Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Irak-gate

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Irak-gate


  GPD heeft interview met Armitage op band
  Uitgegeven: 5 februari 2009 13:34
  Laatst gewijzigd: 5 februari 2009 15:08

  DEN HAAG - De voormalige Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Richard Armitage, ontkende woensdag in het NOS Journaal dat de Verenigde Staten Nederlandse militaire steun hebben gevraagd voor de inval in Irak.

  Tijdens een eerder interview met persbureau GPD zou hij verkeerd zijn begrepen.

  De GPD heeft het interview echter op band. Er is een fragment op internet gezet waarin te horen is dat Armitage zegt: ''We wilden militaire assistentie'' en ''We hadden militaire steun nodig.''

  Het fragment is te beluisteren via villamedia.nl. GPD-hoofdredacteur Marcel van Lingen zegt op genoemde site: ''Jammer dat de NOS ons niet heeft gevraagd hoe dat gesprek gegaan is. Maar belangrijker vind ik dat hiermee is aangetoond dat een parlementair onderzoek nodig is waarbij mensen onder ede kunnen worden gehoord.''


  Duidelijkheid

  Een Kamermeerderheid van PvdA, SP, GroenLinks, VVD en D66 vroeg vorige week uitleg van minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) over uitlatingen van Armitage. Ook het CDA zei dat het belangrijk is dat er duidelijkheid komt.

  Armitage zei in het vorige week donderdag gepubliceerde interview met de GPD-kranten dat de VS ''absoluut'' een verzoek hebben ingediend voor militaire steun voor de invasie van Irak in 2003.


  Officieel verzoek

  Premier Jan Peter Balkenende beweert dat er nooit een officieel verzoek is geweest om militaire hulp. Armitage zegt daarover: ''We hebben officiële documenten gezonden en diplomaten naar Nederland gestuurd. Ik noem dat een verzoek. Hoe iemand anders dat noemt, moet hij weten.''

  © ANP
  Ik zag nog geen draadje hier over de aanstaande val van ons kabinet hier. :)

  Anyhow: Dit zaakje begint nu wel héél erg te stinken.

  Zowiezo al vreemd dat je als voorwaarde voor het vormen van een kabinet afspreekt dat er géén onderzoek naar het handelen rondom Irak mag komen. Dat geeft m.i. al aan dat er íets aan de hand is.

  Vervolgens elke vraag in die richting ontwijken en tot op het laatst toe blijven volhouden dat er duidelijkheid moet komen maar die absoluut niet geven.

  Ik krijg nu sterk het vermoeden dat er op hoog niveau erg hard gewerkt wordt om de verhalen in lijn te krijgen. Kwam vast mooi uit dat Balkenende vorige week bij Prime Minister Brown op de koffie was.

  Afijn de heren hebben hun eerste overwinning geboekt. Ze houden de kamer nu zoet met één of andere nietszeggende onbevoegde onderzoekscommissie en hebben daarmee 9 maanden gewonnen.
  Iedereen heeft recht op mijn mening!

 • #2
  Dit stinkt inderdaad aan alle kanten. Dat doet 't natuurlijk al langer, maar deze vreemde draai van Armitage spreekt boekdelen.

  Net als die andere documenten die de pers de afgelopen weken heeft opgeduikeld, trouwens. Zoals die dringende aanbevelingen van Haagse ambtenaren om de Irak-oorlog *niet* te steunen, omdat het een schending van internationaal recht vormde. En die brief waarin het kabinet er ineens een hele andere argumentatie op na hield.

  Wat er nu gebeurt, is de oude geschiedenis all over again. Een kabinet dat zwaar op religie leunt, en daarom de mond vol heeft van normen en waarden, van respect en menselijkheid in de samenleving. Dat als eerste klaarstaat met het zwaaiende wijsvingertje. En vervolgens vrolijk meehelpt om elders in de wereld duizenden burgers over de kling te jagen. Om dat vervolgens naar goed oud Nederlandsch gebruik onder het tapijt te vegen. "Want daar moesten we maar niet te veel over spreken."
  Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

  Comment


  • #3
   Balkenende heeft het achter zn ellebogen.

   De meest hypocriete premier die wij gehad hebben...
   Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

   Comment


   • #4
    ''We wilden militaire assistentie'' en ''We hadden militaire steun nodig.''

    Ik lees daar niet: ''We wilden militaire assistentie van Nederland'' en ''We hadden militaire steun nodig van Nederland.''

    Am I right?

    Comment


    • #5
     Nope

     Officieel verzoek

     Premier Jan Peter Balkenende beweert dat er nooit een officieel verzoek is geweest om militaire hulp. Armitage zegt daarover: ''We hebben officiële documenten gezonden en diplomaten naar Nederland gestuurd. Ik noem dat een verzoek. Hoe iemand anders dat noemt, moet hij weten.''

     Comment


     • #6
      *zoekt geschikt draadje*

      Dan maar hier. Iemand deze al gezien: Patton die ff uitlegt hoe de boel in Irak moet worden aangepakt. Ik heb vorig jaar een biografie van de man gelezen en ik denk dat dit filmpje de boel aardig accuraat weergeeft :)      Dit lijkt overigens ook op de standaard aanpak van broerlief JC voor brandhaarden in de wereld ;)

      Comment


      • #7
       Aaaaaaah.......'Patton' .... geweldige film. Zou 't echt een ongeval geweest zijn?
       All you need to remember is the number '70' .

       Comment


       • #8
        Patton stond natuurlijk bekend als houwdegen..............die later wat geremd moest worden, of het een ongval was? Ik weet niet of daar een CT over bekend is.............

        Maar het echte gevaar kwam natuurlijk van MacArthur, die was idd genegen om paddestoelen te planten op China/Korea.................
        If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!

        When they say nothing's wrong that's when you run

        Comment


        • #9
         Oorspronkelijk geplaatst door Romo Bekijk bericht
         Maar het echte gevaar kwam natuurlijk van MacArthur, die was idd genegen om paddestoelen te planten op China/Korea.................
         Lol, misschien dat de film was milder was, maar Patton wilde na de duitse overgave meteen doorstoten richting de Russen. De geallieerde legers stonden toch allemaal in europa en hij moest de Russen absoluut niet. Wat dat betreft was het een visionair die 40 jaar koude oorlog had kunnen voorkomen. De russen kregen pas in '49 kernbommen, dus eigenlijk had ie een goed punt ;)

         Verder was zijn carriere natuurlijk extreem stormachtig, zijn leger afgepakt en uiteindelijk had ie zijn ondergeschikte in het begin (Landing Noord afrika) als leidinggevende, met dank aan alle schandalen, Palermo (inval Sicilie) voorop. Ik heb (nog) geen boeken over macArthur gelezen, maar ik denk dat ie een koorknaap was ivm Patton :)

         Comment


         • #10
          Ach van beiden is een aardige film (IMDB: Patton, IMDB: MacArthur), gemaakt die beiden niet al te rooskleurig afschilderen en het toch redelijk aan de kijker overlaat om een mening te vormen. Zowel Patton en MacArthur waren natuurlijk ras-militairen en of Patton de vorming van het Oostblok had kunnen voorkomen door bv door te gaan naar Polen en daar steuntroepen te laten tot voor lang ; het ijzeren gordijn zal dan gewoon op een andere plek hebben gelopen d.w.z. rond Polen en dan naar beneden.
          MacArthur had zeker de chinezen a) overschat (tegenoffensief) en b) misschien in de oorlog betrokken als ie z'n zin had gehad. En dan waren de rapen pas echt gaar geweest met daarachter weer Rusland als vriendje van China. Europa had in die tijd de US weinig kunnen helpen in Korea ondanks dat er ook bosje hollanders (123) in die oorlog zijn gesneuveld.

          Indirect hebben al die oostblok-staten lang als een veilige buffer voor de USSR gewerkt waardoor er nooit zulke spanningen hebben kunnen onstaan zoals tussen noord- en zuid-korea met grenswachten die met vandaag de dag nog met scherp rondlopen en elkaar elke dag nog doodleuk staan te bespioneren.

          Comment


          • #11

           Comment


           • #12
            Goh... Balkenende is het niet eens met het rapport....

            Balkenende oneens met conclusies Davids over Irak

            AMSTERDAM - Minister-president Jan Peter Balkenende is het oneens met de voornaamste conclusies van de commissie-Davids over de Nederlandse steun voor de inval in Irak.
            kabinet gaat het rapport van de commissie-Davids naar de Nederlandse steun voor de invasie in Irak de komende tijd "grondig bestuderen" alvorens met een officiële reactie te komen.

            Dat heeft Balkenende gezegd tijdens een korte persconferentie waar hij een eerste reactie gaf op het uiterst kritische rapport. Daarbij distantieerde Balkenende zich echter op voorhand van de belangrijkste conclusies uit het onderzoeksrapport.


            Zuivere afweging

            De premier zei dat over de steun voor de inval "een zuivere afweging" was gemaakt. Hij wees er op dat over de juridische grondslag voor de inval verschillend kan worden gedacht, wat ook binnen de commissie-Davids zou zijn gebeurd. Die zei eerder op dinsdag dat voor de invasie een volkenrechtelijk mandaat ontbrak.

            "Ik begrijp heel goed dat de commissie een oordeel geeft," aldus de premier. "Maar het is wel een zaak dat niet altijd hetzelfde is geduid."


            Voldoende geïnformeerd

            Ook zei de premier dat het kabinet de Tweede Kamer wel degelijk voldoende heeft geïnformeerd over een Amerikaans verzoek voor steun aan de opbouw van de invasiemacht voor Irak. Het rapport stelt dat het kabinet informatie voor de Kamer heeft achtergehouden.

            Balkenende zei blij te zijn dat geruchten over betrokkenheid van Nederlandse militairen bij de inval in Irak door het rapport zijn ontkracht.
            Iedereen heeft recht op mijn mening!

            Comment


            • #13
             glas.
             plas.
             was.
             You know that reality is immaterial

             Comment


             • #14
              Oorspronkelijk geplaatst door Cobraman Bekijk bericht
              Balkenende heeft het achter zn ellebogen.

              De meest hypocriete premier die wij gehad hebben...
              Een zeldzaam moment in mijn leven; CM en AJB zijn het over elkaar eens...
              Tegenwoordig kennen de mensen de prijs van alles en de waarde van niets - Oscar Wilde

              Comment


              • #15
               Hooguit de op één na meest hypocriete PM.....je vergeet Wim Kok!
               All you need to remember is the number '70' .

               Comment


               • #16
                Oorspronkelijk geplaatst door CWATR Bekijk bericht
                Hooguit de op één na meest hypocriete PM.....je vergeet Wim Kok!
                En Ruud Lubbers!

                Comment


                • #17
                 Lubbers had ik ook in mijn achterhoofd toen ik het schreef.... Anyway CDA maar GJ weet al lang hoe ik daar over denk.
                 Tegenwoordig kennen de mensen de prijs van alles en de waarde van niets - Oscar Wilde

                 Comment


                 • #18
                  Moet ik hier nog melden dat Zapruder deze conclusie al jaren geleden heeft getrokken?

                  'Kee dan ;)
                  Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                  Comment


                  • #19
                   Shit hee, en ik al die jaren maar denken dat Balkie & C volkomen integer zijn. Valt dat rapport toch ff rauw op m'n dak.

                   Comment


                   • #20
                    Balkenende heeft nog iets knulligs over zich waarmee hij meer voor elkaar krijgt, althans dingen overkomen hem (veelal op Mr. Bean-achtige wijze) in plaats van dat hij ze regisseert, maar ze gebeuren wel.

                    Ondertussen zitten we in het vierde (discutabel, de laatste val is besloten geen aparte verkiezingen te houden) kabinet met deze man aan het roer, en ook dit keer kon het wel eens bij hem weglopen.

                    Wat ik niet snap is de fuss om de steun aan de inval van Irak. Alsof destijds iedereen het verhaal geloofde, laat staan dat er massa vernietigingswapens waren. We hadden Bush en Blair. Beiden imo zeer slechte leugenaars, waarbij ik Blair ook nog eens eng en zeer gevaarlijk vond. Die heeft namelijk een bovengemiddeld iq gecombineerd met een kwade geest.
                    Het enige verschil met destijds is dat ik toen dacht dat het om de olie ging in plaats van de dollar.

                    Wat schaamteloos van de PvdA om nu te zagen aan Balkenendes poten. och och och.
                    Onze regering & oppositie met Wouter Bos voorop, verkondigden met drift de legitimiteit van de politieke steun. Niet militair, wel politiek. Het onderscheid dat Bos zelf introduceerde, en er recentelijk vragen over durfde te stellen wie dat onderscheid had gemaakt.
                    Bos, was jij zelf. Om precies te zijn vlak na de persconferentie van de inval door de coalition of the willing, toen die Nederlandse dildo (Overste Johan...?) opeens op het podium stond tussen de Engelse, Amerikaanse en Spaanse militie, en hiermee vriend en vijand verraste.

                    Politici die nu serieuze vragen durven te stellen, vind ik huichelachtig. Had je destijds moeten doen.
                    Ook hier geldt weer, Wouter Bos zaagt. Hij ruikt bloed, en kan Balkenende nu misschien het laatste zetje geven. Kan hij zelf nog even premier worden voordat de PvdA een D66'je doet, om vervolgens zijn wiedergutmachungs boardseat bij de Fortis of ING op te strijken op recept van Wim Kok. Met als verschil dat Kok zijn seatje verdiende met doorvoeren van belastingvoordelen voor woekerproductjes (spaarloon-, lijfrente-, premiespaar-gelieerd), en Bos uiteraard met zijn onvoorwaardelijke steun aan de banken.

                    DEN HAAG - De PvdA-fractie handhaaft haar eis dat premier Jan Peter Balkenende met een nieuwe verklaring over het Irak-onderzoek van de commissie-Davids komt.


                    Ik pleit hier niet voor Balkenende hoor. In tegendeel. Laat hem nu maar eens hangen als voorbeeld. Zijn politieke leven is toch al in geleende tijd.

                    Comment


                    • #21
                     live debat nu op Ned 2
                     Volg Autopics nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Autopics.nl

                     Comment


                     • #22
                      Heb het opstaan ja. Djeez, dat zelf de CU-fractiemensen niet gewoon durven te zeggen waar het opstaat, maar vluchten in omzichtige formuleringen.

                      Comment


                      • #23
                       Oorspronkelijk geplaatst door scuderia Bekijk bericht
                       We hadden Bush en Blair. Beiden imo zeer slechte leugenaars, waarbij ik Blair ook nog eens eng en zeer gevaarlijk vond. Die heeft namelijk een bovengemiddeld iq gecombineerd met een kwade geest.
                       Ik denk niet dat Blair bewust evil is. Die man is een zeloot en gelooft heilig in de dingen die hij doet (wordt ook onderschreven door politieke analisten). Dat blinde geloof is misschien nog wel enger dan een bewust evil geest.
                       Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                       Comment


                       • #24
                        Wilde eigenlijk gaan slapen, maar op Politiek24 is 't toch wel erg gaaf. Eindelijk wordt er serieus gedebatteerd in de Tweede Kamer.
                        Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                        Comment


                        • #25
                         Hamer: "U kijkt naar het plafond terwijl ik u antwoord."
                         Rutte: "Ik kijk altijd naar het plafond als u praat."

                         ROFLOL.
                         Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                         Comment


                         • #26
                          Potverd. Wat is Pechtold scherp.
                          Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                          Comment


                          • #27
                           Scherp of niet het blijft rondjes draaien op punten en komma's. Laat er maar een parlementaire enquête komen, dan is dit een verloren avond, Davids is maar een eerste aanzet tot een hoop lijken, jammer dat alleen GL toen tegen was (ja de SP ook, maar wat is die Kant toch een draak, daar win je geen oorlog mee)
                           Bovendien is de kachel al even uit hier en wordt het langzaamaan koud, genoeg nu :-)
                           fka v164

                           Comment


                           • #28
                            Ja, ik heb 't nu ook wel gezien inderdaad.

                            Over naar de essentie van dit debat: wie is eigenlijk die hooggehakte Aziatische chick naast Halsema? :-)

                            EDIT: Mariko Peters, zie ik nu. Ach, ik ken de Nederlandse politiek nauwelijks meer, ik zie het al.

                            Tijd om te gaan slapen!
                            Last edited by brun; 14-01-10, 00:21.
                            Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                            Comment


                            • #29
                             wat een theater stuk
                             schertsvertoning van draaien en likken
                             "socialisten" en christenen was nooit wat en het wordt ook nooit wat
                             "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                             "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                             "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                             "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                             Comment


                             • #30
                              Mariko Peters
                              *googlet wat*

                              Hmm, zozo... da's beter dan die frustikop van Kant.
                              Leuke dame hoor :)


                              Voor de rest is dit allemaal dikke bullshit, tenzij Balkenende, De Hoop-Scheffer en een zwikje andere neocons-likkers voor het Internationaal Rechtshof mogen verschijnen om vervolgens als oorlogsmisdadigers in de bak gesmeten te worden. Kunnen ze nl. meteen ook voor Afghanistan berecht worden (wat nog veel erger is dan Irak).
                              Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                              Comment


                              • #31
                               Ongelooflijk. Wat een theater en schertsvertoning van Van Geel, Hamer en Slob.
                               Door er gewoon omheen te draaien (lees: gewoon veel poep te spuien) krijg je uiteindelijk ook de scherpe Pechtold, Rutte en Halsema murf klaarblijkelijk.

                               Omdat het nog over de inhoud van het rapport moet gaat lijkt de val van het kabinet een feit. Nu dan niet, wel in de nabije toekomst.

                               Comment


                               • #32
                                Viel me wel op hoe beperkt het spectrum van Wilders is, die steunt Balkenende om de PvdA maar af te kunnen vallen. Dat was wel dé*schertsvertoning van de avond.
                                fka v164

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎