Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Bitcoins - verzameldraadje

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Stond net 18K dollar idd.

  Ik dacht dat jij net had verkocht juist? Nu weer terug gekocht?

  Ferrari 308 GTB QV (1983)
  Alfa Giulia 1300 (1966)
  Mazda Miata (1990 Daily driver)
  BMW 320Ci (van GF)  Comment


  • Oorspronkelijk geplaatst door scuderia Bekijk bericht
   Over de Bitcoin die zo opvallend stabiel is sinds de future handel is gestart. Zouden de grote BTC-bezitters de koersen op de exchanges momenteel aan het nursen zijn? Er is nog steeds een enorme vraag naar BTC, maar het lijkt erop dat ze de exchanges druppelsgewijs voeden om de koers stabiel te houden. Ondertussen futures kopen op een koersstijging, en plots alle kranen dichtdraaien. Koersstijging, en cashen. Terwijl de koers stijgt putjes kopen en wat dumpen. Of andersom natuurlijk ;-)
   Dat is voor mij een goede reden om er niet aan te beginnen: het totale gebrek aan transparantie. Niemand weet hoe groot die grote spelers zijn en wat ze onderling afspreken. Het lijkt op het eerste gezicht wel leuk, zo'n markt zonder toezicht. Lekker anarchistisch en zo. Maar uiteindelijk geldt het recht van de sterkste.

   Maar ik volg het allemaal met interesse, zoals ik ook de piramidespelen en de ponzifondsen volg.

   VolvoXC70 D5 Geartronic (2012) - Ford Kuga 2.0 TdCi (2015) - Suzuki Jimny (2017)

   Comment


   • Bitcoin is dan ook opgezet door een stel crypto-anarchisten. Of door de NSA (alleen aannemelijk voor de complotbedenkers. Hoewel het best een leuk idee is als je budget wordt gekort). En die twee hebben het al eens met elkaar aan de stok gehad: de crypto wars. En dat hash algoritme waqar Bitcoin gebruikt van maakt komt natuurlijk gewoon uit de NSA hoed. Dat moet best pijn hebben gedaan daar. De transparantie is wel in Bitcoin ingebouwd, alleen tot een bepaald punt. Privacy wordt belangrijker geacht. Het is wel bekend hoe die bitcoins verdeeld zijn over Bitcoin addresses (https://bitinfocharts.com/top-100-ri...addresses.html), maar niet wie daar achter zit. En je kan natuurlijk meerdere adressen beheren. Dus manipulatie is zeker niet uitgesloten. Lijkt me zelfs een redelijke aanname. Maar als je die markt manipuleert, wil je hem zeker niet doen instorten. Wel lekker op en neer doen gaan.

    Verplichte literatuur: Cryptonomicon van Neal Stephenson, waar een idee als Bitcoin door een high tech start up geimplementeerd wordt. En natuurlijk Heer Bommel en de windhandel, waar heer Bommel het opneemt tegen Poene Beurskraker.

    Comment


    • Overigens denk ik dat de techniek achter al die crypto's wel een blijvertje is. Ik kan me ook wel voor m'n hoofd slaan dat ik dat gemist heb. Lijkt me net zo'n core ontwikkeling als internet. In die zin spreekt Ethereum me bijvoorbeeld veel meer aan dan Bitcoin. Ethereum is meer schaalbaar, meer open en heeft een visie. En een ontwikkeltijdlijn. Willen bijvoorbeeld van dat proof of work concept af naar proof of stake, wat veel minder resources vergt. En dus maatschappelijk wat meer aanvaartbaar is.

     Afijn, ga me emailadres maar eens invullen op Coinbase (voor de niet gelovers, dat is de eerste stap naar de darkside)

     Comment


     • Dat klinkt als de eerste stap naar Exige V6 monies.

      Comment


      • Oorspronkelijk geplaatst door TSM Bekijk bericht

       Waarom doet de overheid dat dan niet ?
       Als dat zo is dan heb je toch alle transacties in beeld ?
       (als bewijs om criminaliteit op te sporen)
       Om een voorbeeld te noemen. Die gejatte bitcoins ter waarde van 57 miljoen van die gehackte exchange Nicehash, die zijn naar dit bitcoinadres gestuurd: 1EnJHhq8Jq8vDuZA5ahVh6H4t6jh1mB4rq

       Zie hier:
       https://bitinfocharts.com/bitcoin/ad...h6H4t6jh1mB4rq

       Het probleem is nu eigenlijk dat de bitcoins niet meer bruikbaar zijn voor de criminelen. Ook nieuwigheid, maar juist chartaal geld en goudklompen zijn dus interessanter voor criminelen.


       Het valt mij wel op dat je steeds meer berichtgeving van hoogwaardigheidsbekleders uit de financiele wereld met visie op crypto currencies ziet.
       https://cointelegraph.com/news/us-fe...ational-crypto
       Last edited by scuderia; 15-12-17, 16:16.

       Comment


       • Oorspronkelijk geplaatst door Harry Bekijk bericht
        Stond net 18K dollar idd.

        Ik dacht dat jij net had verkocht juist? Nu weer terug gekocht?
        Ja. Ik had weer wat terug gekocht en vandaag weer extra ingekocht. De bedoeling is om er nu wat langer in te blijven dan alleen te gaan voor de korte klap. Inmiddels zit er al wat meer geld in dan alleen peukengeld :)

        Ik ben er inmiddels wel achter dat handelen in crypto's vraagt om geduld en niet teveel emotie. Tegelijkertijd moet je ook niet te greedy zijn. Als je 50% winst kunt halen op een mooi bedrag is dat ook heel mooi. Maar het spel blijft leuk en spannend.

        LTC trekt weer aan. Gooooo Litecoin :)
        Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

        Comment


        • Haha.

         Ik heb vanmiddag in het dal wat LTC gekocht. Ik heb nu al inne vette Monte Cristo winst!

         Maar even serieus: ik verwacht op de lange termijn eigenlijk meer van Litecoin dan van BTC, dus de komende dagen nog wat extra inslaan. Ik ben geneigd om uit principe mijn inleg met 100% winst eruit te trekken en alleen nog met de winsten te spelen, maar ik ben er op tijd met peukengeld ingestapt dus dat cashen brengt mij ook niets.
         Last edited by scuderia; 15-12-17, 16:57.

         Comment


         • Oorspronkelijk geplaatst door smileyspeedster Bekijk bericht
          Dat klinkt als de eerste stap naar Exige V6 monies.
          Echt niet. Dat er een crash komt is voor mij zeker. Punt is alleen wanneer die komt. Als je dat gelooft, moet je een strategie volgen die erop neerkomt dat je niet voor maximale waarde op papier gaat, maar voor maximale waarde in de portemonnee. En dan laat je dus wat liggen. De vraag is hoe hard die crash zal zijn. De dotcom crash in 2000 was geloof ik een verlies van 60% op een capitalisatie die heel wat hoger lag dan wat bitcoins nu waard zijn. Maar dat waren wel aandelen in werkelijke, maar dan totaal overgewaardeerde, bedrijven. Dat hakte er aardig in, maar er bleven ook goede bedrijven over. Vraag is of dat met crypto's ook zo gaat. Ik denk dat er wel een paar overeind blijven, maar dat het merendeel gewoon naar de werkelijke waarde crashed. En die is nul. Leuk, stresstest voor crypto's.

          Comment


          • Eens Alex.

           Ik denk dat een aantal, waaronder misschien de BTC, naar nul gaat. Een of enkele anderen gaan het wel worden en voor mij is het wel een gegeven dat de blockchain-technologie er is om te blijven. Er is een survey geweest onder de btc bezitters op welk moment ze zullen cashen, en dat was rond de 2 ton geloof ik. Voordien wegwezen dus ;-)

           Comment


           • Ik vermoed dat de banken winnen met Riple. Die laten zich niet wegcijferen.. grin.

            digibyte maakt aardige opmars ook, goed dev team en lange termijn insteek. Maar Riple word gevaarlijk voor btc denk ik, ook al geloven de trouwe btc fans daar niks van.
            Not driving your car, as you plan on keeping it looking good for the next owner, is like not shagging your girlfriend as you're saving her for her new partner

            Comment


            • Goooo Bitcoin! Op naar de 20K :)
             Toch mooi dat ik er nog bij heb gekocht, afgelopen dagen.

             Nu die andere fokking crypto's nog.
             Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

             Comment


             • Ik zit nu al een dag of 10 naar een stapeltje IOTA's te kijken, maar dat is het geloof ik ook niet helemaal. Inmiddels een kwart gedaald terwijl ik had verwacht dat de ingezette stijging door zou zetten. Gelukkig maakt de BTC wat goed momenteel, LTC lijkt wat vlak op het ogenblik.

              Overigens, ik had een issue met Anycoin waar ik een aankoop had gedaan, maar waarvan de transactie was vastgelopen. Dat was vorige week donderdag en vandaag is het opgelost.

              Behalve dat ik het erg laat vind hebben ze wel netjes het volledige aantal BTC's overgemaakt. Dat heeft ze zeker geld gekost daar ik ze voor iets van 15 heb gekocht en vandaag zijn binnengekomen op iets van 18,5

              Comment


              • Gvd man. Al het eelt op.mijn geldtelhand is eraf gesleten. Als het zo doorgaat heb ik voor de jaarwisseling die F430 scuderia die bij Forza staat ;-)

               Comment


               • Mijn eerste inleg btc op 27 /11 is per vandaag verdubbeld. had ik maar het 10voudige ingelegd....:-)

                (neuh had ik slecht geslapen)
                Bmw f11 525d e46 330 cabrio en e38 740i

                Comment


                • Oorspronkelijk geplaatst door _Arthur Bekijk bericht

                 Stand nu: 17-06: 77 EUR.
                 Gemist? Nah, niets gemist :-)

                 Tenzij je bitcoins gekocht had toen ze 10cent waard waren, dan loop je nu nog steeds binnen.
                 Dat is wel een mooie om te quoten :)

                 Als je toen voor €1.000 aan BTC had gekocht toen, was je nu 250K rijker :)
                 Als je vroeg gekocht hebt, is het nu telkens je keutel ophouden om die dingen niet te verkopen en te cashen.

                 Ben benieuwd wat morgen gaat brengen als de futures erin komen. Gekte, daling of stabilisatie?
                 Ik weet wel waar ik op inzet.
                 Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                 Comment


                 • Tja, als jij van je € 1000 €10.000 had gemaakt indertijd, dan is de kans groot dat je een keer gecashd had. Daarom zijn die dromen van “had ik maar op €10 gekocht, dan was ik nu miljonair” ook zo’n onzin :-)

                  Comment


                  • Precies, bepaal maar eens wat het juiste moment is om te verkopen. Puur voor het gevoel zou ik best een bitcointje willen verkopen nu, maar aan de andere kant brengt het me nu niet zo veel. Toen hij op 8K stond dacht ik dat ook al, en dan was het toch een beetje zonde geweest gezien de huidige koers.

                   Momenteel is het gekte op de exchanges. Ik verwacht eigenlijk nog wel een forse correctie. Vorige week was hij de hele week akelig stabiel rond de 13,5K. Dit weekend gestegen naar 16K+. Voor speculanten is het te mooi om even 20 / 30 % te zakken

                   Comment


                   • Ohja, nog een goed advies van de AFM: steek je 13e maand niet in bitcoins.

                    https://www.ad.nl/economie/afm-steek...oins~a4e47512/

                    Als ik de reclames van Holland Casino's of de Staatsloterij op televisie mag geloven, is het wel verstandig om daar je dertiende maand heen te brengen ;-)

                    Comment


                    • Hey Scud. BTC staat boven de 20 zie ik net. Ik zeg aftikken en dat ding bij Forza halen :-)

                     Comment


                     • hehe. Dan laat ik hem beletteren aan de zijkant met "13e maand".

                      Comment


                      • Volgende week dan even doen, anders sta je belasting af te tikken.

                       Comment


                       • Bitcoins zijn ook belast :-)

                        Comment


                        • V70 klopt. Maar controleren door de BD lukt vooralsnog niet.
                         Bmw f11 525d e46 330 cabrio en e38 740i

                         Comment


                         • Oorspronkelijk geplaatst door scuderia Bekijk bericht
                          Ohja, nog een goed advies van de AFM: steek je 13e maand niet in bitcoins.

                          https://www.ad.nl/economie/afm-steek...oins~a4e47512/

                          Als ik de reclames van Holland Casino's of de Staatsloterij op televisie mag geloven, is het wel verstandig om daar je dertiende maand heen te brengen ;-)
                          Pfff, lekker objectief zo. Is het AD nu de roeptoeter van de AFM? En dan de kop van dat andere artikel: "gokken op Bitcoins bij Binck Bank".
                          WTF, laat de mensen zelf beslissen waar ze hun geld in steken. Als je erin stapt weet je dat er (veel) risico mee gepaard gaat, dus erin stappen met je laatste centen of zelfs geleend geld is gewoon superdom.

                          I.p.v. het te ontmoedigen kunnen ze de consument beter objectief informeren over de pro's en cons, dan deze bangmakerij. Typisch de betuttelende overheid die burgers als kinderen behandelt.
                          Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                          Comment


                          • Exact mijn punt. Iedereen die BTC heeft, doet dit uit eigen verantwoordelijkheid. Ik erger me dus groen en geel aan die reclames met mooie wijven met kerstmutsen op die hun gokverslaving gaan bevredigen bij de stichting Holland Casino.
                           Als je daar naar binnen loopt, zie je de persoonlijke drama's van gokverslaving om je heen lopen en die krijgen nog gratis drankjes aangeboden ook zolang ze hun leningen vergokken bij het Staatscasino.

                           Die raamambtenaren hebben eerst tien jaar zitten pitten bij de opkomst van crypto's, vervolgens proberen ze cryptocurrencies te criminaliseren en gelijktijdig de burger er van weg te houden. Nu is de geest uit de fles en zien ze geld wegstromen uit hun gezichtsveld en krijgen ze een onbeheersbare reguleringsdrift.

                           Dit stond vandaag in datzelfde AD:
                           https://www.ad.nl/economie/bitcoinge...-wel~afaf4a44/

                           Comment


                           • Kijk, niemand kan mij nu overtuigen als ze zeggen: het gaat deze kant of die kant op. Simpelweg omdat niemand dat weet.
                            Het klopt dat er een hoop vraagtekens rondom crypto's bestaan, zowel negatief als positief. Maar om alleen maar van het negatieve uit te gaan en de mensen angst aan te jagen, zal sommigen alleen maar wantrouwender maken.

                            En alsof die banken de afgelopen decennia zo netjes geopereerd hebben. Zolang de crypto business geen mega-miljarden buy-outs krijgt zoals de banken (namens wie de AFM spreekt) die door de belastingbetaler moeten worden opgehoest om hun "zero-loss-game" te financieren, vind ik ze 10x meer betrouwbaar dan de banken zelf. Als de boel klapt zijn het alleen de mensen die zelf er geld in gestoken hebben die verliezen, niet de argeloze belastingbetaler die er ver weg van gebleven is.
                            Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                            Comment


                            • Ik wil eigenlijk wat XLM kopen, maar dat gaat niet zo simpel.
                             De grote boys (zoals kraken en bittrex) hebben een ledenstop blijkbaar, dus dat vind ik minder fijn.
                             Op poloniex lukt de verificatie nog even niet, dus het schiet nog niet op.

                             Daarnaast wil ik liever met euro's kopen dan met BTC, maar dat kan helaas niet.

                             Ferrari 308 GTB QV (1983)
                             Alfa Giulia 1300 (1966)
                             Mazda Miata (1990 Daily driver)
                             BMW 320Ci (van GF)                             Comment


                             • Btc kun je makkelijker bijkopen (via bijvoorbeeld bitkassa), dus kost het je alleen extra transactiekosten/mining fee.
                              Is wel een alternatief

                              Comment


                              • Kan iemand me uitleggen wat het voordeel is om echte crypto's in bezit te hebben i.p.v. CFD's?
                               In beide gevallen speculeer je toch op de prijsstijging van die dingen? Waarom dan het risico lopen om die dingen in bezit te hebben (verlies, hacken)?

                               Belly-flopping naked in a pool of yellow sweat, screaming "Jackass" with a wet cigarette

                               Comment


                               • In het kort: het risico dat je loopt dat ze je niet kunnen betalen. En dat hangt weer af van hoe ze in werkelijkheid hun risico's indekken. En dat is met crypto's niet echt transparant, Als je CFD's gebruikt, dan bij een broker waar je de nodige due dilligence uit kan voeren. Dus in ieder geval vestigingsplaats, omvang e.d. En lees de gebruikersovereenkomst even door.

                                Comment


                                • Je kan toch juist ook op waardedaling anticiperen? Daarmee kun je als groot BTC-bezitter je risico's afdekken. Daalt de BTC, dan verdien je op de daling. En volgens mij kost het ook maar een fractie van de prijs van BTC zelf.

                                 Comment

                                 Working...
                                 X