Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Zonnebank even kankerverwekkend als roken

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Zonnebank even kankerverwekkend als roken

  http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondh...ls-roken.dhtml


  Zonnebank even kankerverwekkend als roken

  Wie voor de leeftijd van 30 jaar onder de zonnebank gaat, heeft 75 procent meer risico op huidkanker. Volgens het Internationaal Instituut voor Kankeronderzoek (IARC) is er voldoende wetenschappelijk bewijs om solariums vanaf nu officieel als kankerverwekkend te beschouwen. Zonnebanken zijn volgens de studie net zo kankerverwekkend als roken en schoorsteenvegen.

  Zekerheid
  Tot nu toe viel uv-straling onder de groep 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens' (groep 2A), maar nu is er zekerheid. Dat schrijft The Lancet Oncology in zijn augustusnummer.
  Lang werd gedacht dat alleen uv B-stralen kankerverwekkend waren, maar intussen is bewezen dat uv A-stralen net zo gevaarlijk zijn. Daarom plaatst het IARC uv-stralen in het algemeen nu in groep 1, net als zonnestralen.

  Verstrengd
  Sinds 1 augustus vorig jaar geldt in alle zonnecentra van ons land, naar Europees model, een verstrengde wetgeving. Jongeren onder 18 en mensen met huidtype 1 (heel lichte huid, rood of lichtblond haar, blauwe ogen) mogen niet onder de zonnebank.

  Zelfde categorie als arsenicum en mostergas
  De experts hebben nu dus de zonnebank en blootstelling aan ultraviolette straling verplaatst naar de hoogste risicocategorie op het krijgen van kanker. Daarmee staat de zonnebank in dezelfde categorie als arsenicum en mosterdgas, melden diverse Amerikaanse media.

  "Mensen moeten weer gewezen worden op de risico's van de zonnebank", aldus specialist Vincent Cogliano. Hij hoopt dat de studies tieners zullen overtuigen dat ze geen zonnebank moeten nemen.
  Iedereen heeft recht op mijn mening!

 • #2
  En wie van plan was 1 staatslot te kopen maar besluit er toch 2 te kopen verhoogt daarmee zijn kans op de jackpot met (bijna) 100%...
  You know that reality is immaterial

  Comment


  • #3
   Ja, rokend onder de zonnebank de schoorsteen vegen kan nooit gezond zijn....
   Veritatis simplex oratio est

   Comment


   • #4
    Breaking news: beren blijken in het bos te schijten, en de Paus is licht katholiek. :)
    Mini Cooper Clubman
    "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
    "Jasper val dood." - RH

    Comment


    • #5
     Oorspronkelijk geplaatst door w220l Bekijk bericht
     de schoorsteen vegen
     Verklaar je nader.... of toch maar niet.... :)
     You know that reality is immaterial

     Comment


     • #6

      Comment


      • #7
       Oorspronkelijk geplaatst door SchnitzelStephan Bekijk bericht
       En wie van plan was 1 staatslot te kopen maar besluit er toch 2 te kopen verhoogt daarmee zijn kans op de jackpot met (bijna) 100%...
       My work here is done!
       $ (cat - 2>&1 ) > /dev/null

       Comment


       • #8
        Ha, die Gummers;

        Oorspronkelijk geplaatst door geelhoed Bekijk bericht
        My work here is done!
        Dat belooft wat!
        Scherven brengen gelul.

        Comment


        • #9

         Zelfde categorie als arsenicum en mostergas

         De experts hebben nu dus de zonnebank en blootstelling aan ultraviolette straling verplaatst naar de hoogste risicocategorie op het krijgen van kanker. Daarmee staat de zonnebank in dezelfde categorie als arsenicum en mosterdgas...

         Is arsenicum kankerverwekkend?!
         Iedereen heeft recht op mijn mening!

         Comment


         • #10
          Kijk:
          'Arsenicum helpt tegen kanker'

          Eťn van de meest gebruikte moordmiddelen, het gif arsenicum, kan significant helpen tegen sommige zeldzame vormen van leukemie. Amerikaanse onderzoekers zeiden vandaag dat het middel de levensverwachting van patiŽnten aanzienlijk kan verlengen.

          "Let wel, het gaat om een veel kleinere dosis dan gebruikt wordt om mensen mee te vergiftigen", zegt Dr. Bayerd Powell van het Wake Forest University Medical Center.

          Powell zegt dat het toevoegen van arsenicum aan de standaardbehandeling tegen leukemie, de levensverwachting van zieke patiŽnten enorm kan verlengen. Hij hoopt ook dat het effect zo groot zal zijn dat sommige patiŽnten hiermee noodzakelijke chemokuren kunnen ontlopen. "Maar dat zal nog wel veel testen vereisen om dat vast te kunnen stellen", aldus Powell.

          Het 'medicijn', Arsenicum Trioxide, wat verkocht wordt onder de merknaam Trisenox, wordt aanbevolen voor patiŽnten met APL: een zeldzame acute vorm van leukemie. In de Verenigde Staten krijgen elk jaar ongeveer vijftienhonderd Amerikanen de ziekte.
          http://www.depers.nl/opmerkelijk/685...en-kanker.html

          Dus wanneer men claimt dat zonnebanken in dezelfde risicocategorie voor het verkrijgen van kanker als arsenicum staat, dan bedoelt men dus eigenlijk dat zonnebanken helpt tegen kanker.
          Iedereen heeft recht op mijn mening!

          Comment


          • #11
           Drink een glas Arsenicum en je krijgt geheid geen kanker meer.

           Comment


           • #12
            In 1997 werd bij mijn vrouw vastegesteld dat ze reuma had. (Ziekte van Bechterew) op advies van de reumatoloog kreeg ze te horen dat ze het beste onder de zonnebank kon, omdat warmte heel goed de pijn verdreef. Zo gezegd zo gedaan, een aantal jaren ging ze 2 keer in de week onder de zonnebank, niet om bruin te worden maar omdat ze op advies van de reumatoloog hier fysiek veel baat bij had. Zonnebanken met een bepaald type lamp waren veilig. Die gebruikte ze ook.

            In 2001 werd er een agresief menaloom in haar huid (linker onderarm) ontdekt. (huidkanker die kankercellen in het lichaam loslaat dmv het lymfestelsel).

            Exit zonnebank dus.

            Mij persoonlijk verbaast het helemaal niets.

            Oja het laten verwijderen van een melanoom is vrij heftig.. niet een klein gaatje ofzo, ze snijden gewoon je halve onder arm er uit.. je mag hopen dat je zoiets niet in je gezicht hebt. Laat je een melanoom zitten dan is die ongeveer 100% lethal.
            ...

            Comment


            • #13
             Vroeger had je toch die infraroodlampen voor reuma? Ik weet nog dat mijn oma er ťťn had. Grote rode lampen in een armatuur van een leeslamp.

             Teveel zon/zonnebank is slecht, maar te weinig zon is weer slecht voor je vitamine D-aanmaak. Met te weinig vitamine D kun je vanalles krijgen, van poreuze botten tot diabetes, MS en zelfs... kanker.

             Dus misschien in de winter toch een paar keer wat nepzonnen maar met mate. 2x per week lijkt me idd teveel.
             Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

             Comment


             • #14
              Rachitis krijg je van te weinig zon ( ofwel; de Engelse Ziekte)...............

              De norm is simpel; 10 min zon per dag op je bol en je blote armen, en je hebt je noodzakelijke dosis weer op peil......................zonder dat het schadelijk is/wordt.

              Zoals zo vaak; het gaat om de balans............


              Melanoom is idd de meest agressieve vorm van kanker, met een hoge mate van mortaliteit. Er wordt idd ruim weefsel weggehaald, zijn bij PA/histologisch onderzoek de snijranden niet "schoon" ( vrij van kanker cellen dus) dan wordt er opnieuw ruim weefsel verwijderd. Net zo lang tot de snijvlakken wel schoon zijn.

              Vaak onder de zonnebank, als advies van een reumatoloog, voor iemand met M. Bechterew ( Spondylitis AnkylopoŽtica) is echt volstrekt belachelijk voor een beroepsgroep die zich er op voor laat staan wetenschappelijk ( en dus evidence based medicine) te werken....................

              Infrarood lampen zijn geheel obsoleet, infrarood wordt volledig door de huid geabsorbeerd, dieptewerking 0,0 dus....................lekker voor het warmte gevoel, maar dat was het dan ook wel................
              Last edited by Romo; 30-07-09, 07:21.
              If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!

              When they say nothing's wrong that's when you run

              Comment


              • #15
               Nog even een heule oude draad opgezocht.

               Een zonnebank dus, niet omdat ik het leuk vind maar omdat het moet.

               Korte uitleg, hoewel het meer op het Viva forum thuishoort ben ik voornemens om in aanloop van mijn vakantie naar Turkije een aantal zonnebank uren te pakken. Ik wil dit doen omdat ik nogal last heb van zonneallergie en er vaak de eerste week er heel veel last van heb. Ik wil dan ook kijken dat ik in de aanlopende weken alvast wat UVB A en B kan pakken om zo een beetje voorbereid te zijn.

               Nu heb ik er een hekel aan om hier in het dorp op een of andere zonnestudio te gaan liggen en zit te kijken naar een compacte thuisunit. Zo'n opvouwbaar ding van Marktplaats kost een honderdje of 2 a 3 en dan kun je zo veel als je wil en ook wanneer onder dat ding gaan liggen.

               Heeft iemand een zonnebank nu thuis en bevalt dat een beetje ? Heeft iemand ooit te maken gehad met zonneallergie ?

               Ben benieuwd

               Comment


               • #16
                Wij hebben zo'n opvouwbare Philips, bevalt prima.

                Als ik het ding weer eens uit de garage haal...... ;)
                Veritatis simplex oratio est

                Comment


                • #17
                 Heb zo'n sandwichijzer hier staan, met gezichtsbruiner. Regel hier is, max 30 minuten, geen verbranden.
                 Hoewel ik van duitse afkomst ben, geen arier
                 Ik denk dat het verbranden funest is overigens.

                 De zonnebanken in een zonnestudio willen wel eens overkill zijn. Als die dingen aangaan lijkt het ff Hiroshima in het klein. Ze hebben vaak ook een wat veiligere oplossing 'Nagasaki'
                 Honda Civic Type-R 2010 GrandPrixWhite

                 Comment


                 • #18
                  Wij hadden tot afgelopen zaterdag een zonnehemel (aan bovenzijde) die altijd boven bed op de logerkamer stond. Ik gebruikte hem heeeel sporadisch als ik eens verkouden was en dat hielp verrassend goed. Laatste paar jaar niet meer gebruikt dus afgelopen zaterdag achterin de V70 gelegd en op naar de vuilstort ermee.

                  Comment


                  • #19
                   Ha, die Minuteman;

                   Ooit om een soortgelijke reden een kuurtje zonnebank gedaan; nog nooit zo gruwelijk verbrand, met verschijnselen van zonneallergie als kers op de taart. Had ik eerder nog nooit gehad. Hier in huis ook zo ding als W220L noemt. Wordt af & toe door dochter gebruikt, prima toestel.
                   Scherven brengen gelul.

                   Comment


                   • #20
                    Hier staat nog zo'n bank zoals Pakkie beschrijft te verstoffen Minuteman.
                    Voor een paar leuke flessen wijn mag je hem ophalen.
                    "Don't play what's there, play what's not there." - Miles Davis
                    BMW 2002 Tii 1972; Mazda MX5 1.8 NB 1998; Ford Focus 1.6 Futura 2004

                    Comment


                    • #21
                     iedereen heeft enige UV bestraling nodig. Het is een trigger voor vitamine-D productie in je eigen lichaam. Waar het om gaat is de hoeveelheid UV. Te veel is niet goed, te weinig ook niet.
                     In de winter is het lang donker, kom je minder buiten en heb je alle huid bedekt. Dan is regelmatig wat extra belichten prima.

                     Ik heb een DermaSun Helios in mijn douche cabine hangen. gelijktijdig douchen en belichten. ding kost 2500 pop. zonnebank patsen. LOL.
                     seriously, als psoriasis patient zou ik willen dat ik 'm niet nodig had. Maar het scheelt me veel bezoeken aan de dermatoloog en ik hoef me niet vol te laten proppen met pharmacologisch chemische troep. Fuck big pharma.

                     Comment


                     • #22
                      Oorspronkelijk geplaatst door Minuteman Bekijk bericht
                      Nog even een heule oude draad opgezocht.

                      Een zonnebank dus, niet omdat ik het leuk vind maar omdat het moet.

                      Korte uitleg, hoewel het meer op het Viva forum thuishoort ben ik voornemens om in aanloop van mijn vakantie naar Turkije een aantal zonnebank uren te pakken. Ik wil dit doen omdat ik nogal last heb van zonneallergie en er vaak de eerste week er heel veel last van heb. Ik wil dan ook kijken dat ik in de aanlopende weken alvast wat UVB A en B kan pakken om zo een beetje voorbereid te zijn.

                      Nu heb ik er een hekel aan om hier in het dorp op een of andere zonnestudio te gaan liggen en zit te kijken naar een compacte thuisunit. Zo'n opvouwbaar ding van Marktplaats kost een honderdje of 2 a 3 en dan kun je zo veel als je wil en ook wanneer onder dat ding gaan liggen.

                      Heeft iemand een zonnebank nu thuis en bevalt dat een beetje ? Heeft iemand ooit te maken gehad met zonneallergie ?

                      Ben benieuwd
                      Die thuisdingen zijn niet echt effectief omdat je er langer onder moet liggen en ook nog draaien.

                      Ik zou toch naar de lokale zonnestudio gaan. Met een beetje mazzel staat er nog iemand die weet waar ze over praat, en anders ga je gewoon 10 min. onder de lichtste bank liggen. In een paar sessies iedere keer met 5 min. opbouwen en direct eronder uit als je je huid voelt prikken of trekken.


                      Dat wil niet zeggen dat je daarna vol in de zon kunt (duh) maar je hebt dan al wat kleur en een basis zodat je niet continu onder de parasol hoeft of iedereen verblind wordt al jij je shirt uittrekt :) De beste bescherming tegen de zon is een bruinere huid. Daarbij zijn die zonnecremes zijn ook niet altijd even gezond...
                      Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                      Comment


                      • #23
                       stijlenklasse.jpg

                       PACO en z'n holmaatje zijn ook net geweest...
                       Well Brian... I'm opening a boutique!

                       Comment


                       • #24
                        Toevallig weet ik dat dat twee serieuze criminelen zijn.
                        Zou je niet zeggen als je ze ziet in hun gay outfitjes.
                        Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                        Comment


                        • #25
                         Toevallig weet het hele land dat ook via het nieuws ;-)

                         http://www.geenstijl.nl/mt/archieven..._opgepakt.html


                         Of stonden ze naar je slurf te gluren onder de sportschooldouche ;-)
                         Last edited by motroosje; 11-04-14, 12:23.
                         "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                         "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                         "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                         "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                         Comment


                         • #26
                          Oorspronkelijk geplaatst door PACO Bekijk bericht
                          Toevallig weet ik dat dat twee serieuze criminelen zijn.
                          Zou je niet zeggen als je ze ziet in hun gay outfitjes.
                          Die 2 Roy Donders amoebes? Grapjas :-)
                          Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                          Comment


                          • #27
                           Nogmaals dank allemaal voor de feedback mannen, ga ermee aan de slag.

                           Comment

                           Working...
                           X