Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Leuke vondst bij douane: $134 miljard..

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Leuke vondst bij douane: $134 miljard..

  De Italiaanse douane heeft twee Japanners aangehouden die de Zwitserse grens wilden oversteken met $ 134 mrd aan Amerikaanse staatsobligaties. De papieren lagen verstopt in een koffer met dubbele bodem. Niet duidelijk is of het om vervalsingen gaat.

  Dit melden Italiaanse kranten op basis van een bericht op de website van de Guardia di Finanza. Volgens Bloomberg onderzoekt het Japanse consulaat in Milaan of de twee mannen inderdaad de Japanse nationaliteit hebben.

  De vangst vond plaats op 3 juni in Chiasso bij de grens met Zwitserland. In de koffer zijn 249 certificaten aangetroffen met ieder een nominale waarde van $ 500 mln. Daarnaast gaat het om tien zogeheten Kennedy Bonds met ieder een waarde van $ 1 miljard.

  Bij de Kennedy Bonds gaat het waarschijnlijk om vervalsingen. Volgens IBTimes Deutschland werden in de tijd van de Amerikaanse president J.F. Kennedy geen obligaties uitgegeven met een nominale waarde van $ 1 mrd. Wel bestonden certificaten van $ 500 mln. Aangezien de looptijd van deze papieren maximaal dertig jaarwas, is in ieder geval de de looptijd verstreken. Obligaties met een dergelijek hoge waarde worden normaal gesproken alleen tussen staten verhandeld.

  Als het niet om vervalsingen gaat kan de Italiaanse Staat een aanzienlijke meevaller tegemoet zien. Reizigers zijn verplicht bedragen boven de tien duizend euro bij de douane te melden. De autoriteiten mogen bij overtreding 40% in beslag nemen. In dit geval is dat genoeg om het gehele begrotingstekort te vullen.

  Niet duidelijk is waar de mannen de waardepapieren vandaan hebben. Volgens Italiaanse kranten hebben de mannen de nacht van 2 op 3 juni doorgebracht in een hotel in Milaan. Met een stoptrein zijn ze vervolgens richting de Zwitserse grens afgereisd. Volgens sommige geruchten zijn de vervalsingen het werk van Noordkoreaanse geheim agenten.

  http://www.fd.nl/artikel/11763103/do...koffer-134-mrd
  Je gaat het pas zien als je het door hebt
Working...
X