Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Als IsraŽl aanvalt...

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Als IsraŽl aanvalt...

  De wekker gaat af, je doet je dagelijkse ochtendritueel, rijdt weg met de auto en zet de autoradio aan. En dan hoor je voor het eerst dat de olieprijs door de 250 dollar per vat-grens gebroken is.

  Economen prediken op BNR Nieuwsradio het einde der tijden, de economie zal in elkaar storten als een kaartenhuis, we gaan weer terug naar berenvellen en op konijnen jagen. Wat is er gebeurd?

  Het blijkt dat Iran de Straat van Hormuz heeft geblokkeerd met zeemijnen, en diverse olietankers in de Perzische Golf heeft laten zinken.

  Want toen Nederland gisteravond naar bed ging, namen politici en generaals in Tel Aviv een beslissing. Iran is bezig met een nucleair programma, en test bovendien raketten die IsraŽl kunnen bereiken. Een te gevaarlijke combinatie, vindt men in Tel Aviv.

  Er is snel gebeld met Washington. Daar zei men dat een oogje dichtgeknepen zou worden.

  In het holst van de nacht steeg een 30-tal straaljagers op vanaf meerdere IsraŽlische vliegbases. Boven het westen van Irak draaide, hoog in de lucht, een Israelisch tankvliegtuig cirkels.

  De straaljagers tankten bij en vlogen door naar het oosten, richting centraal Iran.

  Het doel van de eerste straaljagers was simpel. Het creŽren van een veilig pad naar Natanz, de plek tussen de steden Isfahan en Kashan. Daar is volgens inlichtingendiensten Iran stiekem kernwapens in elkaar aan het draaien.

  Een stuk hoger vlogen andere IsraŽlische jagers, die hun maten moesten beschermen tegen Iraanse interceptiejagers.

  De eerste straaljagers die het Iraanse luchtruim binnenstormden, waren volgestouwd met elektronica die de Iraanse luchtafweer moesten verstoren.

  Binnenin de ruitvormige wolk straaljagers bevonden zich de bommenwerpers, met onder hun vleugels zogenaamde lasergeleide, 'slimme' bommen.

  Op de grond, vlakbij de nucleaire installaties van Natanz, verborgen zich al een tijd IsraŽlische commando's in de bergen rondom de nucleaire, half-ondergrondse centrale. De commando's richtten voor het oog onzichtbare laserstralen op cruciale gebouwen.

  De slimme bommen 'zagen' de punten waar de lasers de gebouwen raakten en richtten zich daar op. De piloten drukten op hun knoppen, en Natanz verdween in een paar grote wolken.

  Bijna direct daarna vonden ook explosies plaats op de handelsvloeren. Het was al ochtend in AziŽ, en het eerste nieuwsdienst-bericht over de aanval op Natanz deed mensen beven. Want hoe zou Iran reageren? Binnen tien minuten schoot de olieprijs omhoog.

  En het furieuze Iran reageerde inderdaad. Terwijl naast het bed de wekker afging, voeren snelle boten de Iraanse havens uit. Die dumpten grote aantallen zeemijnen in de nauwe Straat van Hormuz.

  Ook bestookte Iran uit wraak lukraak olietankers met raketten, en schoot het strategische raketten af op IsraŽl.

  De Amerikanen, die tenslotte de dienst uitmaken in Irak en eigen vliegdekschepen hebben liggen in de Perzische Golf, deden niets om de IsraŽlische aanval tegen te houden.

  De wereld houdt zijn adem in, want zal Iran nu ook Amerikaanse schepen aanvallen en een oorlog uitlokken? Het idee van een oorlog die de hele olietoevoer uit de Perzische Golf volledig in het honderd zal sturen, grijpt handelaren bij de keel en laat hen niet meer los.

  De Straat van Hormuz is geblokkeerd voor schepen en daarmee kan ongeveer 40 procent van de totale dagelijkse wereld-olieaanvoer de raffinaderijen in de afzetgebieden voorlopig niet bereiken.

  Markten reageren op de slechte nieuwstijdingen en de olie 'futures', de prijzen voor leveringscontracten voor olie die in de nabije toekomst liggen, schieten omhoog.

  Wereldwijd stellen regeringen groeiverwachtingen drastisch naar beneden bij. Andere olieproducerende landen wordt gesmeekt meer olie op te pompen, maar het is lang niet genoeg om het gebrek aan Saoedische en Iraakse olie te compenseren.

  Was de inflatie sowieso al hoog, met zo'n enorme daling in het olieaanbod gieren de prijsstijgingen de pan uit. Regeringen proberen het olieverbruik zo goed en kwaad als het kan terug te dringen, maar in zo'n korte tijd is er geen alternatief voor handen. Goed, slaolie dan.

  De prognoses voor de strategische oliereserves zijn slecht. De Verenigde Staten denken dat ze binnen twee weken door hun voorraden heen zijn.

  Hetzelfde geldt zo ongeveer voor de Europese landen. Maar China en India - die bijna geen reserves aan hebben gelegd - zitten in een lastig parket.

  Het is slechts ťťn scenario. Maar helaas wel realistisch. En het is waarschijnlijk de reden waarom een Israelische aanval op Iran nog niet plaatsgevonden heeft.

  http://go.z24.nl/go/e/contpan_fd/htt...ikel_22159.z24
  Je gaat het pas zien als je het door hebt

 • #2
  Wat is je punt?
  Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

  Comment


  • #3
   Oorspronkelijk geplaatst door PACO Bekijk bericht
   Wat is je punt?
   Dat de zomer er somber uitziet
   Je gaat het pas zien als je het door hebt

   Comment


   • #4
    Oorspronkelijk geplaatst door Starred Bekijk bericht
    De eerste straaljagers die het Iraanse luchtruim binnenstormden, waren volgestouwd met elektronica die de Iraanse luchtafweer moesten verstoren.

    Binnenin de ruitvormige wolk straaljagers bevonden zich de bommenwerpers, met onder hun vleugels zogenaamde lasergeleide, 'slimme' bommen.

    Op de grond, vlakbij de nucleaire installaties van Natanz, verborgen zich al een tijd IsraŽlische commando's in de bergen rondom de nucleaire, half-ondergrondse centrale. De commando's richtten voor het oog onzichtbare laserstralen op cruciale gebouwen.
    Vier onwaarschijnlijkheden achter elkaar. Heel knap.

    Electronica die de luchtafweer verstoort, verstoort (ja ja echt wel) ook de aanvalsmacht.
    Slimme bommen bestaan nog steeds niet, en lasergeleid is volledig anders dan wat onder slimme bommen wordt verstaan (google zelf maar, ik heb daar geen zin in).
    Ja al jaren zitten de israelische commando's daar, en die hebben nooit wat info gelekt zodat het westen wel Iran kan ontmaskeren. Heel geloofwaardig (beide NOT).
    Onzichtbare laserstralen? Hebben we het wellicht over infrarood dan?
    Last edited by Steven; 10-07-08, 08:39.
    Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
    Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

    Comment


    • #5
     Past allemaal wel mooi in een Grisham-novelletje... ;-)
     "Bork Bork Bork!" - Swedish Chef

     Comment


     • #6
      'Total stopt met investeringen in Iran'
      10 juli 2008, 10:16 uur | FD.nl

      Total trekt zich terug uit Iran, in reactie op de nucleaire ambities van Iran en de recente rakettentests. De Franse oliereus zegt dat een investering onder de huidige omstandigheden politieke risico's met zich meebrengt en de reactie uitlokt dat Total alles doet voor geld.

      Dit schrijft de Financial Times donderdag op zijn website. Total zegt tegen de krant dat het momenteel te riskant is om te investeren in het Islamitische land.

      Met het vertrek van Total verliest Iran de laatste energiegroep die veel geld wilde stoppen in de ontwikkeling van de enorme gasreserves van het land. Bovendien verliest Iran de noodzakelijke kennis om liquified natural gas (LNG) te exploiteren.

      Dinsdag testte Iran negen lange- en middellangeafstandsraketten, ondanks de oplopende spanning tussen dit land, Amerika en IsraŽl. Volgens de nationale staatstelevisie werd onder meer de Shahab-3 getest. Deze raket kan doelen raken op een afstand van 2000 kilometer, waaronder IsraŽl. Naast de Shahab-3 werden ook raketten met een draagwijdte van 400 en 170 kilometer getest.

      ĎHet doel van deze oefeningen is aantonen dat we klaar zijn om onze natie te verdedigení, aldus commandant van de luchtmacht Hossein Salami op de staatstelevisie. ĎDe vijand moet zijn fouten niet herhalení.
      Je gaat het pas zien als je het door hebt

      Comment


      • #7
       "Het is veel te riskant om te investeren" Inderdaad, Total doet alles voor GELD :-)

       Offtopic: heet die vent echt Salami?
       Het is verontrustend dat de enige zekerheid in ons leven (dat we doodgaan) nog steeds niet empirisch is bewezen voor iedereen.
       Het licht aan het einde van de tunnel is een aanstormende trein

       Comment


       • #8
        Economisch Iran onder druk zetten is wellicht de beste optie die momenteel voor handen ligt.
        Alle westers know-how uit dat land terug halen is een goede eerste stap.
        Aanvallen is totaal geen optie!
        All you need to remember is the number '70' .

        Comment


        • #9
         Grappig verhaal maar je aanvalsplan klopt niet helemaal, ik zou zeggen schaaf het een beetje bij. :)

         Paar puntjes:

         1. Israel zal zo'n aanval nooit zonder MEDEWERKING van de USA uitvoeren. Een aanval wordt dus een Joint strike om het zo maar te zeggen.

         2. Met conventionele bommen zijn de installaties in Iran niet te vernietigen, diepe tunnelcomplexen maken het onmogelijk om met conventionele bommen ook maar in de buurt van vitale onderdelen te komen. Blijft over een nucleaire aanval of een aanval met grondtroepen welke de tunnels inmoeten om de installaties te vernietigen.

         Een nucleaire aanval is politieke zelfmoord dus het zal met grondtroepen moeten, iets wat bijzonder riskant is gezien het grote aantal manschappen wat in ťťn keer getransporteerd moet worden.

         3. De Straat van Hormuz is zoals je zelf al aangeeft van fitaal strategisch belang. Iran zal deze niet zonder slag of stoot kunnen bezetten, wel kunnen ze het gijzelen voor een bepaalde tijd door middel van mijnen en raketten. Overigens varen daar niet genoeg schepen om door middel van zinken de straat te blokkeren. ;)
         Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

         Comment


         • #10
          Is denk ik niet zijn verhaal......stond op de site van BNR.
          All you need to remember is the number '70' .

          Comment


          • #11
           2. Met conventionele bommen zijn de installaties in Iran niet te vernietigen, diepe tunnelcomplexen maken het onmogelijk om met conventionele bommen ook maar in de buurt van vitale onderdelen te komen. Blijft over een nucleaire aanval of een aanval met grondtroepen welke de tunnels inmoeten om de installaties te vernietigen.
           De opvolger van de Daisy cutter staat inmiddels klaar, er is enorm geinvesteerd in een conventioneel wapen dat op groote diepte haar vernietigende werking moet kunnen etaleren.....................
           If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!

           When they say nothing's wrong that's when you run

           Comment


           • #12
            Oorspronkelijk geplaatst door Starred Bekijk bericht
            'Total stopt met investeringen in Iran'
            10 juli 2008, 10:16 uur | FD.nl

            Total trekt zich terug uit Iran, in reactie op de nucleaire ambities van Iran en de recente rakettentests. De Franse oliereus zegt dat een investering onder de huidige omstandigheden politieke risico's met zich meebrengt en de reactie uitlokt dat Total alles doet voor geld.

            Dit schrijft de Financial Times donderdag op zijn website. Total zegt tegen de krant dat het momenteel te riskant is om te investeren in het Islamitische land.

            Met het vertrek van Total verliest Iran de laatste energiegroep die veel geld wilde stoppen in de ontwikkeling van de enorme gasreserves van het land. Bovendien verliest Iran de noodzakelijke kennis om liquified natural gas (LNG) te exploiteren.

            Dinsdag testte Iran negen lange- en middellangeafstandsraketten, ondanks de oplopende spanning tussen dit land, Amerika en IsraŽl. Volgens de nationale staatstelevisie werd onder meer de Shahab-3 getest. Deze raket kan doelen raken op een afstand van 2000 kilometer, waaronder IsraŽl. Naast de Shahab-3 werden ook raketten met een draagwijdte van 400 en 170 kilometer getest.

            ĎHet doel van deze oefeningen is aantonen dat we klaar zijn om onze natie te verdedigení, aldus commandant van de luchtmacht Hossein Salami op de staatstelevisie. ĎDe vijand moet zijn fouten niet herhalení.
            Ook grappig, ik heb uit betrouwbare bron dat Shell juist gaat investeren in Iran.
            Iedereen heeft recht op mijn mening!

            Comment


            • #13
             Oorspronkelijk geplaatst door Romo Bekijk bericht
             De opvolger van de Daisy cutter staat inmiddels klaar, er is enorm geinvesteerd in een conventioneel wapen dat op groote diepte haar vernietigende werking moet kunnen etaleren.....................
             Tja, het geheime deep penetration wapen van de USA. Dat kan heel goed, bedenkt alleen dat het iig zeker is dat de Iranieers hard bezig zijn met het verder verstevigen van hun ondergrondse bunkers.

             Ik moet nog zien dat zo'n aanval met conventionele wapens gaat lukken. Bedenkt ook dat de kans groot is dat er grondtroepen nodig zijn om om de schade te inspecteren anders weet je nog niet of je aanval succesvol is geweest.
             Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

             Comment


             • #14
              Oorspronkelijk geplaatst door denheer Bekijk bericht
              Tja, het geheime deep penetration wapen van de USA.
              *hoort CM al driftig inkoppers tikken achter de ignore-functie*
              Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

              Comment


              • #15
               Anyway. Laat ik het eventjes eens lekker zwartwit zetten (want 't is tenslotte bijna vrijdag).

               Als die IsraŽli's nog een beetje cojones over hebben na het jarenlang pesten van de Palestijnen, smijten ze die Ammedinejat direct een nuke op z'n hoofd. In ťťn grote paddestoelklap van 't gezeik af. En de kanttekening erbij dat als ze de olietankers blokkeren, ze d'r nog een nuke bij krijgen.

               Durven ze dat niet, dan moeten ze verder niet zeuren en zelf ook hun atoombommen inleveren. Want geef mij ťťn reden waarom IsraŽl wťl het nonproliferatieverdrag mocht afwijzen en atoomwapens mocht ontwikkelen, maar Iran niet? Omdat de tweede een fanatiek-religieuze staat is, die met zulke wapens niet te vertrouwen is? Zit iets in natuurlijk. Maar IsraŽl is zelf ook niet vies van een portie opportunistisch geweld. De enige reden waarom we daar niet zo moeilijk over doen, is omdat ze aan 'onze' kant staan.

               Meen het trouwens serieus. Dat gezeik in het Midden-Oosten gaat nu al vijftig jaar. En ze zijn d'r ALLEMAAL even schuldig aan, daarginds.
               Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

               Comment


               • #16
                Mwoah, da's inderdaad zwart-wit (en te ongenuanceerd) gesteld.

                Ze dragen allemaal wel schuld, maar niet evenveel.
                Als je er als superimperialisten zorg voor draagt dat democratieŽn zich niet kunnen en mogen ontwikkelen daar, dan moet je niet verbaasd zijn dat er zit wat er zit.
                Wie imperialisme zaait zal dictators oogsten, of zoiets.

                Woord van de dag: Mossadeq
                Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                Comment


                • #17
                 Oorspronkelijk geplaatst door brun Bekijk bericht
                 Anyway. Laat ik het eventjes eens lekker zwartwit zetten (want 't is tenslotte bijna vrijdag).

                 Als die IsraŽli's nog een beetje cojones over hebben na het jarenlang pesten van de Palestijnen, smijten ze die Ammedinejat direct een nuke op z'n hoofd. In ťťn grote paddestoelklap van 't gezeik af. En de kanttekening erbij dat als ze de olietankers blokkeren, ze d'r nog een nuke bij krijgen.
                 Grappig om dit te lezen, ik zie deze stelling vaker voorbijkomen.

                 Alleen trekt men dit vaak wat verder onder het mom van "If you hit a king, make sure you kill him" oftewel, een volledige wipeout van Iran's mogelijkheden tot een tegenaanval. Hierbij komen zo'n 25-35 nukes om de hoe kijken. En meestal wordt daar ook gelijk Syrie bij betrokken om die ook maar van de kaart te vegen, zijn ze van alle problemen in ťťn keer af.

                 Dat daarna de internationale gemeenschap Israel links laat liggen en een embargo geeft van hier tot de maan daar wordt ook niet aan voorbijgegaan, daarom ook dat ik zei dat een nucleaire optie politieke zelfmoord zou zijn. Ik zie dat dus ook niet zo snel gebeuren.
                 Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

                 Comment


                 • #18
                  Oorspronkelijk geplaatst door denheer Bekijk bericht
                  Grappig om dit te lezen, ik zie deze stelling vaker voorbijkomen.

                  Alleen trekt men dit vaak wat verder onder het mom van "If you hit a king, make sure you kill him" oftewel, een volledige wipeout van Iran's mogelijkheden tot een tegenaanval. Hierbij komen zo'n 25-35 nukes om de hoe kijken. En meestal wordt daar ook gelijk Syrie bij betrokken om die ook maar van de kaart te vegen, zijn ze van alle problemen in ťťn keer af.

                  Dat daarna de internationale gemeenschap Israel links laat liggen en een embargo geeft van hier tot de maan daar wordt ook niet aan voorbijgegaan, daarom ook dat ik zei dat een nucleaire optie politieke zelfmoord zou zijn. Ik zie dat dus ook niet zo snel gebeuren.
                  Dus hoe je ook wendt of keert, die Palestijnen zijn de lul.
                  LOL
                  Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                  Comment


                  • #19
                   Oorspronkelijk geplaatst door PACO Bekijk bericht
                   Dus hoe je ook wendt of keert, die Palestijnen zijn de lul.
                   LOL
                   Ja, uiteraard. Die kunnen de komende generaties nog gezellig met z'n allen stenen gaan gooien. Lekker ff afreageren tegen die Merkava tanks.
                   Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

                   Comment


                   • #20
                    Ja, pffff, dit is natuurlijk een rel van niks.

                    Ik had toch op z'n minst verwacht voor antisemiet te worden uitgemaakt. :-)
                    Op dag 8 schiep God de tie-wrap en de duct tape. En God keek en zag dat het goed was.

                    Comment


                    • #21
                     Oorspronkelijk geplaatst door brun Bekijk bericht
                     Ja, pffff, dit is natuurlijk een rel van niks.

                     Ik had toch op z'n minst verwacht voor antisemiet te worden uitgemaakt. :-)
                     Nou ja, hoe Iran ook aangevallen gaat worden, de Joden hebben het hoe dan ook gedaan natuurlijk. Hetzij direct, hetzij indirect door de VS waar de Joden aan alle touwtjes trekken.
                     (zo, dit moet de rel wel weer een beetje leven inblazen)
                     Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others

                     Comment


                     • #22
                      Oorspronkelijk geplaatst door Kiwi Bekijk bericht
                      Nou ja, hoe Iran ook aangevallen gaat worden, de Joden hebben het hoe dan ook gedaan natuurlijk. Hetzij direct, hetzij indirect door de VS waar de Joden aan alle touwtjes trekken.
                      Wat heeft Ajax hier in hemelsnaam mee te maken?
                      Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

                      Comment


                      • #23
                       Wat is er mis met Joden....zijn hele gasvrije mensen hoor.
                       Dax Cobra 4.0 V8 - BMW F30 320D HE

                       Comment


                       • #24
                        You know that reality is immaterial

                        Comment


                        • #25


                         Gisteren irriteerde trol-staat Iran de westerse wereld met de lancering van een stel langeafstandsraketten. Raketten waar theoretisch een nucleaire lading op past die afgeleverd kan worden tot in het historische centrum van Tel Aviv. Allemaal mooi en aardi

                         Comment


                         • #26

                          Comment


                          • #27
                           In a picture released on the online service of the Iranian daily Jamejam on July 10, 2008, three missiles rise into the air as a forth remains in the launcher on the ground during a test-firing in an undisclosed location in the Iranian desert on July 9, 2008. An altered version of this image was published by the Iranian Revolutionary Guards news website, Sepah News, yesterday, adding a forth successfully launched missile in place of the ground launcher (2-R).

                           hiervandaan:

                           Comment


                           • #28
                            3. De Straat van Hormuz is zoals je zelf al aangeeft van fitaal strategisch belang. Iran zal deze niet zonder slag of stoot kunnen bezetten, wel kunnen ze het gijzelen voor een bepaalde tijd door middel van mijnen en raketten. Overigens varen daar niet genoeg schepen om door middel van zinken de straat te blokkeren. ;)"

                            komt die onderzeedienst toch nog mooi van pas ;-)
                            wellicht wat nuttiger dan chocolade repen uitdelen aan corrupte baardjurken in afghanistan
                            "ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend zn piemel wil laten zien"--Bats
                            "dan door naar Bats voor bakkie want dat staat ook nog"--TSM
                            "Ik begrijp dat de piemeltjes weer zijn opgerold,strijdbijlen uit elkaars ruggen zijn getrokken en er nu wat omzichtig wordt gezwamd "--PACO
                            "Ik verbaasde me anno 2006 over het infantiele gedrag van sommige ex-forummers-die-soms-nog-langskomen-om-te-patsen.Maar die waren in 2006 jonger dan TSM.:)"--Jasper

                            Comment


                            • #29
                             Dat ze raketten met een bepaald verondersteld bereik kunnen afvuren, wil niet zeggen dat ze er ook iets mee kunnen raken.
                             Hoe moeilijk gericht raken is, zien we steeds weer opnieuw met ondermeer "precisie"-bombardementen.

                             Heeft Iran nog enige luchtmacht?

                             * Voor emotionele problemen is er geen rationele oplossing.
                             * Standaarden zijn net tandenborstels: iedereen heeft er eentje en niemand wil die van een ander gebruiken.

                             Comment


                             • #30
                              Lees zojuist dit: 'IsraŽlische vliegtuigen oefenen in Irak’

                              Bron: Volkskrant


                              Voor m'n werk moet ik binnenkort naar IL, maar ik heb er nog niet zo'n zin in...
                              Fiat Grande Punto 1.9 MultiJet 130 sport 2006
                              Lancia Thema 8.32 1988
                              Bimota SB6 1995
                              Suzuki GSX-R750 1985
                              Suzuki GSX-R750 1985
                              Suzuki GSX-R50 1987

                              Comment


                              • #31
                               Oorspronkelijk geplaatst door slibbe2 Bekijk bericht
                               Dat ze raketten met een bepaald verondersteld bereik kunnen afvuren, wil niet zeggen dat ze er ook iets mee kunnen raken.
                               Hoe moeilijk gericht raken is, zien we steeds weer opnieuw met ondermeer "precisie"-bombardementen.

                               Heeft Iran nog enige luchtmacht?
                               Voor een gifgas aanval hoef je niet echt precies te zijn, een beetje in de buurt is genoeg. Overigens heeft Israel (in mooie diplomatieke woorden overigens) al aangegevan dat mocht er een gifgasaanval plaatsvinden op Israelis grondgebeid dat de agressor dan zeker kan zijn van een nucleaire tegenaanval.

                               Iran heeft leuke vliegtuigen, de vraag is alleen hoe luchtwaardig die zijn en hoeveel er nog van over zijn. Veel vliegtuigen zijn gebruikt voor reserve onderdelen. Meer info over de Iraanse luchtmacht:
                               Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

                               Comment


                               • #32
                                Geen schijn van kans daar...........................( tenminste als het er van komt)
                                If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit!

                                When they say nothing's wrong that's when you run

                                Comment

                                Working...
                                X