Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Cold War II ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Cold War II ?

  Tja, the War on Terror loopt niet als gepland. Laten we de koude oorlog maar weer eens uit de kast halen.....

  Nieuws, duiding, analyse en onderzoeksjournalistiek over onderwerpen die er echt toe doen. Feitelijk, betrouwbaar, diepgravend en genuanceerd.


  Rusland heeft de SS-21's ook al uit de mottenballen gehaald.
  All you need to remember is the number '70' .

 • #2
  Ja, gaat lekker daar. De Amerikanen helpen de GeorgiŽrs met het verplaatsen van troepen:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7...580477,00.html
  Iedereen heeft recht op mijn mening!

  Comment


  • #3
   Oorspronkelijk geplaatst door CWATR Bekijk bericht
   Tja, the War on Terror loopt niet als gepland. Laten we de koude oorlog maar weer eens uit de kast halen.....

   Nieuws, duiding, analyse en onderzoeksjournalistiek over onderwerpen die er echt toe doen. Feitelijk, betrouwbaar, diepgravend en genuanceerd.


   Rusland heeft de SS-21's ook al uit de mottenballen gehaald.
   Yes! Geeft weer een goede reden om wat oude films uit de kast te halen: The Day After, Threads, Miracle Mile, By Dawns Early Light en Testament. ;)

   btw, de SS-21's hoeven niet persť een nucleaire lading te hebben en deze zijn zeer waarschijnlijk ook door rusland tegen Tetsjenie gebruikt, uiteraard zonder nucleaire lading.
   Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

   Comment


   • #4
    Hm, dat is de tweede keer in twee dagen dat ik het woord 'koude oorlog' zie voorbijkomen. Hoorde net via Unabridged nog een post apocalyptisch Sci-Fi verhaal, net toen je dacht dat we slimmer werden en het Ferni-dilemma konden ontwijken.
    Basis voor het Georgie-Debacle is ook weer Olie en Pijplijnen, maar verder typeert deze oorliog zich door verwarde communicatie over who's the good guy and who'd the bad guy. Of ik lees te weinig telegraaf.
    Rock on. RS.

    Comment


    • #5
     Of de NAVO zich er ook maar even mee wil bemoeien...?     Ik geloof nooit dat de NAVO of de EU of wie dan ook maar enigszins serieus tegengas zal geven. Die Russen hebben de EU zowieso bij de ballen met hun gas en olie.
     All you need to remember is the number '70' .

     Comment


     • #6
      Leuk stukje:

      Poetin's winnende hand

      Er zijn geen militaire installaties in de stad Tskhinvali. In feite zijn er geen militaire doelwitten. Het is een industrieel centrum bestaande uit houtfabrieken en woonwijken. Het is ook de thuishaven van 30.000 Zuid-Osseten.

      Toen de Georgische president Mikheil Saakashvili opdracht gaf om de stad te laten bombarderen door oorlogsvliegtuigen en te laten beschieten door zwaar geschut afgelopen donderdag, wist hij dat hij honderden burgers in hun huizen en buurten zou doden. Maar hij gaf desalniettemin opdracht voor de bombardementen.

      Er was geen "Slag van Tskhinvali"; dat is een ander verzinsel. Een strijd houdt in dat er een tegenkracht is die weerstand bied of de terugvecht. Dat is hier niet het geval. Het Georgische leger drong de stad binnen zonder tegenstand immers, hoe kunnen ongewapende burgers gewapende eenheden tegenhouden. Het merendeel van de stadsbevolking was reeds over de grens gevlucht naar Rusland of verborgen zich in hun kelders, terwijl tanks en gepantserde voertuigen voorbij denderde vurend op alles dat bewoog.

      Wat plaatsvond in Zuid-OssetiŽ afgelopen donderdag, was geen invasie of een belegering, het was een bloedbad. De mensen hadden niet de mogelijkheid zich te verdedigen tegen een volledig uitgerust modern leger. ďHet was een oorlogsmisdaadĒ.

      In minder dan 24 uur werd het Russische leger ingezet in de oorlogszone waar het het Georgische leger verdreef zonder een gevecht. Journalist Michael Binyon stelde het als volgt: "De aanval was kort, scherp en dodelijk, genoeg om de GeorgiŽrs te laten vluchten in een vernederende paniekĒ. Inderdaad, de GeorgiŽrs vertrokken zo overhaast dat veel van hun wapens werden achtergelaten. Het was een complete verplettering; een ander blauw oog voor de Amerikaanse en IsraŽlische adviseurs die het zooitje ongeregeld hebben opgeleid welke zij het Georgische leger noemde. Binnenkort zullen verkopers in de straten van Tskhinvali leuren met wapens die waren achtergelaten, met een spottende wenk: "Georgische leger M-16; Nooit gebruikt, slechts ťťn keer gevallenĒ.

      Tegen de tijd dat het leger verdreven was, was de binnenstad in lichterlaaie en de lichamen van degenen die waren gedood door sluipschutters waren verspreid langs de straten en de trottoirs. Veel van de mensen die achterbleven waren gewoon te oud of te zwak om te vertrekken. In plaats daarvan kropen zij bijeen in hun kelders wachtend tot de beschietingen zouden stoppen. Het was een bloedbad. Het enige ziekenhuis in de stad werd doelbewust een mikpunt en vernietigd; nog een oorlogsmisdaad.

      Aan het eind van de dag, waren meer dan 2000 mensen gedood bij een operatie die duidelijk was ontworpen met de hulp van Bushís Witte Huis. Bush beschouwd Saakashvilli als zijn belangrijkste beschermeling in de regio, ze zijn vrienden. Hij is de pion van Amerika in de Kaukasus. Saakashvilliís opdracht is te trachten Poetin tot militaire overreacties te bewegen en de Europese bondgenoten te tonen dat Rusland nog steeds een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid. Gelukkig, veel Europeanen doorzien het bedrog en weten dat de problemen hun oorsprong vinden in Washington. Bron / lees meer: www.informationclearinghouse.info
      Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others

      Comment


      • #7
       Leuk met een grote kern van waarheid, maar ook een tikje eenzijdig. Er wordt bijvoorbeeld voorbij gegaan aan het feit dat:
       1. Zuid-OssetiŽ georgisch grondgebied is en niet Russisch
       2. Veel Zuid-OssetiŽrs helemaal geen etnische Russen zijn maar gewoon Kaukasich (ik geloof dat ze dat zwartnekken noemen in Moskou) die van Rusland Russische paspoorten hebben gekregen om zo de invloedsfeer van Rusland in Zuid-OssetiŽ te vergroten. Normaliter hebben de Russen het niet zo op KaukasiŽrs, dus met welke reden vormen de Zuid-Osseten daarop een uitzondering (olie, gas, lpijplijnen, havens in GeorgiŽ?)
       3. Er wel degelijk gewapend verzet is in Zuid-OssetiŽ en AbchaziŽ, zwaar gesponsord door de Russen
       4. De Russen kennelijk een volledig invasieplan voor GeorgŽ hadden klaar liggen (VS Irak-stijl zal ik maar zeggen ;-))
       5. De Russen gewoon niet betwist gebied in GeorgiŽ zijn binnen gevallen en daar gemoord, geroofd en geplunderd hebben
       6. Rusland inmiddels al minimaal 3x heeft beloofd zich terug te trekken en ook 3x zijn eigen woord gebroken heeft
       7. Rusland zelf heel wat minder zachtzinnig om gaat met afvallige provincies (TsjetsjeniŽ anyone?).

       Nemt niet weg dat Georgie/Shaakasvili een enorme inschattingfout heeft gemaakt of zich voor het karretje van de VS heeft laten spannen, maar bovengenoemd stuk legt de schuld voor het hele conflict wel erg eenzijdig bij GeorgiŽ neer. Waar de twee kijven, hebben er twee schuld, heb ik altijd geleerd.

       Groet
       GJ

       Comment


       • #8
        Hier een interessant stuk over tactieken van de Russen en Georgiers:


        Overigens een beetje flauw van informationclearinghouse om de Israelische en Amerikaanse adviseurs zo af te schilderen, de Israelis waren daar voor de opleiding van de piloten (Israelische elektronica in Georgische vliegtuigen) en de Amerikanen om de troepen op te leiden voor inzet in Irak, wel even iets anders dan een conventionele oorlog.
        Het is er wel en je ziet het nu ook iets beter

        Comment

        Working...
        X