Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Grillen, ideaal!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Grillen, ideaal!

    Was al geruime tijd aan het kijken voor een keukengril om lekkerder en gezonder vlees e.d. te braden. Tijdje terug een Solis gekocht en wat een topapparaat is dit!. Ik kan m'n bakpannen wel wegdoen. Supersnel, niet vet, niet spatten en het vocht blijft mooi in het vlees. Mooi, robuust apparaat en trapsgewijs verstelbaar zodat je niet je steak plat- en leegdrukt en warmt supersnel op tot 290 graden. Topper.

    Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

  • #2
    Lijkt mij ook een ideaal apparaat voor de tosti's......hoeveel kost ie ?
    Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

    Comment


    • #3
      199 SFr

      Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
      Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

      Comment


      • #4
        [email protected]!

        Comment


        • #5
          Is dit een grap?

          Ik gruwel van dit soort meuk.

          Comment


          • #6
            2006 Volvo V70 2.4 (170pk)

            Comment


            • #7
              Oorspronkelijk geplaatst door raspaardje Bekijk bericht
              Is dit een grap?

              Ik gruwel van dit soort meuk.
              Hoezo meuk?
              Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

              Comment


              • #8
                Ook ideaal voor het grillen van hamburgers, uiteraard met extra Gummensaus :-)

                Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                Comment


                • #9
                  Kijk, dat die hersenloze sausaanbidder mijn aankoop banaliseert zegt niks over dit mooie apparaat.
                  Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                  Comment


                  • #10
                    het patsen met je keukenapparatuurdraadje

                    dus..
                    Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
                    Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

                    Comment


                    • #11
                      Het schijnt een fabeltje te zijn dat je vlees op zo'n hoog mogelijke temperatuur moet dichtschroeien om zoveel mogelijk vleessappen te behouden. Op temperaturen rond de 65 grC schroeien de meeste vleessoorten al dicht, terwijl boven de 75 grC veel vocht verdampt. Een biefstuk bakken op 70grC levert dus een veel meer sappige stuk vleesch op dan bakken op 250 grC.
                      Je gaat het pas zien als je het door hebt

                      Comment


                      • #12
                        Kan ook, als jij dat wil.
                        Zit een knop op namelijk.
                        Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                        Comment


                        • #13
                          Oorspronkelijk geplaatst door Starred Bekijk bericht
                          Het schijnt een fabeltje te zijn dat je vlees op zo'n hoog mogelijke temperatuur moet dichtschroeien om zoveel mogelijk vleessappen te behouden. Op temperaturen rond de 65 grC schroeien de meeste vleessoorten al dicht, terwijl boven de 75 grC veel vocht verdampt. Een biefstuk bakken op 70grC levert dus een veel meer sappige stuk vleesch op dan bakken op 250 grC.
                          Daarvoor zet je beter een bak olijfolie in je oven op 70 °C en legt daar de biefstuk een tijdje in...
                          You know that reality is immaterial

                          Comment


                          • #14
                            Toevallig zeg, stond er vanochtend naar te kijken als vervanger voor m'n tosti ijzer (werkt niet meer met inductie plaat). Lijkt me wel wat.

                            Comment


                            • #15
                              En wat dacht je van wentelteefjes onder zo'n ijzer, heerlijk !!!

                              Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                              Comment


                              • #16
                                Trouwens sorry dat ik het zeg, maar LOL @ reacties CM:-)

                                Maar even wat anders, onze friteuse heeft het weer eens begeven, dus ik ben in de markt daarvoor.
                                Iemand nog tips voor een High End friteuse waar ik hiermee kan patsen:-)
                                2 x ouwe premium meuk
                                BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                                Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                                Comment


                                • #17
                                  John, haal een simpele frituurpan( 3,5 liter inhoud) bij de Lidl ( of soortgelijke winkels..), 30 Euro heb je een RVS pan in de keuken staan die je uit elkaar kan halen en in de afwasmachine zet.

                                  Gaat die pan stuk haal je weer een nieuwe ipv een Tefal met koolstoffilter voor meer dan 100 Euro...
                                  Veritatis simplex oratio est

                                  Comment


                                  • #18
                                    Nou dat bedoel ik dus eigenlijk een beetje Peter.
                                    Ik denk dat er gemiddeld wel een frituurpan of 2 per jaar bij ons in de vuilnisbank belandt.

                                    OK, het zijn wel allemaal apparaten van 30 a 40 euro oid.
                                    2 x ouwe premium meuk
                                    BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                                    Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                                    Comment


                                    • #19
                                      Frituur... :(

                                      Daar gaat m'n draadje.
                                      Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                      Comment


                                      • #20
                                        Ik gebruik een - iets minder gesofistikeerde - grill, maar kan Paco wel bijtreden dat het gewoon de manier is om goed vlees te bakken. En dan spreek ik niet van die dunnen uitgelebberde stukjes rumsteak uit de AH, heren, dan heb ik het over een drie centimeter dikke, vers van het blok gesneden, plak toprunds die je bij de slager haalt.
                                        Rock on. RS.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Ook Heston Blumenthal borduurt hier op voort en toont bijvoorbeeld aan dat het dichtschroeien van vlees met als doel sappen binnen te sluiten complete onzin is. Heston neemt twee dezelfde stukken vlees van het zelfde gewicht, de eerste wordt dichtgeschroeid zoals wij koks dat op school hebben geleerd. Nummer twee wordt op lage temperatuur, denk aan een graad of 60 onbewerkt in de oven gezet. Beiden stukken vlees worden op dezelfde kerntemperatuur gebracht en vervolgens gewogen.

                                          En wat blijkt, het netjes dicht geschroeide stuk vlees weegt minder, meer vocht verlies dus! Al met al een mooi voorbeeld van moleculaire gastronomie zonder zaken als stikstof, alginaten of emulgatoren.
                                          Lees verder op Kokenchemie: http://www.kokenchemie.nl/index.html
                                          Je gaat het pas zien als je het door hebt

                                          Comment


                                          • #22
                                            Oorspronkelijk geplaatst door PACO Bekijk bericht
                                            Frituur... :(
                                            Daar gaat m'n draadje.
                                            Sorry PACO, maar ja wat wil je ook met kinderen.
                                            2 x ouwe premium meuk
                                            BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                                            Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                                            Comment


                                            • #23
                                              Buietendat bezit ik gelukkig ook nog wel een gril, OK niet zo'n High End Pats ding zoals jij hebt, maar mee eens we gebruiken hem vaak.
                                              2 x ouwe premium meuk
                                              BMW E90 320D Dynamic Exe + chippie
                                              Jaguar X-Type Estate 2.0DI4 Exclusive

                                              Comment


                                              • #24
                                                Oorspronkelijk geplaatst door John Bekijk bericht
                                                Sorry PACO, maar ja wat wil je ook met kinderen.
                                                Sure.


                                                Maar goed, omdat jij het vraagt deze hebben wij en het filter systeem is erg handig om het vet schoon t houden (de tafel waar de friteuse op staat niet, uiteraard, maar toch :-)

                                                Grill, goed plan eigenlijk
                                                fka v164

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Zal ik ff een serieuze reaktie geven:



                                                  Zo iets is voor mij "da shit" om fatsoenlijk een entrecôte of rib-eye te bakken.
                                                  ---------------------------
                                                  Lullen gaat beter dan rijden.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Ja zon grillplate gaat tenminste NOOIT defect
                                                    (Behalve dat je in 2jr tijd die el-cheapo tefal-laag opeet en uitschijt)
                                                    يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Oorspronkelijk geplaatst door TSM Bekijk bericht
                                                      (Ja Behalve dat je in 2jr tijd die el-cheapo tefal-laag opeet en uitschijt)[/SIZE]
                                                      Dat laatste hoop je dan maar
                                                      Je gaat het pas zien als je het door hebt

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Oorspronkelijk geplaatst door Alfisto Bekijk bericht
                                                        Zal ik ff een serieuze reaktie geven:



                                                        Zo iets is voor mij "da shit" om fatsoenlijk een entrecôte of rib-eye te bakken.
                                                        Met alle respect, maar zo'n geribbeld bedje ligt toch helemaal niet fijn voor een stuk vlees. Vrees dat de smaak dan hard terugloopt....
                                                        Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Zo'n grillpan heb ik ook een paar gehad, met inderdaad het probleem dat de anti-aanbaklaag kapot gaat en loslaat binnen een jaar. Dat is ook de reden waarom ik geen pannen meer met anti-baklaag koop. Laatst nog een BK-koekenpan gekocht van edelstaal.

                                                          En ja, deze grill heeft ook zo'n laag (verbeterd, dat wel), maar aangezien je nooit olie hierop gebruikt is het risico van loslaten veel lager. Je moet alleen opletten met gemarineerd vlees, omdat hier regelmatig suikers inzitten die de boel kunnen laten verbranden.
                                                          Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Hier heb je nog wat receptideeën PACO



                                                            Meteen maar een emmer saus erbij doen?

                                                            Comment


                                                            • #31
                                                              Voor saus moet je bij Cavallino en TM zijn ;-)
                                                              Last edited by PACO; 20-06-08, 08:07.
                                                              Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                                                              Comment


                                                              • #32
                                                                ik vindt zon grillplate fantastisch voor vis...................
                                                                يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                                                                Comment

                                                                Working...
                                                                X