Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Landelijk leven

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Landelijk leven

  Haaaaaaa, de geneugten van het landelijk leven. Deel van ons huis is een schuur, die nog niet gerenoveerd is, nog de oude structuur - houten spanten en dakdragers, dakbedekking - pannen, en ondersteuning - eiken balken en palen. We wisten dat daar op middenlange termijn iets aan moest gebeuren, staat ook in de planning om daar iets van de te maken (geen idee wat, op dit moment). Blijkt nu dat de balken meer doorzakken dan gedacht, verschil voor de winter/na de winter is toch serieus. Waarschijnlijk met de sneeuw en het extra gewicht en zo.

  Moeten nu dus in snel tempo de ondersteuning vervangen en het dak verstevigen. Offertes had ik al langer liggen - oa van een NL firma, met Belgische vestiging (houtdokter of zo). Gaat samen gebeuren met de ontmemeling (houtworm besrijding), waarschijnlijk in Maart.

  Daar gaat die oldtimer weer voor een paar jaar - maar dit is toch even meer dringend. Daar gaat ook die shortki in Maart, want het verlof zal moeten dienen voor het schilderen van de poorten.
  Rock on. RS.

 • #2
  Leuk hè, zo'n oud huis.

  * moet blog nog bijwerken met de sloop van de oude keuken
  Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
  Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

  Comment


  • #3
   Oke, dat is minder, maar wel leuk als die schuur straks af is.
   En die Triumph GT6 kan er ook nog wel bij toch? :-)

   Ferrari 308 GTB QV (1983)
   Alfa Giulia 1300 (1966)
   Mazda Miata (1990 Daily driver)
   BMW 320Ci (van GF)   Comment


   • #4
    Gaaf project! Ik hou van oude schuren met mooie houten constructies. Goed restaureren, of herstellen doet wonderen, vooral als je 't straks een bestemming geeft. Al is een schuur-schuur ook nog steeds een heerlijke plek om lekker in te lummelen.

    Comment

    Working...
    X