        • #5
          Yep als een biefstukje rondom kort aangebraden en nog ff in de oven ...mooi rose van binnen ....was lekker, bedankt.
          Alleen als ie ijs en ijs koud is.

          Comment


          • #6
            Dito. Ik zou het garen alleen op een wat lagere temperatuur doen, bijv. 70-80 graden. Duurt wat langer, maar is wat beter beheersbaar.

            Groet
            GJ

            Comment


            • #7
              Goed, wat we zaterdag eten:


              Amuse:
              -In rodewijn/balsamico gegaarde brunoise van bietjes, koud opgediend met wasabi en geroosterde sesam
              -Spaanse salade van zoetzure sjalot met rozijntjes, opgediend in ovengedroogde tomaat op verse kruiden
              -Gougere met truffelkaas, gougere met boerenkaas, gougere met roquefort
              Wijn erbij: Cremant d'Alsace

              Vis:
              -Kreeft thermidoor
              -Spekbroodje
              -In vanilleboter gegaarde knolselderijbrunoise met ietsje wasabi
              -Zoetzure prei met kaviaar
              -Winterpeenbrunoise met lavendelmayonaise
              Wijn erbij: 2004 Tavel

              Tussengang:
              -Sorbetje op basis van cognac/vijgen/citroen
              -Granaatappel'besjes' met zwarte peper en ietsje olijfolie

              Vlees:
              -Entrecote met peper
              -Saus op basis van kippebouillon, citroengras en appelstroop
              -Aardappel, die achtereenvolgens gepofd, gehalveerd, uitgehold, gefrituurd, gevuld met tapenade, voorzien van geraspte kaas/eigeel en even gegratineerd wordt
              -Groente moet ik even kijken wat ik zaterdagochtend vind. Worden spruitjes denk ik.
              Wijn erbij: zwaar frans rood, waarschijnlijk 2003 Lirac en 2003 Chusclan

              Kaasplank:
              -Epoise
              -Morbier
              -Rauwmelkse Italiaanse truffelkaas
              -Roquefort
              Rode wijn van de vleesgang werkt hier ook prima.

              Nagerecht:
              -Vanille/citroen creme brulee
              Wijn erbij: bij gebrek aan mogelijkheid om hier aan Riesling Selection Grain Nobles Crande Cru, 2001 te komen, doen we een eisweintje.

              Koffie met cognac toe.

              Dus. :)
              You know that reality is immaterial

              Comment


              • #8
                Ha, die Stephan;

                Zo, zaterdag maar weer eens een kliekjesdag?
                Spelfoutalert: "Wijn erbij: 2004 Tavel" ;-)
                Scherven brengen gelul.

                Comment


                • #9
                  Nah, ik neem wel brood van bakker Harry de Groot uit Purmerend, gerookte rib-eye, zalm en paling van Frank's Smokehouse uit Amsterdam, verse eieren, boerenmelk-en boter van de Landwinkel uit Beverwijk ( langs de A9, afrit Beverwijk Zwarte Markt, rotonde rechtsaf).

                  is ook lekker, en een stuk sneller klaar... ;-)
                  Veritatis simplex oratio est

                  Comment


                  • #10
                    heerlijk
                    alleen concentreer ik me vooral op het opeten :-)
                    E
                    يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                    Comment


                    • #11
                      Het principe is hetzelfde: je stelt prijs op fatsoenlijk voer op je bord. :)
                      You know that reality is immaterial

                      Comment


                      • #12
                        Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                        Het principe is hetzelfde :)
                        Ja... :-)

                        En je moet toch wat kilometers maken met een demo ( die met de dag minder waard wordt)
                        Veritatis simplex oratio est

                        Comment


                        • #13
                          "Groente moet ik even kijken wat ik zaterdagochtend vind. Worden spruitjes denk ik."

                          Vuile Nederlander ;-)

                          Comment


                          • #14
                            Goed te zien dat er meer culinaire gummers zijn ;-)
                            Alleen als ie ijs en ijs koud is.

                            Comment


                            • #15
                              Gisteren gegeten:

                              - Een speciaal soort aardappelgratin in rechte stengelvorm, voorzien van wat korrels grofgemalen mediterraan zeezout
                              - 4 kleine gepaneerde kippendijfiletjes, lekker knapperig gebakken
                              - Drank: bronwater van Vittel
                              - Een luchtige mousse voorzien van verse bosbesjes

                              Jaja, lekker hoor! Deze weken krijg je transformers bij je Happymeal!

                              Comment


                              • #16
                                Verrek, doet me er nog aan denken dat ik voor zaterdag weer even een restootje moet reserveren ;-)

                                Knap hoor, die kookkunsten, maar mijn ervaring is dat je vnl. staat te zweten in de keuken en je daarna te 'hyper' bent om er zelf rustig van te genieten. Daarom ga ik liever uit eten.

                                (ik merk wel trouwens dat hoe vaker je uit eten gaat hoe verwender je wordt. We worden vooral pissed om eten dat slecht bereid is - laf gekruid, koud of verkeerde cuisson. Helemaal pissed wanneer je bij een sterrentent gaat eten. Slechte bediening kan ook alles verpesten)
                                Last edited by PACO; 05-02-09, 20:26.
                                Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                Comment


                                • #17
                                  Afgelopen half jaar nu twee keer overkomen dat na één fles wijn uitgeserveerd te hebben gedurende het diner de melding te krijgen dat er geen flessen meer aanwezig waren van dezelfde wijn. Erg storend.
                                  2019 Volvo V60 T6

                                  Comment


                                  • #18
                                    Of wijn die bouchonné is... enorm amateuristisch
                                    Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                    Comment


                                    • #19
                                      Oorspronkelijk geplaatst door Dennis Cavallino Bekijk bericht
                                      Gisteren gegeten:

                                      - Een speciaal soort aardappelgratin in rechte stengelvorm, voorzien van wat korrels grofgemalen mediterraan zeezout
                                      - 4 kleine gepaneerde kippendijfiletjes, lekker knapperig gebakken
                                      - Drank: bronwater van Vittel
                                      - Een luchtige mousse voorzien van verse bosbesjes

                                      Jaja, lekker hoor! Deze weken krijg je transformers bij je Happymeal!
                                      Hmmz, persoonlijk zou ik hierbij gegaan zijn voor Iberisch zeezout, zeezout met een authentiek pikantje...
                                      Last edited by Roald; 05-02-09, 22:08.

                                      Comment


                                      • #20
                                        ga eens genieten dan bij restaurant Merlet in de parel achter de duinen "Schoorl"...............
                                        يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                                        Comment


                                        • #21
                                          Hij's weer lekker coby.Wij hebben zo'n ding in een keukenkastje staan waar je plantaardige olie in kan doen en die dan tot 185 graden kan verwarmen. Als je daar dan van die aardappelstaafjes in doet, zijn die na 4 minuten mooi krokant.

                                          De friet uit de vriezer was al iets ouder, dus veel ijs. Ik denk: ik spoel dat er even af onder de kraan, me niet bewust dat die friet dan ook nogal wat water opneemt.

                                          Vervolgens heeft dat in de frituurpan tot gevolg dat al dat extra opgenomen water in 1 keer kookt en eruit moet. Dus 3 seconden nadat ik de friet laat zakken en het deksel dichtklap, komt er rondom uit de gleuf tussen deksel en pan een fors cumshot kokendhete olie. (lzo'n driekwart liter in totaal, denk ik...)

                                          Affijn, een rol of 6/7 pleepapier, veel heet water en een halve fles afwasmiddel verder was het opgeruimd...

                                          De frietjes waren nog wel lekker, trouwens. :)
                                          You know that reality is immaterial

                                          Comment


                                          • #22
                                            Heb je je haar laten kleuren Stephanie ????

                                            5 minuten wachten en je tikt het ijs er zo af.....
                                            Veritatis simplex oratio est

                                            Comment


                                            • #23
                                              Dat had ook gekund, ja. Was waarschijnlijk zelfs wel beter geweest. Had je dat niet 24 uur geleden kunnen zeggen? :)
                                              You know that reality is immaterial

                                              Comment


                                              • #24
                                                Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                                                Dat had ook gekund, ja. Was waarschijnlijk zelfs wel beter geweest. Had je dat niet 24 uur geleden kunnen zeggen? :)
                                                Tuurlijk wel, maar ja, dan was nu je keuken niet zo blinkend schoon geweest ..

                                                elk nadeel heeft z'n voordeel he.
                                                Veritatis simplex oratio est

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Ik kijg morgen wat eters en gooi dan de BBq aan nu heb ik o.a. wat Nijlbaarsfilet en kabeljauwfilet deze moeten op de gril of bakplaat maar hoe ga ik deze marineren of kruiden???? iemand een idee??
                                                  Alleen als ie ijs en ijs koud is.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    potje NOMU Seafood Rub halen bij Albert H.....

                                                    Zit alles in, en geen smaakversterkers of andere kunstmatige meuk.
                                                    Veritatis simplex oratio est

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Hmm is kabelmijn niet al wat zoutig van zichzelf. Wellicht net zo prettig om 't naturel te houden, het grillen geeft al een fikse smaak af aan de vis en ieder kan vervolgens met een eenvoudig eerlijk sausje (zelf maken natuurlijk) de vis op eigen gewenste smaak brengen...

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Oorspronkelijk geplaatst door Montoya Bekijk bericht
                                                        Ik kijg morgen wat eters en gooi dan de BBq aan nu heb ik o.a. wat Nijlbaarsfilet en kabeljauwfilet deze moeten op de gril of bakplaat maar hoe ga ik deze marineren of kruiden???? iemand een idee??
                                                        Een emmertje knoflooksaus van de Aldi is ook aan te bevelen hoor.
                                                        Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Overigens kan je filets natuurlijk in alufolie inpakken met een groentebouquetje, wat citroen, beetje vers gemalen peper...

                                                          En voor TM diepvriesgarnalen met knoflooksaus.
                                                          Veritatis simplex oratio est

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Ook lekker simpel: zalmfilet na het aanbraden rijkelijk besprenkelen met knoflookpasta en 1/4 sojasaus en 3/4 teriyakisaus (Kikkoman) en daarna even laten doorgaren (totdat de teriyakisaus begint te carameliseren).

                                                            Weet niet of dit ook handig werkt op de BBQ, anders wel in zo'n handig alu wegwerpbakje die je voor de BBQ hebt.
                                                            Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                                            Comment


                                                            • #31
                                                              ff bij Appie geweest maar daar hadden ze nog nooit van die rub gehoord, stond ook niet in de computer.
                                                              Alleen als ie ijs en ijs koud is.

                                                              Comment


                                                              • #32
                                                                Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
                                                                Overigens kan je filets natuurlijk in alufolie inpakken met een groentebouquetje, wat citroen, beetje vers gemalen peper...

                                                                En voor TM diepvriesgarnalen met knoflooksaus.
                                                                *krijgt ineens zin om walvis te fileren*
                                                                Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                                                                Comment

                                                                Working...
                                                                X