Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Lekker eten downtown amsterdam

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Lekker eten downtown amsterdam

    Roept u maar :-)
    Zakelijk informeel.
    Hoeft geen sterrentent te zijn, maar moet gewoon wel goed zijn.
    Het ligt in de lijn der verwachtingen dat later op de avond de oldsailor ook wel bezocht gaat worden ;-)
    Hotel zit aan het damrak dus dat zit wel goed ;-)
    E
    يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

  • #2
    http://www.gummen.org/forum/showthre...taurants/page7

    Zie post 250.

    Comment


    • #3
      Oorspronkelijk geplaatst door TSM Bekijk bericht
      Hotel zit aan het damrak dus dat zit wel fout ;-)
      Inderdaad!
      Well Brian... I'm opening a boutique!

      Comment


      • #4
        Laatst heb ik hier lekker gegeten: http://www.restaurantmoerdijk.nl/

        Gelegen aan de willemsparkweg, niet midden in het centrum dus.

        Comment


        • #5
          Gauchos natuurlijk! :-)

          Vind zelf A Tavola een topper. Is wel wat verder lopen, maar het eten maakt het goed.
          Of Toscanini, ook een paar keer gegeten en meestal naar tevredenheid.
          Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

          Comment


          • #6
            Oorspronkelijk geplaatst door NAS Bekijk bericht
            Nog niet zo lang open, toch? Ik hoor er inderdaad een boel goeds over.

            Daar in de buurt: Beulings. Of de buren: Pianeta Terra.

            Toscanini is meestal wel goed (tot soms erg goed), maar je hebt af en toe pech met de bediening en de chef du jour. En je moet 't maar willen dat ze je tafel twee keer op een avond willen benutten. Maar wel sfeer natuurlijk, met voor petrolheads extra ambiance omdat 't in een voormalige garage/werkplaats zit.
            Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
            "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

            Comment


            • #7
              Oorspronkelijk geplaatst door Dutch Bekijk bericht
              Nog niet zo lang open, toch? Ik hoor er inderdaad een boel goeds over.
              Geen idee. Was een aanrader van een Italiaanse collega. En als een Italiaanse wat goed zegt over een Italiaanse tent buiten het moederland, dan ga je het dus eens proberen :-)

              Comment


              • #8
                Oorspronkelijk geplaatst door Eddieee Bekijk bericht
                Gauchos natuurlijk! :-)

                Of Toscanini, ook een paar keer gegeten en meestal naar tevredenheid.
                Toscanini is idd heel erg goed qua eten. Wel in de Jordaan, dus (leuk!) stukje wandelen.
                Nadeel is wel dat het een erg populaire tent is en dus willen ze de tafels 2 keer per avond vullen.
                Dat betekent dat je wat minder tijd hebt voor het genieten en je relatief snel klaar bent met eten.
                Laat reserveren lijkt dus het devies (21 uur bv.), dan staat er niemand op je te wachten tot je klaar bent met eten...

                Ferrari 308 GTB QV (1983)
                Alfa Giulia 1300 (1966)
                Mazda Miata (1990 Daily driver)
                BMW 320Ci (van GF)



                Comment


                • #9
                  Harry, gewoon voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, tussendoor stuk of wat limocello's en na het dessert doorpakken met dessertwijn en/of grappa. Dan houd je de tafel de hele avond wel bezet. :-)
                  Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. - Albert Einstein

                  Comment


                  • #10
                    En de wc... dus dan word je tafel en je vriendin alsnog ingepikt. :)

                    Comment


                    • #11
                      Bussia it is :)
                      Vanaf 2100u
                      Kunnen we daarvoor nog een proseccootje pakken. En nog 1. En nog 1.
                      :-)
                      Nu moet ik zeker ook een recensie schrijven he ? :-)
                      BEDANKT HEREN !
                      E
                      يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                      Comment


                      • #12
                        Oorspronkelijk geplaatst door NAS Bekijk bericht
                        Verrek. Die ken ik helemaal niet. Goede bediening dus? Want dat vind ik in A'dam wel altijd het breekpunt (als in: daar gaat het vrijwel altijd fout, en dan kom sta ik tóch weer met zo'n bekocht gevoel buiten).
                        Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                        Comment


                        • #13
                          "Proseccootje pakken"?

                          Dikke FAIL!
                          Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                          Comment


                          • #14
                            waarom is dat een fail?
                            يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                            Comment


                            • #15
                              Ja, en daarna naar de Old Sailor... Als toch iets wel treurig is :-))

                              Maar vertel 'es, TSM, hoe was die Italiaan nou?
                              Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                              Comment


                              • #16
                                we gaan er morgen naartoe naar bussia
                                en ja als de oprichters van je franchisegever langkomen dan hoort een stukje folkore als de old sailor daarbij
                                maar goed het is me nog steeds niet duidelijk waarom een lekker fris proseccootje een fail is
                                E
                                يوم واحد لا ضحك هو ليس يوم واحد عاش. :-)

                                Comment


                                • #17
                                  Prosecco is te "hip" (geweest) bij het plebs en daarom mag je het niet meer lekker vinden blijkbaar.
                                  2010 wordt het jaar van de echte champagne en van de Cava. (voor de cheapo's ;-) )

                                  Als je schijt hebt aan die trends, drink je gewoon nog steeds lekker je prosecco. Met een beetje mazzel dan niet meer voor 5,75 per glas, maar voor normale/minder hippe prijzen. :-)

                                  Ferrari 308 GTB QV (1983)
                                  Alfa Giulia 1300 (1966)
                                  Mazda Miata (1990 Daily driver)
                                  BMW 320Ci (van GF)



                                  Comment


                                  • #18
                                    http://www.elsevier.nl/web/Lifestyle...k-van-2007.htm

                                    In een goede Italiaan kan je natuurlijk aan de Prosecco gaan.
                                    Dat veel mensen Prosecco associëren met een hippe trend ligt meer aan de mensen zelf natuurlijk.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Oorspronkelijk geplaatst door raspaardje Bekijk bericht
                                      http://www.elsevier.nl/web/Lifestyle...k-van-2007.htm

                                      Dat veel mensen Prosecco associëren met een hippe trend ligt meer aan de mensen zelf natuurlijk.
                                      Precies wat ik probeer te zeggen he?
                                      Je moet lekker drinken, eten en doen wat je zelf wilt.

                                      Ferrari 308 GTB QV (1983)
                                      Alfa Giulia 1300 (1966)
                                      Mazda Miata (1990 Daily driver)
                                      BMW 320Ci (van GF)



                                      Comment


                                      • #20
                                        Oorspronkelijk geplaatst door Harry Bekijk bericht
                                        Je moet lekker drinken, eten en doen wat je zelf wilt.
                                        Dat vindt PACO anders niet, hoor! ;)
                                        Z3 Coupé 2.8, E36 325i Coupé, Octavia 4x4 turbo - 8W, Octane, Autosport.nl
                                        "No comment! There will be a formal press release after our victory." - Herr Doktor Altbauer, Schnorcedes Rennleiter

                                        Comment


                                        • #21
                                          @Hairy
                                          En dan steun ik je een keer tegen die domme kracht, is het weer niet goed...;)

                                          Comment


                                          • #22
                                            Dat je bij het bestellen van een drankje überhaupt zou gaan nadenken wat anderen er van vinden is natuurlijk al kansloos op zichzelf.
                                            2019 Volvo V60 T6

                                            Comment


                                            • #23
                                              Natuurlijk moet je lekker drinken wat je zelf wil. Maar dezelfde lutsers die 10 jaar terug "hip" rose zaten te drinken bij Het Blauwe Theehuis, zitten daar nu aan de prosecco/cava, gewoon omdat iedereen dat doet. Tegenwoordig dan niet meer als jonge sub-30 hippelingen, maar als oververmoeide tweeverdieners met 1 bugaboo, 1 tiethanger, en 1 kwijlende sugar-rush die de glazen op de omliggende tafels ombutst.

                                              Maar verder, gewoon zuipen wat je zelf wil. :)
                                              Mini Cooper Clubman
                                              "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                                              "Jasper val dood." - RH

                                              Comment


                                              • #24
                                                Oorspronkelijk geplaatst door raspaardje Bekijk bericht
                                                @Hairy
                                                En dan steun ik je een keer tegen die domme kracht, is het weer niet goed...;)

                                                lol :-)

                                                Ferrari 308 GTB QV (1983)
                                                Alfa Giulia 1300 (1966)
                                                Mazda Miata (1990 Daily driver)
                                                BMW 320Ci (van GF)



                                                Comment


                                                • #25
                                                  überhaupt nadenken over wat anderen van je zullen vinden ....
                                                  Veritatis simplex oratio est

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Ha, die Gummers;

                                                    Vorig jaar in Italië, stiekem toen niemand het zag natuurlijk, ook maar eens een flesje prosecco gescoord en aan Bacchus geofferd.

                                                    GAT.

                                                    VER.

                                                    DAMME.
                                                    Scherven brengen gelul.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Niet de versmaden een goede prosecco! Ik drink het liever dan champagne. Maar hip doen heb ik niets mee.
                                                      Ik vond het dan ook jammer dat ik 2 jaar geleden ineens hip was :-). Nu gelukkig niet meer.

                                                      Iets mindere prosecco is nog altijd goed om bij de Aperol te kiepen.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Vraagje. Beetje beschamend misschien, maar euhm: wat is prosecco?
                                                        Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Heh. Italiaanse champagne. Cava is de Spaanse variant.
                                                          Mini Cooper Clubman
                                                          "I left in love, in laughter, and in truth and wherever truth, love and laughter abide, I am there in spirit." - William Melvin Hicks
                                                          "Jasper val dood." - RH

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Prosecco
                                                            Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
                                                            Ga naar: navigatie, zoeken

                                                            Een fles Prosecco di Conegliano spumante extra droog.
                                                            Het glas is overigens gevuld met goedkope prosecco frizzante uit blikProsecco is zowel de naam van een Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort waar deze wijn van gemaakt wordt.

                                                            Inhoud [verbergen]
                                                            1 Het druivenras "Prosecco" en z'n geschiedenis
                                                            2 Productie van de wijn
                                                            3 De wijn
                                                            4 Externe links


                                                            [bewerken] Het druivenras "Prosecco" en z'n geschiedenis
                                                            Wijnbouw in de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene stamt uit oude tijden. De Prosecco wijnstok is gekweekt op deze heuvels voor meer dan tweehonderd jaar. Sinds het begin van de negentiende eeuw is onderzoek naar dit druivenras sterk toegenomen en de Prosecco heeft verspreid over het hele gebied. De precieze oorsprong van dit ras is enigszins een mysterie, maar sommige beweren dat het in feite al bekend was, als de 'Pucino' in de tijd van het Romeinse Rijk. De keizerin Livia Augusta was vooral dol op de wijn van deze druif. Zeker is echter dat gedurende ten minste twee eeuwen de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene een ideale omgeving zijn voor de teelt van Prosecco.




                                                            [bewerken] Productie van de wijn
                                                            De prosecco-wijn komt uit een gebied ongeveer 50 km ten noorden van de Italiaanse stad Venetië in de regio Veneto. De productie zone strekt zich uit via de band van de heuvels van de provincie van Treviso en omvat het gebied tussen de steden van Conegliano en Valdobbiadene. Het gebied omvat een reeks van heuvel ketens - die loopt van oost naar west - die een volgen na de andere uit de laaglanden aan de Pre-Alpen, ligt op gelijke afstand tussen de Sheltering Dolomieten in het noorden en de Adriatische Zee, die een positief effect heeft op de klimaat en landschap. De productie omvat het grondgebied van 15 gemeenten en heeft een oppervlakte van ongeveer 18.000 hectare (ca. 45.000 ha) van bouwland. Vines, echter alleen worden geteeld op het zuiden gerichte hellingen van de heuvels op een hoogte van 50 tot 500 meter (ca. 165 tot 1650 ft) boven zeeniveau, terwijl de noord-gerichte hellingen zijn vaak bedekt met bossen. Er zijn momenteel meer dan 4.300 hectare (ca. 9.750 ha) in het register DOC. Van deze hectare, 106 behoren tot het Superiore di Cartizze die, elk jaar, meer dan een miljoen flessen van de beste mousserende wijn produceert. De steile hellingen van de heuvels maken het moeilijk de werkzaamheden te mechaniseren,en het beheer van wijngaarden is bijna altijd in de handen van kleine telers. Alleen de richting Conegliano vindt men een paar van de grotere producenten. Met betrekking tot het aantal wijnhuizen, echter, is er een gestage groei: geleidelijk tal nieuwe ondernemers zijn toegetreden tot de gelederen van de producenten die al geteld onder hen vier coöperaties en mousserende wijn 15 grote huizen. Het is echt dankzij deze grote vreedzame leger van mannen en de liefde die zij hebben voor hun land dat het mogelijk is geweest om het behoud van deze heuvels. De vele taluds, hellingen en terrassen hebben gevormd langzaam de zonnige gezichten van de heuvels door de eeuwen heen, onuitwisbaar wijziging van hun profielen.

                                                            De wijn kan als vino frizzante of als spumante worden gemaakt. Het verschil zit hem in de bubbels. Spumante is de Italiaanse kwaliteitsbenaming voor een mousserende wijn die ten minste 11% alcohol bevat. Frizzante geeft aan dat de wijn half mousserend is. Deze variant bevat weinig koolzuur doordat hij zijn tweede gistingsproces niet op de fles, zoals de spumante, maar in roestvrijstalen tanks ondergaat: de méthode Charmat of cuve close. De methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn. Door het veel grotere volume van de tank, zal deze tweede gisting veel sneller verlopen dan bij een méthode traditionnelle (dat een tweede gisting op fles kent). Dit procedé geeft de prosecco-wijn zijn frisse, schuimige mousse. Doordat deze bereidingsmethode minder arbeidsintensief is, is de wijn ook goedkoper. Spumante is er in twee versies: droog en halfzoet. De laatste ontstaat door temperatuurregulaties waardoor tijdens het rijpingsproces niet alle suiker in alcohol wordt omgezet en de wijn lichtzoet blijft.

                                                            Prosecco moet niet langer dan twee jaar bewaard worden. Hierna wordt de wijn alleen maar slechter.

                                                            Per jaar worden er in Italië zo'n 150 miljoen flessen Prosecco geproduceerd. De wijnen uit Valdobbiadene en Conegliano vallen onder een DOC-keurmerk. De naam Prosecco heeft geen Beschermde oorsprongsbenaming maar deze is wel in de maak.

                                                            [bewerken] De wijn
                                                            Prosecco wordt koud gedronken en is goed bruikbaar als aperitief of bij vis of salade. Net als de Spaanse cava wordt prosecco vaak als alternatief voor champagne gebruikt. Prosecco heeft echter niet de verfijnde smaak van een goede champagne, hoewel sommige dicht in de buurt komen.

                                                            De meeste prosecco's hebben een wat lagere koolzuurdruk en worden ook wel Vino frizzante of Vino gentile genoemd. De fles volstaat meestal met een stevige kurk met het bekende touwtje (spago) eromheen. Een kroonkurk als afsluiting wordt ook wel toegepast bij frizzante-wijnen. Het alcoholpercentage van deze prosecco's ligt vaak rond de 10 à 11 procent.

                                                            spumante is een Proseccosoort die een extra fermentatieproces heeft ondergaan. Hierdoor heeft deze een wat hogere koolzuurdruk en wat meer mousse. De flessen zijn meestal sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje (muselet) zoals ook bij champagneflessen.

                                                            Een andere variant zijn de Prosecco spento en de Prosecco tranquillo. Dit zijn Prosecco's zonder koolzuur en deze worden nauwelijks buiten Italië verkocht.

                                                            Cartizze prosecco is de duurste Prosecco die er is.

                                                            De wijn wordt ook in mixdrankjes en cocktails gebruikt. Zo is het de hoofingrediënt van de Spritz en de Bellinicocktail. Ook wordt het nog wel eens als vervanging van Champagne gebruikt in de Mimosacocktail.




                                                            [bewerken] Externe links
                                                            Veritatis simplex oratio est

                                                            Comment


                                                            • #31
                                                              dus.. ;-)
                                                              Veritatis simplex oratio est

                                                              Comment


                                                              • #32
                                                                Ah. Nee. Ik snap 't. Dank :-)
                                                                Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                                                                Comment

                                                                Working...
                                                                X