Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Olie brengt 1,25 biljoen dollar op voor OPEC-leden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Olie brengt 1,25 biljoen dollar op voor OPEC-leden

  Dankzij de torenhoge olieprijs stroomt het geld binnen in de landen van de OPEC. De leden van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen verdienen dit jaar 86 procent meer aan de export van olie dan in 2007.

  Dat blijkt uit schattingen van het energieagentschap van de Amerikaanse overheid (EIA).

  Volgens de EIA incasseren de olie-exporterende landen dit jaar het recordbedrag van 1,25 biljoen dollar (797 miljard euro) voor de uitvoer van hun olie. In 2007 was dit nog 671 miljard dollar. De EIA verwacht dat de opbrengsten in 2009 nog eens met 6 procent zullen stijgen.

  In de eerste helft van 2008 bracht de olie-export al 645 miljard dollar op voor de OPEC-leden. Hiervan kwam bijna een derde terecht in Saudi-ArabiŽ, dat in de eerste maanden van dit jaar slechts 2 miljard dollar minder aan de olie-export overhield dan in geheel 2007.

  Telegraaf.nl
  Je gaat het pas zien als je het door hebt

 • #2
  Da's best veel geld. 't was wel weer prima spul want de wagi-wagi rijdt er heerlijk op ;-)

  Laat die gasten ook eens wat verdienen. Ze hebben verder alleen zand en zon.

  Comment


  • #3
   Exxon Mobil turns biggest US quarterly profit

   HOUSTON (AP) -- Exxon Mobil reported the fattest operating profit in U.S. corporate history Thursday but took a beating anyway -- from politicians railing against Big Oil, drivers bleeding cash at the pump and investors who expected more.

   The world's largest publicly traded oil company turned a profit of $11.7 billion for the second quarter, lifted mostly by meteoric crude prices. Its earnings were up 14 percent from a year ago.

   Total sales: $138 billion -- roughly the gross domestic product of Hungary.
   Je gaat het pas zien als je het door hebt

   Comment


   • #4
    DEN HAAG - Olieconcern Shell heeft in het tweede kwartaal de winst zien stijgen. Het resultaat op basis van geschatte actuele voorraadkosten kwam uit op 7,9 miljard dollar (circa 5,1 miljard euro), tegen 7,6 miljard dollar een jaar geleden.

    Het concern maakte de cijfers donderdag bekend. In het resultaat was een eenmalige bate opgenomen van 73 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 11,56 miljard dollar. Dat betekent een stijging van 29 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

    De productie kwam, inclusief de productie van bitumen uit oliezanden, in het voorbije kwartaal uit op 3,126 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Dat was ongeveer wat analisten hadden verwacht.
    Huidig: 2006 Volvo V70 2.4 (170pk)
    Vorig: 2019 Volvo V60 T6 (340pk)

    Comment


    • #5
     Wel even opletten voor de aantallen-spraakverwarring, want een Amerikaans biljoen is bij ons een miljard.
     Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

     Comment

     Working...
     X
     😀
     🥰
     🤢
     😎
     😡
     👍
     👎