Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Rivella !??

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Sander
  replied
  Kennelijk was het plaatje idd niet groot genoeg, het Swiss Original is ingmar nl. ontgaan :-)

  Rivella

  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie  Een flesje Rivella light

  Rivella is een koolzuurhoudende frisdrank die gedeeltelijk uit wei wordt gemaakt. Deze frisdrank is afkomstig uit de zuivelindustrie.
  Het product werd in 1952 in Zwitserland door dr. Robert Barth uitgevonden.
  Het wordt sinds 1957 in licentie in Nederland gemaakt, anno 2008 door Vrumona. Lange tijd was Rivella er in twee varianten: de 'gewone' Rivella (met een voornamelijk rood label), met suiker als zoetstof, en een versie zonder suiker, "Rivella Light" (elders bekend als Rivella Blauw).
  Sinds 2005 wordt in Nederland ook Rivella met groene thee-extracten verkocht, weer met suiker als zoetstof. Het is in andere landen bekend als Rivella Groen.
  Rivella kan beschouwd worden als de nationale drank van Zwitserland met een marktaandeel van 15% (2002) en is verder eigenlijk alleen bekend in de regio's rond Zwitserland (Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Oost-Frankrijk) en Luxemburg en Nederland. Wat nu Rivella Light heet werd voor het eerst in Nederland geďntroduceerd in 1958[1] voor diabetici en heeft daar het grootste marktaandeel buiten Zwitserland.
  Rivella gebruikte lange tijd de reclameslogan "Rivella, een beetje vreemd, maar wel lekker", die erg bekend is geworden.

  Leave a comment:


 • Lennart
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door v164 Bekijk bericht
  maar wél eh lekker (to my surprise)
  ?

  Had je trouwens niet een wat groter plaatje kunnen vinden? Nu moet ik met een loep kijken :-).

  Leave a comment:


 • ingmar
  replied
  Ja, ja en dan het verhaal erachter. Vroeger had bestond er in nederland een melkplas. Zo'n grote zee van teveel geproduceerde melk. Dus dacht een slimme kerel: daar moet iets mee gebeuren. Laten we een onderzoeksinstituut de opdracht geven om te bedenken wat je met de melkplas kan doen. En tada: rivella werd uitgevonden. Zodat die boeren lekker door konden gaan met hun melkproductie. En je dus eigenlijk een heel duur glaasje melk aan het wegkoppen bent, als je een flesje rivella aan je mond zet.
  Enfin: de uitvinder is er niet rijk van geworden, zoals vaker gebeurd wanneer de uitvinding bij een onderzoeksinstituut wordt gedaan. Maar de directeur van dat instituut is er nog steeds trots op.

  Leave a comment:


 • Sander
  replied
  maar wél eh lekker (to my surprise)

  Leave a comment:


 • Hansv
  replied
  Ha, die V164;  Een béétje vreemd?

  Leave a comment:


 • Sander
  started a topic Rivella !??

  Rivella !??  of niet
  Last edited by Sander; 16-10-09, 08:52. Reden: beetje groot plaatje
Working...
X