Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

School - boeken - bijdrage e.d.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • School - boeken - bijdrage e.d.

  Om een of andere reden valt alles weg waar ik 10 minuten aan het typen ben geweest. Kutforum.

  Maar goed, nogmaals dan maar.

  Vroeger, 15 jaar geleden, toen ik op middelbare school zat, betaalde je (ok, m'n ouders) een hoop geld voor boeken. Ik kan me toen herinneren dat er op een gegeven moment ook 'kopieerkosten' en later zelfs 'eigen bijdrage voor school' werd gevraagd. Dat leverde al aardig wat discussies op in die tijd, al ging het nog om bedragen van een paar tientjes -in guldens-. Maar ok, m'n ouders betaalden de rekening en ik kreeg erg goed les.

  Nu, 15 jaar later, oudste zoon, middelbaar onderwijs (VMBO techniek, zeg maar het LTS van toen)...Boeken kosten nog steeds aardig wat (ondanks beloften van regering dat schoolboeken gratis zouden worden) en heel misschien krijgen sommigen dan later wat geld terug van belastingdienst (hoera, dat zal vast goed gaan)
  Maar...die zogenaamde kopieerkosten.... WTF. Wat voor kopieerapparaten hebben ze tegenwoordig?

  Kijk en huiver:


  Kopieerkosten bouwtechniek 25,00
  Gebruik klassikale leermiddelen (woordenboeken, atlassen, antwoordboekjes, naslagwerken, enz.) 5,00
  Bijdrage activiteitenweken 10,00 Koop
  Bijdrage ouderfonds 2,50
  Huur kluisje 7,00
  Schoolfonds 36,50
  Viergaats ringband + materiaalkosten 8,00
  Materiaalkosten natuurkunde 1,50
  Kopieerkosten techniek breed 25,00
  Kopieerkosten keuzevak metalektro 25,00

  Boeken heb ik hier even buiten gelaten (waar je ook een huurprijs voor betaald waar je hele beste dikke romans voor kan kopen in de boekhandel, maar goed, het zal wel). Ook even los van het tientje voor een activiteitenweek, waarvan ik weet dat je die straks nog een keer betaald als de activiteit daar is, dan word er gewoon weer 110 euro geclaimed voor het schoolreisje. Dat tientje nu zal dan vast zijn voor de leerlingen die straks niet betalen ofzo, of voor de docenten die als begeleiding meegaan.

  Schoolfonds is te begrijpen (wat ze ermee doen weet ik niet, maar ok)

  Maar 75 euro voor kopietjes?
  Heb hem verleden jaar eigenlijk nooit met een A4 tje zien lopen. Zal vast wel eens gebeuren. Maar voor 75 euro kan je complete boekwerken copieren, dat gebeurd vast niet, want daar staat ergens een stukkie text in dat je niet mag kopieren. Dus wat zou er wel worden gekopieerd voor 75 euro?
Working...
X