Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Oesters

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Oesters

    Zaterdagavond maar eens uitgeprobeerd. Gadverdamme. Die dingen dus zijn echt goor. Highly overrated. En nog teringduur ook. Doe mij maar een hollandse nieuwe.

    Iemand andere mening/ervaring?
    You know that reality is immaterial

  • #2
    Ha, die Stephan;

    Maken ze hun naam anderszins nog een beetje waar?
    Scherven brengen gelul.

    Comment


    • #3
      ROFL, wat een onderwerp weer. :)

      Zelfbenoemd bon-vivant SS heeft op z'n 36e nog nooit een oester naar binnen gezogen? Hoe krijg je dat voor mekaar man. :)

      Ben zelf een liefhebber, maar met oesters is 't wel alles of niets, dus als je 't niks vindt dan blijft dat waarschijnlijk ook zo.
      Mini Cooper Clubman
      "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
      "Jasper val dood." - RH

      Comment


      • #4
        Vond ze ook niks (en ben er geloof ik nog allergisch voor ook).

        Je hebt trouwens mail, Stefan. Je vrouw ook. :-)
        Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

        Comment


        • #5
          OK, het zoveelste pats draadje weer, hoeveel oesters heb jij in je leven gegeten en hoe duur was dat? :-)
          2 x ouwe premium meuk
          BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
          Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

          Comment


          • #6
            Heerlijk! Een paar weken geleden in Normandië geweest waar ze bij de haven vers verkocht werden. En duur? nee hoor, een dozijn oesters voor € 4,80. Daar kun je net een paar hollandsche nieuwe voor kopen.
            www.carscoffeecigars.nl

            Comment


            • #7
              Ik vind ze inderdaad ook erg goed te doen. Beetje citroen en vinaigrette, heerlijk. Het hoeft overigens niet altijd duur te zijn. (zie post hierboven)
              Forza!

              Comment


              • #8
                Oeps. Sorry. Inderdaad. Verkeerde topictitel.

                Harry, kun je de naam van dit draadje even veranderen in "Wat kost een oester?" :)

                JB, ik had al zo'n voorgevoel, dus daarom altijd vermeden. Blijkbaar was dat terecht...
                You know that reality is immaterial

                Comment


                • #9
                  Yep, oesters vind ik ook gewoon smerig, brrr.

                  Daarentegen licht gegrilde Sint jacobsschelp, hmmmm en duur dat dat spul is:-)

                  2 x ouwe premium meuk
                  BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                  Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                  Comment


                  • #10
                    Dat had ik ook nog gemaakt ja, zeekraal met coquilles. Dat is idd wél lekker!
                    You know that reality is immaterial

                    Comment


                    • #11
                      Enige manier waarop ik oesters niet wegwerk met een gezichtsuitdrukking alsof ik een vers opgerochelde fluim doorslik, is met een schuim van champagne erbovenop vergezeld van wat grofgemalen zwarte peper.

                      Maar écht lekker.... neuh.

                      Die scallops daarentegen.... MJAMMIEEEEE!

                      Comment


                      • #12
                        Een paar weken geleden heb ik bij Las Palmas in R'dam gegeten, dat visrestaurant van Herman den Blijker. Bij wijze van entertainment loopt er een zgn. oestermeisje rond (www.oestermeisje.nl), die aan tafel de oester voor je openmaakt en serveert. Met peper erbij vind ik de smaak wel OK, verder niet zo bijzonder. Die oestermeisjes zijn daarentegen weer helemaal prima! ;-)

                        Comment


                        • #13
                          Oorspronkelijk geplaatst door John Bekijk bericht
                          Yep, oesters vind ik ook gewoon smerig, brrr.

                          Daarentegen licht gegrilde Sint jacobsschelp, hmmmm en duur dat dat spul is:-)

                          Ik ontdek er 1.5 stuks op dat bordje.

                          Normaal is een stuk of 6a7 van die dingen bij m'n ouwelui thuis normaal.

                          Als voorgerecht...

                          Comment


                          • #14
                            Ik ben trouwens nog op zoek naar een recept voor een lekkere saus voor bij de coquilles. Iets met witte wijn of champagne.

                            Hoe maak je een simpele maar lekkere saus hiervoor? Witte wijn reduceren met wat visfond, crème fraîche limoen en nogwat ingrediënten??
                            Last edited by PACO; 08-06-09, 16:44.
                            Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                            Comment


                            • #15
                              Oesterliefhebber meldt zich, zondag na de 6 uren van Breda werden ze vers geopend geserveerd, en stuk of 20 zijn er wel binnen gekomen denk ik!
                              "Don't play what's there, play what's not there." - Miles Davis
                              BMW 2002 Tii 1972; Mazda MX5 1.8 NB 1998; Ford Focus 1.6 Futura 2004

                              Comment


                              • #16
                                Oorspronkelijk geplaatst door Parohl Bekijk bericht
                                Oesterliefhebber meldt zich, zondag na de 6 uren van Breda werden ze vers geopend geserveerd, en stuk of 20 zijn er wel binnen gekomen denk ik!
                                Patser! :-)
                                2 x ouwe premium meuk
                                BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                                Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                                Comment


                                • #17
                                  Stuk of 20?
                                  Arme Hans-GF. ;-)

                                  Ik lust ze wel, maar dan wel met wat garnering of kruiden.
                                  Echt lekker vind ik ze niet, maar dat kan best nog komen denk ik. Alleen eet ik ze nooit. :-)
                                  Olijven lustte ik vroeger ook niet, maar die vind ik nu echt heerlijk!

                                  Ferrari 308 GTB QV (1983)
                                  Alfa Giulia 1300 (1966)
                                  Mazda Miata (1990 Daily driver)
                                  BMW 320Ci (van GF)



                                  Comment


                                  • #18
                                    Oesters! Mjammie. Ik vind ze heerlijk. Maar zo ls Jasper terecht stelt: Het is alles of niets. Er is enkel hoop voor diegene die het de 1e keer maar zo-zo vinden, die kunnen het nog echt lekker gaan vinden. Is dat een probleem? Welnee, des te meer blijven erover voor de wel liefhebbers.

                                    Groet
                                    GJ

                                    Comment


                                    • #19
                                      Oesters? Een hap zeewater. Gegratineerd gaat het nog een beetje, maar mij hoef je er niet voor wakker te maken. Dit in tegenstellng tot mosselen.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Ik eet ze wel als ze er toch zijn, maar niet van harte. In Normandie vorig jaar vond ik ze ook heerlijk. In NL echt wel vaak hele gore naar binnen gewerkt, dat smaakt dan inderdaad naar een dikke rochel die je krijgt als je griep hebt en gorgelt met zoutoplossing. :)

                                        Coquilles daarentegen vind ik wel altijd lekker, maar volgens mij kun je die dingen simpelweg niet vies vinden, want ze zijn vrij neutraal qua smaak en structuur. Wel verschilt 't per kok of ze hmm.. of HMMM!! zijn.

                                        @Paco: 't ligt eraan wat je bij je coquilles eet. Op zich is je sausje al klaar, ik zou er niet teveel ingredienten indoen. En door 't visfond is 'ie misschien al wel te 'visserig'. Het ligt er dus aan wat je erbij serveert (niets kan ook).

                                        Stel dat je doordeweeks je vriendin eens wilt verrassen, maar niet te moeilijk wilt doen dan is 't heel lekker met eekhoorntjesbrood en tagliatelle.
                                        http://www.toprecepten.com/pastagere...-met-coquilles ook lekker als voorgerecht in kleinere portie tijdens een uitgebreider diner. Goeie witte wijn erbij en bijna iedereen vindt 't lekker. Kan niet mis gaan.

                                        Even googlen leverde dit gerechtje op: http://www.papaspasta.nl/recepten/co...balsamico.html daar krijg ik nou trek van! Vergeet die fucking vis/wijnsaus bij je coquilles.
                                        Last edited by Dennis Cavallino; 08-06-09, 19:16.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Mijn favoriete omschrijving is: Een hap zilte snot. ;-))

                                          Mijn "record" is een gemiddelde van 5 oesters per dag tijdens een weekje Bretagne.

                                          Groet
                                          GJ

                                          Comment


                                          • #22
                                            Had je geen viagra ingepakt? :)

                                            Comment


                                            • #23
                                              Ik eet wel eens oesters - tot grote walging van mijn vrouw. Dus zelfs als het zou helpen, heb ik er niets aan.
                                              Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
                                              Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

                                              Comment


                                              • #24
                                                Oorspronkelijk geplaatst door John Bekijk bericht
                                                Patser! :-)
                                                Een verchroomde A6 is wat; zullen we afspreken :-)
                                                "Don't play what's there, play what's not there." - Miles Davis
                                                BMW 2002 Tii 1972; Mazda MX5 1.8 NB 1998; Ford Focus 1.6 Futura 2004

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Oorspronkelijk geplaatst door PACO Bekijk bericht
                                                  Ik ben trouwens nog op zoek naar een recept voor een lekkere saus voor bij de coquilles. Iets met witte wijn of champagne.

                                                  Hoe maak je een simpele maar lekkere saus hiervoor? Witte wijn reduceren met wat visfond, crème fraîche limoen en nogwat ingrediënten??
                                                  Paar stuks fijngesnipperd citroengras aanfruiten, flink glas visfond erbij (niet uit een potje maar zelfgemaakte), half glas slagroom erbij. In laten koken op laag vuur tot het begint in te dikken. Citroengras eruit zeven, op smaak brengen met zout en peper en afmaken met wat bevroren roomboter.
                                                  You know that reality is immaterial

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Ok. Thanks!
                                                    Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Dit is ook mooi:

                                                      -Wat kruimels trassi aanfruiten in zonnebloemolie.
                                                      -Gesnipperde gember en gesnipperd citroengras toevoegen.
                                                      -100 gram bruine basterdsuiker erop gooien.
                                                      -glas sherry erbij.
                                                      -geraspte schil van 1 limoen en sap van 1 limoen erbij.
                                                      -half uurtje laten pruttelen, en iets in laten dikken, afzeven.
                                                      -nu naar wens op scherpte brengen door van die gedroogde chilivlokjes mee te laten trekken in de vloeistof. Weer afzeven.
                                                      -binden met (vloeken in de kerk) wat maizena. Door de enorme hoeveelheid suiker werken alle andere manieren om te binden niet, en inkoken tot gewenste dikte wordt veel te geconcentreerd.
                                                      You know that reality is immaterial

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Wanneer doe je mee met Wie is de Chef?

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
                                                          Paar stuks fijngesnipperd citroengras aanfruiten, flink glas visfond erbij (niet uit een potje maar zelfgemaakte), half glas slagroom erbij. In laten koken op laag vuur tot het begint in te dikken. Citroengras eruit zeven, op smaak brengen met zout en peper en afmaken met wat bevroren roomboter.
                                                          Bevroren roomboter?
                                                          Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
                                                          Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Oorspronkelijk geplaatst door Steven Bekijk bericht
                                                            Bevroren roomboter?
                                                            Betere term is het monteren van de saus mbv ijskoude danwel bevroren roomboter.
                                                            Veritatis simplex oratio est

                                                            Comment


                                                            • #31
                                                              Binden met maizena??
                                                              Kan toch ook met een roux?
                                                              Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                                              Comment


                                                              • #32
                                                                Ik heb nu een paar keer oesters gegeten maar ik loop er niet echt warm voor, net als met slakken.

                                                                Mosselen daar in tegen....
                                                                Rij gezond, rij een kiwi.

                                                                Comment

                                                                Working...
                                                                X