Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Draadje voor opvallende programma punten in verkiezingsprogramma's

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Draadje voor opvallende programma punten in verkiezingsprogramma's

  Naast discussies gebaseerd op aannames, vermoedens en onderbuikgevoelens van stemmers en partijen zijn er ook programma inhoudelijke redenen te vinden waarom een partij wl of gn stem zou verdienen.

  Om af te trappen een opvallende paragraaf in het concept verkiezingsprogramma van d66:

  Concept D66-programma: “Games zijn cultuur”

  maart 15, 2010 | Author: Redactie


  Volgens het concept-verkiezingsprogramma van D66 zijn games ‘cultuur’. De partij heeft zelfs een hele paragraaf gewijd aan games. Daarin stellen de schrijvers dat D66 kunstzinnige games wil stimuleren en dat het niet aan de overheid is zich met de inhoud van games in het algemeen te bemoeien.

  In het hoofdstuk Media & Cultuur staan games expliciet als ‘cultuur’ vermeld en zien we de term terug in een rijtje waar D66 speciaal oog voor heeft in het kader van internationalisering. Het concept voor het hoofdstuk is mede opgesteld door Ruud Hendriks, oud topman van RTL en Endemol, mede-oprichter van Het Gesprek en sinds kort mede-eigenaar van de kranten NRC en NRC Next.

  Het totale concept van het verkiezingsprogramma van D66 maakt de partij op 3 april openbaar op D66.nl. Of de paragraaf het definitieve programma haalt wordt in april duidelijk tijdens het partij-congres.


  Lijkt me een prima reden om een stem die kant op te overwegen. Getuigt in ieder geval van realiteitszin door te er- en onderkennen dat de gamescultuur in NL een factor van belang is, cultureel n economisch.
  fka v164

 • #2
  Soms zijn de verschillen in programmapunten subtiel, maar levensgroot

  De overheid kan nieuwe cultuuruitingen bevorderen. De overheid moet voorwaardenscheppend optreden vanuit een normatief kader. De voorkeur dient daarbij uit te gaan naar ondersteuning van het particulier initiatief.
  Het woordje normatief is hier, uiteraard de storende factor, zeker als dit de norm is


  In onze samenleving komen christelijke waarden en normen namelijk steeds meer in het gedrang. Wetenschap en techniek spelen vanuit een materialistische levensbeschouwing een overheersende rol binnen onze dynamische massamaatschappij. Daarbij is er een spanningsveld tussen ethisch en esthetisch gehalte. Het is van belang niet te spoedig uit de weg te gaan voor de klacht, dat er ongenoegzame eerbied aan de dag wordt gelegd voor de kunst. Die klacht wordt bijvoorbeeld ten onrechte geuit wanneer bezwaar wordt gemaakt tegen zinnenprikkelende en grove uitingen. Dat geldt voor (televisie)reclame en mediaprogramma’s, moderne romans en literatuur, beeldende kunst, speelfilms, teksten van popsongs en andere muziek en culturele vorming. De overheid heeft hier naar christelijke beginselen een normerende taak. Juist daarom dient de overheid meer bezielende belangstelling voor het gehele cultuurleven te bevorderen. Ook de overheid moet steeds meer leren de dingen werkelijk te schouwen vanuit de bijbelse grondlijnen voor de ethische beoordeling en ook normerend optreden. God moge ons geven goede schrijvers, componisten, schilders, beeldhouwers, solisten, musici, knappe wetenschappelijke denkers, architecten en andere specifieke cultuurbouwers, die hun eigen weg gaan in gebondenheid aan Zijn Woord. In deze lijn is de overheid als Gods dienaresse het volk ten goede. Zo wordt Zijn lof vergroot.
  fka v164

  Comment


  • #3
   Kan een leuk draadje worde, mits mensen daadwerkelijk de moeite nemen zich in partijprogramma's te verdiepen.
   Iedereen heeft recht op mijn mening!

   Comment


   • #4
    D66 +1 SGP-1

    :o)
    Every second of your life is a part of your song

    Comment

    Working...
    X