Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Financieël toezicht op voogdijschap, vraag aan de juristen hier

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Financieël toezicht op voogdijschap, vraag aan de juristen hier

  Vraag aan de juristen/mogelijk ervaringsdeskundigen hier:

  Mij is door gescheiden familielid met 2 kinderen gevraagd of ik bereid ben financieël toezichthouder te worden over haar nalatenschap in geval van haar overlijden.
  Dit omdat zij veel problemen heeft met haar ex, die moet zij nl konstant achter de broek zitten om aan zijn verplichtingen, (zowel financieël als op opvoedkundig co-ouderschap gebied) te voldoen.

  Hij is bij haar eventuele overlijden voogd over de achterblijvende kinderen en zij heeft er geen vertrouwen in dat hij de nalatenschap correct tbv de kinderen zal beheren/ mogelijk deels voor zich zelf zal trachten te gebruiken.
  Daarom wil zij dat ik dan haar nalatenschap zal beheren/toezicht houd op de ten laste daarvan geclaimde bestedingen tbv de kinderen.
  Gezien haar ervaringen verwacht ik daarbij dan zeker conflicten met de als voogd optredende vader.

  Uiteraard zal ik me bij notaris ed nog oriënteren/laten voorlichten maar alle adviezen waar ik aan moet denken/ me (juridisch) voor moet indekken/ haken en ogen hieraan (mogelijk verwijzing naar info sites / specialisten hierover) zijn zeer welkom.
  Last edited by RenéNSX; 24-02-09, 06:55.

 • #2
  Ha, die RenéNSX;

  Je geeft zelf al aan bij een notaris je licht op te gaan steken en dat zou ik je ook hebben geadviseerd. Een eerste informatief gesprek kost daar nix als het goed is. Maar dan denk ik dat je toch op moet boksen tegen het feit dat de vader na het wegvallen van de moeder min of meer alle rechten en plichten aangaande voogdij over die kids en hun financiëen 'erft'. Enige uitzondering die ik me kan voorstellen is als er een uitspraak van bijvoorbeeld de voogdijraad ligt die nadelig voor de vader kan zijn.
  Scherven brengen gelul.

  Comment


  • #3
   Bij overlijden van de moeder worden de kinderen enige erfgenamen.
   Alleen zal pa dan als overblijvende ouder/voogd de huisvesting en opvoeding over moeten nemen en daarvoor geld uit de nalatenschap onttrekken.

   De moeder is al met de notaris in overleg om een document laten opstellen waarin ik dan als "beheerder" van de nalatenschap zal worden aangesteld.
   Dit om te voorkomen dat pa mogelijk middelen voor zich zelf/zijn nieuwe gezin (is inmiddels weer getrouwd) zal gaan aanwenden onder de noemer dat dit tbv de kinderen zal zijn (ik denk maar aan het kopen/huren van een onnodig groter huis oid).

   Mij gaat het er met name om in welk juridisch steekspel ik kan belanden bij vrijwel zeker te verwachten conflicten met de vader over zijn uitgaven tbv de opleiding, levensonderhoud en huisvesting bij hem etc tbv de kinderen.
   Let wel, dit is allemaal hypothetisch en overlijden moeder zal hopelijk nooit gebeuren, maar ik wil wel weten waar ik me toe verplicht en de consequenties daarvan voor ik ergens voor teken.

   Comment

   Working...
   X
   😀
   🥰
   🤢
   😎
   😡
   👍
   👎