Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

WOZ: Bezwaar maken

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • WOZ: Bezwaar maken

  Ik heb een in mijn ogen veel te hoge WOZ-waarde bepaling gekregen voor mijn huis voorafgaand aan de recente gemeentelijk heffing. Deze is namelijk ruime 50% hoger dan de koopsom 2 jaar geleden. Het vervelende is dat dit straks ook de basis wordt voor de inkomstenbelasting.
  Op de gemeentelijke site wordt beschreven op basis van welke criteria de WOZ-waarde wordt bepaald waarbij voor nieuwbouw ook ergens wordt genoemd dat een jaarlijkse waardestijging van 7,5% reeel is vanaf de aanschafwaarde. Aldus redenerend is de huidige taxatie veel te hoog.

  Kortom, ik denk erover om bezwaar aan te gaan tekenen, me baserend op bovenstaande argumentatie. Wie heeft hier ervaring mee en kan eventueel helpen met het aandragen van andere steekhoudende onderbouwing ?
  Je gaat het pas zien als je het door hebt

 • #2
  Laat je huis taxeren door een nvm taxateur.

  Comment


  • #3
   Hm, tamelijk wat ervaring in huis.
   Schakel vooral geen eigen taxateur in!
   Het eerste wat je moet doen is het taxatieverslag opvragen van je woning. De waarde van je woning is bepaald door middel van een vergelijkingmethode. Dit wil zeggen dat om de waarde van je woning te bepalen is gekeken naar de gerealiseerde verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die verkocht zijn rond de waardepeildatum, 1 januari 2008. Deze gerealiseerde verkoopcijfers zijn vermeld het taxatieverslag. Kijk of deze verkoopcijfers reëel zijn en of de woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning qua ligging, kwaliteit, onderhoudstoestand en inhoud van de woning en grootte van de kavel. Als deze woningen vergelijkbaar zijn en de verkoopcijfers kloppen dan kan het natuurlijk zo zijn dat jij je woning relatief goedkoop hebt gekocht. Het kan ook zijn dat jij je woning tussen 1 januari 2008 en 1 januari 2009 hebt opgeknapt of hebt uitgebreid. Met de waardestijging die hierdoor is gerealiseerd wordt bij de waardebepaling rekening gehouden.

   Mocht dit allemaal niet het geval zijn en is de waarde van je woning te hoog bepaald dan kun je bezwaar aantekenen. Dit is heel eenvoudig: je schrijft een brief aan de heffingsambtenaar van je gemeente waarin je aangeeft dat je het niet eens bent met de vastgestelde waarde en geeft hierbij ook aan waarom je denkt dat de waarde te hoog is vastgesteld. Deze brief moet aan een aantal eisen voldoen:
   het bezwaarschrift moet ondertekend zijn;
   het bezwaarschrift moet gedateerd zijn;
   het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn.
   De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken na dagtekening van de beschikking waartegen het bezwaar zich richt. Mocht je niet binnen deze termijn beschikken over een taxatieverslag dan kun je pro-forma bezwaar indienen. Dan geef je aan dat je pro forma bezwaar indient en dat je je bezwaren binnen een termijn aanvult.

   Mocht je nog vragen hebben dan ben ik altijd bereid je te helpen. Daarbij moet ik wel aantekenen dat ik vanmiddag vertrek naar wintersport. Veertien maart ben ik weer terug. Veel succes.

   Met groeten,
   M
   www.carscoffeecigars.nl

   Comment


   • #4
    Nog een zeer belangrijke tip:

    Geef ABSOLUUT in je bezwaar aan dat je indien de gemeente ondanks je schriftelijke motivatie voornemens is je bezwaar af te wijzen, je gehoord wenst te worden om je bezwaar mondeling te kunnen toelichten (moet je dan natuurlijk wel met argumenten kunnen)!

    Anders wijst de gemeente je bezwaar na schriftelijke beoordeling zeer waarschijnlijk standaard gewoon af en is daarna je enige mogelijkheid nog om beroep aan te tekenen, is een juridische gang en dat gaat dan een boel tijd en ook geld kosten.

    Gemeente is verplicht je te horen en tijdens een mondelinge (is soms telefonisch) motivering (mits je natuurlijk wel steekhoudende punten kan aanvoeren) willen de ambtenaren vaak alsnog (deels) in je bezwaar meegaan en de WOZ bepaling aanpassen.

    Dit is althans mijn ervaring, tot nu toe is na een hoorzitting mijn bezwaar vaak (groten)deels gegrond verklaard en met aanpassing van de WOZ waarde in mijn voordeel toegewezen.

    Comment


    • #5
     Starrred, stuur ff pb.

     Een goede vriend van mij is jarenlang WOZ-nazi geweest en nu (eergisteren) voor zichzelf begonnen om mensen te helpen bij bezwaar maken tegen WOZ.

     He knows how to play the game. :)
     You know that reality is immaterial

     Comment


     • #6
      Als het goed is, is de woz waarde gebaseerd op 1-1-2008, dus vlak bij je aankoopdatum.
      Taxatie is dan niet nodig, want je koopprijs is een uitstekende taxatie (en steekhoudender dan een taxatie).
      Kopie van de overdrachtsactebedragen bijsluiten als bewijs bij je bezwaarschrift.
      Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
      Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

      Comment


      • #7
       Zou je denken Steven, maar ik had 2 jaar geleden op die manier direct €40k 'winst' volgens de herwaardering van de aangevochten oorspronkelijke WOZ die nog €20k hoger lag. Maar reken eerst eens na wat het daadwerkelijk scheelt in de belastingaangifte etc. of het de moeite wel loont.
       fka v164

       Comment


       • #8
        Ik had mijn huis gekocht onder de wozwaarde er vlak voor gedateerd. Was zo geregeld :-).

        Maar als er na jouw verkoop gelijkwaardige woningen voor hoger zijn verkocht, dan kan het zijn dat ze daar op afgaan.
        Dus hoe unieker je huis, hoe lastiger het voor hen wordt om je koopprijs weg te bonjouren.
        Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
        Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

        Comment


        • #9
         Vorig jaar ook bezwaar aangetekend. Kon gewoon via website. Heeft jaartje geduurd, maar uiteindelijk wel omlaag bijgesteld.
         Moet zeggen dat m'n huis 'uniek' is, dus moeilijk te taxeren valt. Toevallig had ik ivm een scheiding een taxatie rapport liggen, echter doen ze hier niks mee met als opmerking dat de taxatie gemaakt is voor verkoop in huizenmarkt , en niet een taxatie is voor de WOZ.

         Als je uiteindelijk gaat uitrekenen wat het verschil is in de aanslag, dan kan ik me er niet echt heel druk om maken, geshaft word je toch. Denk alleen dat je er in de toekomst wel weer profijt van kan hebben.
         Honda Civic Type-R 2010 GrandPrixWhite

         Comment


         • #10
          @Rene:
          Horen is in een aantal gevallen niet verplicht. Dit is bijvoorbeeld het geval als het bezwaarschrift kennelijk ongegrond is.

          Wat wel een zinvolle toevoeging in je bezwaarschrift kan zijn, is het opnemen van een verzoek tot vergoeding van kosten. Mocht je een externe partij inschakelen, bijvoorbeeld voor een taxatie, dan kunnen je kosten worden vergoed indien je bezwaarscrhift gegrond wordt verklaard.

          Mocht je een taxatieverslag hebben dan kun je me altijd een bericht sturen dan wil ik wel kijken of de waarde correct is vastgesteld.
          www.carscoffeecigars.nl

          Comment


          • #11
           Die inschatting is een stappenplan. Als het nu niet aanvecht ga je volgende keer weer onterecht omhoog. Een aardige hulp is ook het AD.
           Zelf kreeg ik een verhoging van 30%!!!
           "Colourful fearsome cars were roaring in the woods again.
           The sight and sound of the mighty Datsun 240Z will long be savoured"

           Comment


           • #12
            Bij mij was de waarde gedaald :-))
            Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
            Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

            Comment


            • #13
             "Colourful fearsome cars were roaring in the woods again.
             The sight and sound of the mighty Datsun 240Z will long be savoured"

             Comment


             • #14
              WOz bezwaar maken

              Je kan ook bezwaar woz laten maken door de woz specialist

              Comment


              • #15
               Nou Mieke van de bezwaarmaker, dat maken we zelf nog wel uit of we een specialist van www.bezwaarmaker.nl in de arm nemen.

               Comment


               • #16
                Oorspronkelijk geplaatst door _Arthur Bekijk bericht
                Nou Mieke van de bezwaarmaker, dat maken we zelf nog wel uit of we een specialist van www.bezwaarmaker.nl in de arm nemen.
                Ik heb me wel eens laten vertellen dat bezwaarmaker duur, onbetrouwbaar en een spamtoko is!
                I fart in your general direction

                Comment


                • #17
                 Oorspronkelijk geplaatst door netraam Bekijk bericht
                 Ik heb me wel eens laten vertellen dat bezwaarmaker duur, onbetrouwbaar en een spamtoko is!
                 Ik weet niet zeker of bezwaarmaker duur en onbetrouwbaar is. Maar ze zijn wel erg traag, in sommige gevallen wel meer dan anderhalf jaar!

                 Comment


                 • #18
                  LOL!!!!

                  She'll rue the fucking day she signed up. :)
                  Mini Cooper Clubman
                  "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                  "Jasper val dood." - RH

                  Comment


                  • #19
                   BezewaarmakerPostadres
                   Antwoordnummer xxxxx
                   666 ZC ErgensinNL


                   Blijft lastig he.... ( zie de website..)
                   Veritatis simplex oratio est

                   Comment


                   • #20
                    Tja, het is net als met V1agra, Via’gra, Viagr(a, Viagr^a, Viágrá, Viagara, [email protected], Viag&ra, vi*gra, of was het nu \/iagra?

                    Ik ben vergeten hoe je viagra schrijft. ;-)
                    ---------------------------
                    Lullen gaat beter dan rijden.

                    Comment


                    • #21
                     John weet dat wel. :)

                     Comment


                     • #22
                      Net de aanslag voor gemeentelijke belastingen binnengekregen. Met de nieuwe WOZ waarde. 77% gestegen. Nice. Want ze hebben nu gewoon de verkoopprijs gepakt.
                      Nu zit ik even met twee vragen:
                      1. WOZ is dan wel een waardebepaling, maar is deze dan ook altijd automatisch de aanschafwaarde?
                      2. Hoe belangrijk is WOZ waarde vandaag de dag voor hypotheekverstrekkers? Zit nog een kleine 4 jaarin de rentevaste periode, maar wil bij de volgende rentebepalingroch redelijk wat afgelost hebben om zo in een lagere risicoklasse te komen. Telt dan WOZ als waarde, of een taxatierapport?

                      Comment


                      • #23
                       Volgens mij taxatie, maar Kleintje is vast onderweg. Mogelijk heeft hij zich verremd in die Franse beschuittrommel, en moet-ie nu even de volgende afslag pakken. :)
                       Mini Cooper Clubman
                       "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                       "Jasper val dood." - RH

                       Comment


                       • #24
                        Wellicht, of hij ligtnu op de massagetafel bij zo'n Thais zuignapje op de Wallen. Rugpijn, my ass.

                        Comment


                        • #25
                         Hahahahahaha. Zit op de pot op kantoor. Net afspraak gehad en nu maar naar huis. Dit kadaver stapt zo in zijn Franse kraftmanshaft gebeuren.

                         Comment


                         • #26
                          Delta Lloyd, waar ik mijn hypotheek heb, kijkt naar WOZ volgens haar website.

                          Comment


                          • #27
                           AEGON ook, zie ik nu.
                           Mini Cooper Clubman
                           "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                           "Jasper val dood." - RH

                           Comment


                           • #28
                            Florius is niet duidelijk helaas.

                            Comment

                            Working...
                            X